Ponedjeljak, 29.04.2024 | 13:45
IZVOR: Kolektiv.me

Milatović: Zabrinjavajući broj napada na zaposlene u medijima signal da država mora obezbjediti bezbjedan ambijent za njihov rad

Predsjednik države Jakov Milatović poručio je da donosioci odluka u Crnoj Gori moraju stvoriti bezbjedan ambijent, u kom će zaposleni u medijima bez pritiska obavljati svoj posao i pravovremeno informisati građane.




Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

Na radnom doručku u Vili Gorica, koji je organizovan u susret Svjetskom danu slobode medija, novinari su Predsjednika upoznali da je u protekloj godini zabilježeno 16 napada na novinare, a u ovoj već 9.

“Takođe novina kada su u pitanju napadi na zaposlene u medijima je to što su u poslednjem periodu novinari bili na meti državnih i lokalnih zvaničnika”, saopšteno je iz kabineta Milatovića.

Predsjednik Milatović je kazao da je pored svih aktuelnih napada na zaposlene u medijima, poražavajuće i to što dvadeset godina od ubistva novinara Duška Jovanovića, nemamo odgovorne za taj zločin.

“U otvorenom i srdačnom razgovoru konstatovano je da je u protekle dvije godine poboljšan ekonomski status zaposlenih u medijima, ali su i pored toga mnogi prinuđeni da osim novinarstva rade dodatne poslove, kako bi imali normalnu egzistenciju, pa su sagovornici saglasni da je opšte povećanje plata u medijima prioritet svih prioriteta. Tokom razgovora je istaknuto i da će usvajanje seta medijskih zakona poboljšati situaciju u sektoru medija”, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da je u narednom periodu potrebno ojačati profesionalne medije i oštro sankcionisati one koji nijesu registrovani, šire dezinformacije i polarizuju društvo.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

PES: Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost

Utorak, 14.05.2024 | 18:28

Pokret Evropa sad (PES) kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova, poručuju iz PES-a.

Ljiljanić: PES otkazao, bez objašnjenja, pregovore sa Pokretom za Podgoricu

Utorak, 14.05.2024 | 17:44

Odbornica u parlamentu Glavnog grada Nađa Ljiljanić, kazala je da danas je bio planiran nastavak pregovora predstavnika Pokreta za Podgoricu i Pokreta Evropa sad (PES) te da su sastanak predstavnici PES-a otkazali “bez objašnjenja”.

RTS: Rasprava o rezoluciji o Srebrenici vjerovatno 22. maja

Utorak, 14.05.2024 | 13:59

Kako saznaje RTS, najverovatnije će ponovo doći do odlaganja sjednice UN o Srebrenici. Moguće je da će novi termin biti 22. maj.

Rakočević: Mandić i Knežević SABOTIRAJU članstvo Crne Gore u NATO

Utorak, 14.05.2024 | 13:02

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić, poslanici njegove Nove srpske demokratije i Kneževićevog DNP-a, kao i dva poslanika SNP-a nijesu glasali za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian”. Ovim činom pokazali su svoj odnos prema članstvu Crne Gore u NATO savezu i obavezama koje iz toga proističu, kazao je član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

VIŠI SUD: POTVRĐENA optužnica protiv Veselina Veljovića

Utorak, 14.05.2024 | 11:50

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića saopšteno je TVCG iz tog suda.

Madona ogolila dušu: Gledala sam kako mi se majka misteriozno raspada

Srijeda, 15.05.2024 | 10:46

Uvijek sam se pitala što je mislila dok me mahanjem pozdravljala s bolničkog prozora.

Medvedev: Đoković i Alkaras su glavni favoriti u Parizu

Srijeda, 15.05.2024 | 10:30

Ruski teniser Danil Medvedev se nije najbolje proslavio na Mastersu u Rimu.

Twitter ovu riječ smatra uvredom: Šta vi kažete?

Srijeda, 15.05.2024 | 10:04

Twitter (X) zabranjuje objave ukoliko one sadrže riječi koje se na ovoj društvenoj mreži smatraju uvredama, a jedna je podigla posebnu prašinu ovih dana.

Na leđima, stomaku ili sklupčani? Šta POLOŽAJ u kojem spavate govori o vama?

Srijeda, 15.05.2024 | 09:46

Da li ste znali da način na koji spavate otkriva skrivene aspekte vaše ličnosti, ali i utiče na vaše ponašanje u društvu?

Borba sa poslijeratnim demonima: Na Sajmu knjiga promovisan “Pakrac” Vladana Matijevića

Srijeda, 15.05.2024 | 09:24

Među izuzetnim književnim programom za koji su se pobrinuli organizatori Međunarodnog 18. podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, petog sajamskog dana istaklo se i književno veče dobitnika NIN-ove nagrade Vladana Matijevića sa njegovim novim romanom “Pakrac” za koji je dobio nagradu "Beogradski pobudnik" za najbolji roman u 2023. godini na srpskom jeziku. Na samom početku promocije Matijević je objasnio upečatljivo ime ovog romana.

Čaj koji Kineskinje piju na prazan stomak ubrzava varenje i čisti crijeva, a za kožu je eliksir mladosti

Srijeda, 15.05.2024 | 09:11

Lotosov čaj zovu i "čaj za ljepotu", izbacuje višak vode iz organizma i odličan je za varenje.

Ceca priredila gala slavlje nakon rođenja unuka i okupila estradu: „Bogdana je žena zmaj“

Srijeda, 15.05.2024 | 08:56

Veljko i Bogdana su juče dobili trećeg sina Isaija, a tim povodom u vili Ražnatovića upriličena je gala proslava na kojoj su u porodičnom krugu uz brojne prijatelje proslavili dolazak novog člana.

Životni put velikog majstora crteža: Na Sajmu knjiga promovisana monografija posvećena Iliji Šobajiću

Srijeda, 15.05.2024 | 08:40

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja osim književnosti posvećuje značajan prostor i drugim formama umjetničkog izražavanja prikazanim kroz knjige. Petog dana sajma je tako promovisana monografija “Ilija Šobajić – između istorijskog i mitskog”, akademskog slikara Luke Đukanovića.

Jokić primio MVP nagradu pa "razbio" Minesotu za 3-2

Srijeda, 15.05.2024 | 08:21

Treća uzastopna pobjeda Denvera nad Minesotom u polufinalu plej-ofa Zapada, u noći kada je Nikola Jokić primio MVP nagradu, treću u posljednje četiri sezone.

Otkrivena nova egzoplaneta, nalik ŠEĆERNOJ VUNI - Vazdušasta i superpahuljasta

Srijeda, 15.05.2024 | 07:25

Egzoplaneta otkrivena na udaljenosti od 1.232 svjetlosne godine od Zemlje, jedna od najčudnijih.