Utorak, 14.05.2024 | 14:11
IZVOR: kolektiv.me

Sjutra u CNP-u Narodno pozorište iz Sarajeva

Predstava “Jedan je Muhammad Ali”, koju je prema tekstu Almira Imširevića režirao Dino Mustafić u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, biće izvedena sjutra (15. maj) na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta s početkom u 20h.




Foto: arhiva, Kolektiv.me

“Jedan je Muhammad Ali je drama o porodici i sjećanju, odnosu oca i sina, djetinjstvu i sazrijevanju. Ujedno to je i uzbudljiva priča o identitetu u globalizirajućem društvu gdje su zavladali globalizirani odnosi, najčešće površni, stereotipni, fobični spram nepoznatog. To je vrlo važna tema i naših prostora, jer i sam smatram da je samorazumijevanje vlastite ličnosti, svog mišljenja i djelovanja koje se realizira u društvenoj stvarnosti zanimljiv dramski element koji uvijek nosi neponovljivu priču", istakao je reditelj Dino Mustafić.

Dramaturškinja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitor Damir Imamović, koreografkinja Ena Kurtalić, dok video-dizajn potpisuje Zlatan Filipović.

Uloge tumače: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Dino Bajrović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Rastko Zečević.

Ulaznice se mogu se rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Edukativna radionica Žarka Vučinića u Multimedijalnoj sali KIC-a

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:27

Edukativnu radionicu „Učimo o šumama uz puha Đorđa i djevojčicu Taru” održaće poznati i višestruko nagrađivani crnogorski pisac za djecu Žarko Vučinić.

Vujović: Sektor kulture će aktivnije koristiti sredstva iz evropskih fondova i doprinositi ODRŽIVOM RASTU

Srijeda, 29.05.2024 | 21:28

Ministarstvo kulture i medija će raditi na aktivnijem i odgovornijem iskorišćavanju potencijala fondove Evropske unije za kulturni i kreativni sektor, kako bi zajedno sa partnerima ubrzali rast i obezbijedili održivost sektora, što bi ovaj sektor postavilo korak ispred drugih.

BOGAT junski repertoar u KIC-u "Budo Tomović"

Srijeda, 29.05.2024 | 13:08

Niz žanrovski raznovrsnih koncerata, filmskih projekcija, ali i književnih večeri, izložbi i predstava priredićemo i tokom juna. KIC „Budo Tomović” iznova će biti mjesto promocije aktuelnog umjetničkog stvaralaštva, domaćih i regionalnih umjetnika, ali i ansambala, saopšteno je iz ove institucije kulture.

Predstava "Šćeri moja" u Narodnom pozorištu u Beogradu

Srijeda, 29.05.2024 | 12:06

Predstava Crnogorskog narodnog pozorišta „Šćeri moja“, Maje Todorović u režiji Ane Vukotić biće izvedena u četvrtak 30. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu u 19:30 časova na Velikoj sceni.

Veliki planovi za RAZVOJ i UNAPREĐENJE Državnog arhiva Crne Gore

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:36

Ministarka kulture i medija  Tamara Vujović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković posjetili su Državni arhiv Crne Gore, čime je obilježen početak "Neđelje arhiva", manifestacije koja ima za cilj promociju arhivskog nasljeđa i podizanje svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i građe.

Novi propisi EU protiv pranja novca: Plaćanje kešom ograničeno do 10.000 eura

Četvrtak, 30.05.2024 | 19:20

Evropska unija je odlučila da će plaćanje u gotovini ograničiti do 10.000 eura u svrhu suzbijanja pranja novca, a ova odluka će se primjenjivati od 2027. godine. Izuzeci postoje za fizička lica.

Nikšić - Uhapšen osumnjičeni za nasilje u porodici: Fizički napao maloljetno dijete i suprugu

Četvrtak, 30.05.2024 | 18:33

Nikšićka policija uhapsila je Ž.B (37) zbog sumnje da je fizički napao svoje maloljetno dijete, a potom i suprugu, nanoseći im povrede konstatovane izvještajem ljekara.

Ljubavni problemi jedne djevojčice nasmijali internet: Pao je u nesvijest kad sam mu to rekla (VIDEO)

Četvrtak, 30.05.2024 | 18:14

Ako trenutno mislite da ste u ljubavnoj zbrci iz koje ne vidite realan izlaz, morate da čujete koje probleme u ljubavi ima jedna djevojčica.

Najljepši dani u junu 2024: Zapamtite ova tri datuma, jedan je ključan za finansije

Četvrtak, 30.05.2024 | 18:04

Astrolozi su izračunali ključne datume u junu koji bi mogli biti izuzetno uspješni za nas. Preporučuje se da zapamtite ove datume ili ih zapišete kako biste znali kada biste trebali biti najaktivniji.

Vuković: Građane Budve zaštiti od terora onih koji pripadaju Mandićevoj partiji – VDT, SDT, SPO, Šaranović i direktor policije hitno da reaguju

Četvrtak, 30.05.2024 | 17:38

Potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista DPS Ivan Vuković tvrdi da je današnja sjednica Skupštine Crne Gore odložena zbog dešavanja u Budvi, jer tvrdi da je taj grad permanentno u vanrednom stanju i pozvao je Vrhovno državno tužilaštvo VDT, Specijalno državno tužilaštvo SDT, Specijalno policijsko odjeljenje SPO, ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije da reaguju i građanima obezbijede sigurnost, te da zaštite ustavni poredak. Naglašava da je država dužna da zaštiti građane Budve od terora ljudi koji po svoj prilici pripadaju političkom subjektu predsjdnika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.

Odluka Vlade - Obrazovaće Komisiju za praćenje suzbijanja neformalne ekonomije

Četvrtak, 30.05.2024 | 17:35

Na današnjoj sjednici Vlade donijeta je Odluka o obrazovanju Komisije za praćenje realizacije Programa za suzbijanje neformalne ekonomije u Crnoj Gori.

Kovačević: Prijave DPS-a najbolja potvrda da radimo u korist građana

Četvrtak, 30.05.2024 | 17:12

DPS nastavlja da pokazuje svoju političku nemoć u Nikšiću i u Crnoj Gori. Iako su njihove šaptačke divizije opstale, oni ne mogu građane da ubijede da više vjeruju njihovim riječima nego svojim očima, pa tako grad koji nikad nije bio življi u večernjim satima proglašavaju da je u mraku, saopštio je predsjednik te opštine Marko Kovačević.

Milatović: Unaprjeđenje saobraćajne infrastrukture bio bi važan podstrek valorizaciji turističkih potencijala Gusinja

Četvrtak, 30.05.2024 | 16:26

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović boravio je danas u zvaničnoj posjeti Opštini Gusinje, na poziv predsjednika opštine Sanela Balića.

FSCG: Disciplinski postupak protiv Zete i Budve, suspendovana trojica fudbalera

Četvrtak, 30.05.2024 | 16:08

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je disciplinski postupak protiv Budve i Zete zbog neregularnosti utakmice posljednjeg kola baraža za popunu Druge lige protiv Zete.

Amidžićeva supruga iznenadila novom objavom: Od muškarca koji te prevario, jedino više laže..... (FOTO)

Četvrtak, 30.05.2024 | 15:49

Voditelj Ognjen Amidžić i njegova supruga Mina Naumović, dobili su 9. marta sina kom su dali ime Perun.