Petak, 17.05.2024 | 14:33
IZVOR: kolektiv.me

BESPLATNI ULAZ u nacionalne parkove Crne Gore povodom Dana nezavisnosti

Povodom Dana nezavisnosti Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore obavještava javnost da će ulaz u Nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biti besplatan 21. maja.




Foto: arhiva, Kolektiv.me

Kako su saopštili iz Nacionalnih parkova, ovo je prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje, biciklizam…

"Interesovanje za boravak u zaštićenim područjima iz godine u godinu raste, pa je od početka godine do 12. maja nacionalne parkove posjetilo je skoro 85 hiljada turista, što je za 28 odsto više nego prošle godine".  

Preduzeće je u ovom periodu ostvarilo prihod od prodaje ulaznica koji je za oko 65% veći u poređenju sa istim periodom 2023. godine.

“Podaci koje imamo sa terena pokazuju rast broja posjeta, a samim tim i prihoda od prodaje ulaznica što smatram da je rezultat odgovornog poslovanja preduzeća. Sve aktivnosti koje smo u prethodnom periodu preduzeli dovele su upravo do stabilizacije finansija preduzeća. Statistika nas ohrabruje i već sada možemo govoriti da će pozitivni trendovi iz 2023. biti nastavljeni i ove godine”, kazao je direktor JPNPCG Vladimir Martinović.

On je dodao da je veliko zalaganje i rad svih zaposlenih u parkovima i Upravi doprinijelo pozitivnim rezultatima i rekordima koje je ovo preduzeće premašilo prošle godine, te da očekuje da će i 2024. biti još jedna uspješna poslovna godina.

“Naš primarni zadatak je očuvanje prirode što je i prioritet rada Uprave i parkova. Prethodnih dana preduzeli smo aktivnosti koje se tiču obavještavanja javnosti o štetnosti korišćenja kvadova, kros motora i dronova u nacionalnim parkovima, a u saradnji sa drugim nadležnim organima preduzećemo sve aktivnosti kako bi iste i spriječili. Završen je i ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero. Uložili smo velike napore u borbi protiv krivolova i rezultati su više nego vidljivi na samom terenu, a posebno nas raduje podrška koju dobijamo od savjesnih privrednih i sportskih ribolovaca. Intenzivno radimo na zaštiti šuma od potkornjaka i u narednom periodu intenziviraćemo aktivnosti na rješavanju ovog problema. Takođe, moram istaći da su društveno odgovorne kompanije i NVO sektor prepoznale naš rad i rezultate, pa se možemo pohvaliti da smo u prethodnom periodu ostvarili saradnje koje za cilj imaju zaštitu prirodnih dobara parkova, ali i promociju. Među našim partnerima su Crnogorski Telekom, Crnogorska komercijalna banka, Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju- TIKA, Eko Fond, Grawe osiguranje,ali i mnogi drugi koji su kroz svoje aktivnosti ukazali na značaj zaštite nacionalnih parkova i promociju najvrijednijih područja naše zemlje”, kazao je Martinović.

U susret preznicima podsjećaju građane na povoljnosti koje mogu ostvariti kupovinom Godišnje ulaznice za svih pet nacionalnih parkova.

"Uz ovu ulaznicu koju na naplatnim punktovima i online možete kupiti po cijeni od 13,50 eura dobijate mogućnost da neograničen broj puta tokom 2024. godine posjetite Durmitor, Biogradsku goru, Prokletije, Skadarsko jezero i Lovćen. Takođe, obavještavamo javnost da akcija Cashbak u iznosu od 50 odsto koja je pokrenuta u saradnji sa CKB bankom još traje. Ova akcija odnosi se na prvih 2000 prodatih ulaznica koje će uz plaćanje CKB Visa karticama biti dostupne građanima po cijeni od 6.75 eura na našem sajtu www.nparkovi.me", zaključeno je u saopštenju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

PODACI MONSTATA: Pročitajte koliko IZNOSI INFLACIJA

Petak, 14.06.2024 | 18:26

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u maju su u odnosu na isti period prošle godine, u prosjeku bile više 4,9 odsto, pokazuju podaci Monstata.

