Ponedjeljak, 20.05.2024 | 17:04
IZVOR: rtcg.me

Danilović: "Ivanović ZASTUPA STAV da je politiku moguće voditi i trupačke"

Da bi Crna Gora mirila region mora prethodno pomiriti sebe. Naš ministar vanjskih poslova Filip Ivanović zastupa međutim stav da je politiku moguće voditi i "trupačke". Zato se i naša Vlada i ministarstvo nameću regionu nekim ubambrečenim i zaraslim smislom za humor, poručio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.




Foto: Youtube screenshot/Predsjednik Crne Gore

Ivanović zastupa stav da je politiku moguće voditi i trupačke"

"Ignorišući realnost Ivanović drži čas zvaničnoj Srbiji o dobru kojeg ona nikako da bude svjesna. On se gotovo ljuti kako to Srbija ne vidi sve ono što on za nju nesebično radi? Nakon što nikako od nas u Crnoj Gori ne vidi u čemu je Ivanović promijenio naslijeđenu DPS spoljnu politiku, on uporno, poput nekadašnjih starmalih štrebera, pokušava da proda svoju životnu priču; "mora biti dobro i za vas ono što je dobro za mene"? Eto, Srbija je nezahvalno nezadovoljna njegovim orginalnim idejama i kompromisima koje prekovremeno postiže sa inače trećerazrednim sastavljačima amandmana na "Rezoluciju o međunarodnom danu sjećanja na genocid u Srebrenici"", naveo je Danilović. 

On je reagovao povodom izjave vanjskih poslova Filipa Ivanovića. On je, gostujući sinoć u dnevniku na TVCG kazao da Crna Gora ne želi da kvari odnose ni sa kim od susjeda.

Danilović je kazao da je zaista je "prokletstvo kad kršten i normalan svijet ne prepoznaje mesiju Filipa Ivanovića nego nam se od njega jednog pričinjavaju dvojica - Filip Vujanović i Petar Ivanović? "Njegovi" amandmani koji, naravno, nisu njegovi, konačno su "usvojeni" od inicijatora - Njemačke i Ruande."

"Jedan od njih je takav da je sada tekst Rezolucije gori od orginalnog. Ivanović kaže: "Ponavlja se nepokolebljiva posvećenost očuvanju stabilnosti i poštovanju jedinstva u različitosti BiH". Zahvaljujući njemu i "njegovim amandmanima" Republika Srpska postaje "različitost u jedinstvu"! NJegovo nedostajuće političko i diplomatsko iskustvo, ali i Vlade u cjelini, doslovce vrišti iz ove amandmanske papazjanije. Ivanović je prije nehajan ili zlonamjeran nego što ne vidi podvalu svom narodu, Srbiji i Republici Srpskoj. Naravno, napad je najbolja odbrana, ali samo za hazardere u sportu i neznalice u ratovanju. U politici je odbrana dio napada, a on i naša diplomatija nemaju ni jedno ni drugo. Opreznost da se ne nanese šteta susjednim državama i kvazi državama traje evo već dvije decenije. Za Srbiju je ostavljena prekorna ili katkad naredbodavna nota izvršnih vlasti, koje, po pravilu, podrže NVO i nezavisni analitičari", istakao je Danilović. 

Istakao je da su samo na trenutak zanijemili par mjeseci nakon avgustovske pobjede 2020. danas "iste adrese siju mržnju i to nekom novom snagom - mi smo nevini, a Srbija, SPC i Rusija hibrodno kidišu na našu nezavisnost."

"Ministri spoljnih poslova se mijenjaju ali Roćenovi brkovi vire i iz svakog kabineta. Izgleda da će to brijanje, pored živih političara i stranaka, morati da završi narod. Vjerujem da je taj trenutak blizu", zaključio je Danilović. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

ZAVRŠEN sastanak predstavnika PES-a i Pokreta za Podgoricu

Srijeda, 12.06.2024 | 20:03

Sastanak odbornika Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu, sa ciljem prevazilaženja političke vlasti završen je bez dogovora. Nastavak je najavljen za sjutra.

Spajić: OČEKUJEMO više njemačkih investitora

Srijeda, 12.06.2024 | 19:59

Da Crna Gora ima brojne potencijale u koje vrijedi ulagati, ocjena je njemačkih privrednika na sastanku s premijerom Milojkom Spajićem drugog dana Ekonomskog foruma u Berlinu. Već u ponedjeljak u Crnu Goru stiže poznati njemački turoperator, najavio je premijer koji je njemačke privrednike upoznao sa reformama koje su preduzete u Crnoj Gori.

