Srijeda, 15.05.2024 | 20:49
IZVOR: una.rs

Kako da borovnice ostanu što DUŽE SVJEŽE? Sve što vam je potrebno VEĆ IMATE u kuhinji

Sirće i voda će produžiti svježinu ovom bobičastom voću.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Borovnice su bobičasto i izuzetno zdravo voće. U sebi sadrže antioksidativna svojstva, a prepune su i vitamina. Preporuka je da ih uvrstite u redovnu ishranu.

Prilikom kupovine, obavezno obratite pažnju na to da plod bude zreo i da na nema tragova oštećenja.

Međutim, borovnice imaju jednu manu. Naime, one su prilično osjetljive i trebalo bi da ih pojedete brzo nakon kupovine.

Srećom, jedna Tik-Tokerka nam je pokazala vrlo jednostavan trik uz pomoću kojeg ćete borovnicama moći da produžite svježinu.

O čemu se radi?

Nakon što borovnice donesete kući, potrebno je da ih potopite u rastvor vode i sirćeta. Uzmite činiju, sipajte tri čaše vode i pola čaše sirćeta, a zatim borovnice potopite u tu mješavinu i ostavite ih da odstoje u njoj pet minuta.

Nakon isteka ovog vremena, isperite ih pod mlazom vode, ostavite ih da se osuše i čuvajte ih u činiji sa poklopcem. Prije nego ih ubacite u činiju, na njeno dno stavite malo papirnog ubrusa koji će "pokupiti" višak vlage, a istovremeno će spriječiti i truljenje borovnica.

Ono što je ova Tik-Tokerka posebno istakla jeste to da sirće neće uticati na ukus ovog voća, niti ćete ga osjećati prilikom jela.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Sok od nane koji se ne kuva: Hladi i sladi, kao stvoren za vrućine

Utorak, 04.06.2024 | 18:59

Nema više stajanja uz šporet i miješanja, ovaj sok je san svake domaćice. Domaći sok od nane koji nećete prestati da pijete u ovim vrelim ljetnjim danima.

Ostavili ste PUNJAČ u UTIČNICI, a NE PUNITE telefon? Evo koliko će to da vas KOŠTA na godišnjem nivou

Ponedjeljak, 03.06.2024 | 21:52

Mnogi od nas ostavljaju punjač u utičnici nakon punjenja. Međutim, da li je to dobro? Stručnjaci su otkrili tajnu.

Česmovača nije dobra za biljke: Evo čime smijete, a čime nemojte nipošto zalivati cvijeće

Ponedjeljak, 03.06.2024 | 13:48

Iako je posljednjih dana vrijeme šućmurasto, biljke uveliko rade u baštama i na terasama, a mi smo tu da im pomognemo da bujaju i cvketaju još više. Zato je važnu kakvom ih tečnošću zalivamo.

Trik za najhrskaviji krompir: Uz samo dva sastojka influenserka stvara kulinarsku magiju

Ponedjeljak, 03.06.2024 | 12:45

Krompir je mnogima omiljena namirnica, a kako spremiti ukusan, hrskav večno je pitanje domaćica. Svako ima svoju tehniku, a gastro influenserka Marsija - "Little Spice Jar" na "TikToku" podijelila je svoje male savjete za savršen krompir.

Sladoled od VOĆA i GRČKOG JOGURTA - Super poslastica za ljetnje dane koji su pred nama

Ponedjeljak, 03.06.2024 | 09:12

Tokom toplih dana valja se i rashladiti, pa nije zgoreg da se napravi i domaći sladoled. Uvek je lakše kada sami napravimo jer znamo šta smo koristili od sastojaka. Tako je recept za sladoled od voća i grčkog jogurta baš onaj pravi izbor.

Vremenska prognoza: Srijeda nam donosi OVE temperature

Utorak, 04.06.2024 | 22:01

Kakvo nam vrijeme donosi srijeda?

"Rezultati ispita podstrek da se stane na kraj prepisivačima i neznalicama"

Utorak, 04.06.2024 | 21:50

Rezultati maturskih i eksternih ispita trebalo bi da nas osvijeste da se stane na kraj prepisivačima i neznalicama ovjenčanim peticama i Lučama, poručila je redovna profesorica UCG Branka Bošnjak.

Jovetić: Igramo protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu

Utorak, 04.06.2024 | 21:38

Duel sa Belgijom u Briselu je idealan test mogućnosti crnogorske reprezentacije, smatra kapiten “sokola” Stevan Jovetić uoči susret na stadionu “Kralj Boduen”.

Radovi u Budvi i dalje traju, smetaju i turistima

Utorak, 04.06.2024 | 21:17

Osim mora i sunca, Budva ove godine nudi i novu atrakciju – poligon za pripremu za najstariju atletsku disciplinu – skok udalj. U glavnoj gradskoj ulici, koja vodi do Starog grada, turiste i građane čekaju brojne prepreke, prenosi TVCG.

Koprivica: Cilj Strategije očistititi sistem od korupcije i reformisati zakonodavstvo

Utorak, 04.06.2024 | 20:55

Nakon pauze od deset godina, Crna Gora ponovo je usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije do 2028. Strategija, koja je jedna od obaveza iz pregovaračkog procesa, a odnosi se na dobijanje IBAR-a, dobila je zeleno svjetlo Evropske komisije. Cilj je očistititi sistem od korupcije koja se uvukla u svaku poru crnogorskog društva, ističe potredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica.

Đoković poslije povlačenja: Igrao sam srcem…

Utorak, 04.06.2024 | 19:19

Novak Đoković povukao je bolan, ali razuman potez na Rolan Garosu. Zbog povrede koljena odlučio je da napusti takmičenje. 

Sok od nane koji se ne kuva: Hladi i sladi, kao stvoren za vrućine

Utorak, 04.06.2024 | 18:59

Nema više stajanja uz šporet i miješanja, ovaj sok je san svake domaćice. Domaći sok od nane koji nećete prestati da pijete u ovim vrelim ljetnjim danima.

Injac: Počela rekonstrukcija školskog poligona u Drezgi, vjerujem da ćemo okolinu Podgorice učiniti perspektivnom za život

Utorak, 04.06.2024 | 18:48

Osim radova na asfaltiranju saobraćajnica, gradsko preduzeće ,,Putevi“ započelo je rekonstrukciju poligona koji se nalazi u dvorištu piperske Osnovne škole ,,Vojin Popović” u Drezgi, saopšteno je iz Glavnog grada.

Prvo mjesto na ATP listi i polufinale Rolan Garosa: Siner maksimalan protiv Dimitrova

Utorak, 04.06.2024 | 17:51

Novi broj jedan svjetskog tenisa, Janik Siner, prošao je u polufinale Rolan Garosa maksimalnom pobjedom protiv Grigora Dimitrova.

"BIO SAM IZRIČIT DA NE PRIČA O TOME": Aco Pejović je dugo krio jednu tajnu, a onda je ona sve razotkrila

Utorak, 04.06.2024 | 17:36

Aco Pejović ovu informaciju nije htio da podijeli sa medijima.