EPCG i COK POTPISALI UGOVOR o SPONZORSTVU - "Napravljen spoj dva NAJBOLJA BRENDA u Crnoj Gori"

Petak, 14.06.2024 | 16:32

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Crnogorski olimpijski komitet (COK) potpisali su ugovor o sponzorstvu, shodno kome će EPCG biti dio našeg olimpijskog tima.

Đeljošaj: Interes države je da Sveti Stefan bude OTVOREN

Petak, 14.06.2024 | 14:28

U vezi sa ponovljenim zahtjevom mještana Pržna i Svetog Stefana o raskidu ugovora sa kompanijom „Adriatic properties“ a koji se odnosi na zakup Svetog Stefana u ime Ministarstva ekonomskog razvoja i svoje lično izražavam puno razumijevanje i dijelim nastojanje da grad hotel Sveti Stefan bude valorizovan u punom kapacitetu, kazao je Nik Đeljošaj, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku.

Vujović: Kolektivni ugovor radnika Željezare mora ostati ili će radnici imati svoj odgovor

Petak, 14.06.2024 | 13:30

Kolektivni ugovor radnika Željezare mora ostati, u suprotnom radnici će imati svoj odgovor, kazao je aktuelni predsjednik Sindikata te fabrike Ivan Vujović.

Spajić: Radimo punom parom da dovedemo Lidl i slične firme

Petak, 14.06.2024 | 12:42

Premijer Milojko Spajić naveo je u objavi na društvenoj mreži "X" da Vlada radi punom parom kako bi doveli Lidl i slične firme, jer je, kako kaže, to jedino dugoročno rješenje u borbi protiv visokih cijena.

Ćulafić: LIČNI PODACI građana Podgorice i Zete USTUPLJENI firmi iz Srbije

Petak, 14.06.2024 | 21:44

Lični podaci građana Podgorice i Zete su se mogli naći na sajtu Geografskog informacionog sistema kojim upravlja država - kazao je odbornik Demokraste partije socijalista (DPS) u parlamentu Glavnog grada Stefan Ćulafić.

"Za mnoge je to zatvor i NE RJEŠAVA nikakve probleme“ - Sergej Trifunović o BRAKU s 23 godine mlađom Isidorom

Petak, 14.06.2024 | 21:35

Sergej Trifunović i njegova izabranica Isidora Mijanović vjenčali su se 12. maja u krugu najbližih.

Klikovac: Injac bi trebalo da PODNESE OSTAVKU, nasilje i fizički incidenti do danas nijesu bili praksa

Petak, 14.06.2024 | 21:29

Odbornik Demokratske partije socijalista u podgoričkom parlamentu Andrija Klikovac poručio je kako bi gradonačelnica Olivera Injac trebalo da podnese ostavku.

RIZNICI ZDRAVLJE - RAZLOZI zašto je ZDRAVO jesti ŠPARGLE

Petak, 14.06.2024 | 21:21

Jedna od prednosti špargli jeste da imaju jako malo kalorija.

VELIKI POŽAR u centru Skadra, crnogorski vatrogasci pritekli U POMOĆ

Petak, 14.06.2024 | 21:14

Požar!

"Adria Ferrys UPLOVIO u Luku Bar, probna vožnja feribota Bar - Ankona"

Petak, 14.06.2024 | 21:09

Premijer Milojko Spajić saopštio je da je trajekt Adria Ferrys, partner Barske plovidbe u otvaranju linije Bar - Ankona, upravo uplovio u Luku Bar.

Novak počeo da TRENIRA devet dana NAKON operacije koljena (VIDEO)

Petak, 14.06.2024 | 21:01

Teniser Novak Đoković sprema se za povratak na teren poslije operacije meniskusa.

Nikšić: Vozilo SLETJELO sa puta, više osoba POVRIJEĐENO

Petak, 14.06.2024 | 20:55

Saobračjna nezgoda!

"Moja djeca NISU ZNALA ko sam ja": Željko Joksimović OTRKIO da li njegovi nasljednici slušaju NJEGOVE HITOVE

Petak, 14.06.2024 | 20:43

Ističe da je zadovoljan reakcijama.

IDEALNO ZA VIKEND - Za manje od pola sata NAPRAVITE MUS od JAGODA

Petak, 14.06.2024 | 20:31

Idealan za tople dane.