Đurović: Milovićev rad bio je TURBULENTAN, ali ćemo o SMJENI odlučiti kad čujemo argumente

Srijeda, 12.06.2024 | 19:53

U Novoj srpskoj demokratiji još nemaju konačan stav o tome da li će glasati za smjenu ministra Andreja Milovića, koju je predložio premijer Milojko Spajić.

Političar koji je SPASIO bebu iz Morače IZABRAN za poslanika EP

Srijeda, 12.06.2024 | 19:32

Švedski političar Adnan Dibrani, porijeklom sa Kosova, izabran je za poslanika Evropskog parlamenta kao kandidat Socijaldemokrata. Dibrani je već tri mandata proveo u švedskom parlamentu Riksdagu, gdje je član odbora za finansije. Bio je i predstavnik u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Joković: SNP će glasati za SMJENU Milovića, bili bi neozbiljni kad ne bi podržali odluku PES-a

Srijeda, 12.06.2024 | 18:55

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković kazao je da će poslanici njegove stranke glasati za smjenu ministra pravde Andreja Milovića

Oblačno, sa SUNČANIM intervalima: Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 12.06.2024 | 22:05

U četvrtak nas očekuje pretežno umjereno oblačno vriejem sa dužim sunačnim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

NAJBOLJI TRIK protiv gužvanja odjeće

Srijeda, 12.06.2024 | 21:58

Potrebne su vam teniske loptice ili led.

Selin Dion zbog BOLESTI zloupotrebljavala ljekove: "Ta doza može da ubije čovjeka"

Srijeda, 12.06.2024 | 21:50

Pjevačica Selin Dion boluje od teške bolesti, rijetkog neurološkog poremećaja - sindroma ukočene osobe.

Budva: Zatvorske KAZNE zbog vožnje u pijanom stanju i pod dejstvom kokaina

Srijeda, 12.06.2024 | 21:42

Sud za prekršaje u Budvi odredio je Berancu I.M. (1995.) 15 dana zatvora zbog vožnje u alkoholisanom stanju, dok je Nikšićanin G.K. (1988) kažnjen 15 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom opijata.

Uz ovaj ukusan napitak možete se PODMLADITI i SMRŠATI - Odličan je čistač organizma

Srijeda, 12.06.2024 | 21:26

Sok od mladog kokosa ili kokosova voda je piće majke prirode koje pomaže kod dehidracije, čišćenja tijela, gubitka težine, mamurluka i teške iscrpljenosti tijela.

ZEMLJOTRES u Hrvatskoj, osjetio se i u BiH

Srijeda, 12.06.2024 | 21:19

Zemljotres!

Nemojte BACATI stari HLJEB - Ovo su TRIKOVI kako mu vratiti SVJEŽINU

Srijeda, 12.06.2024 | 20:43

Hljeb  na kojeg ste zaboravili ili niste uspjeli pojesti uvijek možete - spasiti.

"Smanjiti stigmu kako bi se RIZIČNE GRUPE testirale na HIV"

Srijeda, 12.06.2024 | 20:29

U Crnoj Gori je prošle godine registrovano 54 slučaja HIV infekcije, a ljekari vjeruju da kod trećine oboljelih infekcija nije dijagnostifikovana. Sa Edukativnog sastanka poručuju da je nužno smanjiti stigmu, kako bi se rizične grupe testirale.

POVRATAK na teren - Simanić: "CILJ je da ostanem..."

Srijeda, 12.06.2024 | 20:22

Nakon teške povrede na prethodnom Mundobasketu, zbog koje je ostao bez bubrega, Boriša Simanić najavio je povratak na parket.

Trevisa Kelsija pitali o Tejlor Svift - "To je nešto što bih ZADRŽAO za sebe"

Srijeda, 12.06.2024 | 20:11

Zvijezda američkog fudbala, Trevis Kelsi, i pjevačica Tejlor Svift u vezi su od prošle godine. NJihova veza privlači veliku pažnju, pa se sportisti sve češće postavljaju pitanja na konferencijama koja nisu vezana samo za sport kojim se profesionalno bavi.