Srijeda, 22.05.2024 | 08:03
IZVOR: rtcg

Injac - Vjerujemo u dogovor sa Pokretom za Podgoricu, ali PES spreman i za izbore

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac kaže za TVCG da vjeruje u dogovor sa Pokretom za Podgoricu, ali ne bježe od izbora ukoliko dogovora ne bude. Ipak, poručuje da od stabilnosti vlasti zavisi rješavanje problema koje muče Podgoričane od otpada, pa do saobraćaja.




Foto: YouTube screenshot/Skupstina Glavnog grada, arhiva

Prva žena Glavnog grada Olivera Injac uvjerena je da će vlast u Podgorici biti stabilna, jer uprkos mimoilaženjima smatra da i dalje svi dijele isti cilj.

"Naše ideje, naši ciljevi, vrijednosti i planovi koji smo imali za Glavni grad nijesu se promijenili, tako da će nas to voditi u narednom periodu da svi budemo zajednički i da ostanemo u Glavnom gradu da bi vlast bila stabiln", ističe Injac.

Od kojih funkcija i pozicija zavisi stabilnost vlasti Injac nije željela da komentariše, jer kako kaže, još se vode neformalni razgovori.

Ipak, kako ističe, ako ne bude dogovora sa odbornicima Pokreta za Podgoricu, u PES-u ne bježe od izbora.

"Nisam neko ko bi želio da do toga dođe, ali ako se takve stvari dese sigurno ćemo ići na nove izbore i mi u PES-u smo kao što je više puta ponovljeno spremni da uđemo u takav aranžman naravno zbog interesa građana", poručuje gradonačelnica.

No izbori bi mogli da prolongiraju rješavanje brojnih problema koje muče građane Podgorice. Jedan od njih su velike saobraćajne gužve.

"Želimo da sagledamo sve mogućnosti i potencijalno smanjimo saobraćajne gužve i usmjerimo građane na alternativna prevozna sredstva, a to je svakako gradski saobraćaj. I naravno rješavanje problema saobraćaja i saobraćajne infrastrukture, kroz podzemne garaže, kroz jačanje gradskog saobraćaja, kroz nove saobraćajnice, bulevare koji mogu da olakšaju, bajpas ili obilaznicu oko Glavnog grada", ističe Injac.

Nijedno gradsko preduzeće nije bez problema, kaže Injac. A godina na vlasti protekla je u saniranju štete.

"Svi direktori preduzeća znaju moj stav od prvog dana da moraju imati sanacioni plan za posljedice koje su zatekli, to ne smijemo da zaboravimo. To je ono zbog čega smo išli i zalagali se da promijenimo vlast, jer smo svjesni bili da građani Podgorice su to sigurna sam evidentirali i tražili tu promjenu da gradska preduzeća ne funkcionišu", kaže gradonačelnica.

Na prvom mjestu Injac ističe preduzeće Čistoća, koje je u finansijskoj krizi zbog duga od dva miliona eura.

Slični problemi su u gradskom preduzeću Vodovod, to su dva najveća preduzeća i dva najveća giganta sa stotinama zaposlenih mogu slobodno reći pogotovo u Vodovodu, bez kadrovskih potencijala, kada su u pitanju operativne i tehničke pozicije. S druge strane adminitrativni dio je prekobrojan", naglašava Injac.

Čistoća je prepoznata i po partijskom zapošljavanju kojeg, kako tvrdi Injac, sada nema. Brojni su planovi gradonačelnice da Glavni grad bude ljepši za život međutim tek treba da se odluči jesu li važniji lični ili opšti interesi ili će građani uskoro morati opet na izbore.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ljiljanić: Ako NE BUDE dogovora, NAJPOŠTENIJE je VRATITI mandat građanima

Utorak, 18.06.2024 | 20:21

Predstavnica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić kazala je da je najpoštenije vratiti mandat građanima, ako ne dođe do dogovora za razrješenje krize vlasti u glavnom gradu.

SASTANAK većine u Glavnom gradu: PREGOVORI se nastavljaju sjutra, do dogovora NIJE DOŠLO

Utorak, 18.06.2024 | 19:45

Sastanak većine u podgoričkom parlamentu sa temom kako da se prevaziđe kriza vlastu u Podgorici – dogovorom ili vanrednim izborima, nastaviće se sjutra.

Klikovac: Želimo da razgovaramo sa svima koji žele da PREKINU ovu AGONIJU, jasno je da NIJE MOGUĆ dogovor

Utorak, 18.06.2024 | 19:39

Nastavlja se kontinuirana agonija za građane Podgorice. Svakome je jasno da nije moguć bilo koji dogovor, osim ukoliko se izvrši neka politička trgovina, kazao je šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista u podgoričkom parlamentu Andrija Klikovac u Dnevniku Gradske RTV.

DPS, SD i URA predali zahtjev: Traže KONTROLNO saslušanje Novovića

Utorak, 18.06.2024 | 19:15

Članovi Odbora za bezbjednost iz redova Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Građanskog pokreta URA predali u proceduru zahtjev za kontrolno saslušanje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Vešović: Iz Pokreta za Podgoricu su nam saopštili da NEMA DOGOVORA

Utorak, 18.06.2024 | 19:07

Odbornik Prave Crne Gore Stefan Vešović, koji je malo prije izašao sa sastanka kazao je da su pregovori još u toku, ali da parlamentarna većina ni nakon tri-četiri sastanka u posljednjih par mjeseci još nije blizu dogovoru.

Stiže nam novi TROPSKI TALAS - Temperatura do 40 STEPENI

Utorak, 18.06.2024 | 09:55

Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.

Komemoracija povodom smrti Šarkića - Matija, Crna Gora te neće zaboraviti

Utorak, 18.06.2024 | 13:31

Komemoracija povodom prerane smrti crnogorskog fudbalera i reprezentativca Matije Šarkića održana je danasu Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici.

U Budvi trenutno oko 22.000 TURISTA, i to najviše iz ovih ZEMALJA

Utorak, 18.06.2024 | 12:13

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Budva.

Podgorica: U udesu POGINULA jedna osoba

Utorak, 18.06.2024 | 20:12

U udesu koji se oko 11.23h dogodio u Podgorici, jedna osoba je izgubila život.

Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" podnio prijedlog za RAZRJEŠENJE Kovačevića

Utorak, 18.06.2024 | 14:26

Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" podnio je danas Prijedlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić zbog izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana i građanki Nikšića, usljed držanja sramotne besjede na Grahovcu, dana 13.06.2024. godine u kojoj je pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu, navodi se u saopštenju ove partije.

Ove temperature nas OČEKUJU - Uživajte u SUNČANOM danu

Utorak, 18.06.2024 | 22:06

U srijedu nas očekuje preežno sunčano vrijeme, navode iz  Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

ULOGA koju je Brus Vilis prihvatio u roku od JEDNOG MINUTA

Utorak, 18.06.2024 | 22:03

Glumac se nije mnogo razmišljao da li želi da bude dio tog filma.

PREMINUO Franjo Vladić, legendarni jugoslovenski fudbaler

Utorak, 18.06.2024 | 21:52

Franjo Vladić, jedan od najboljih fudbalera Veleža svih vremena i bivši reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u 74. godini života.

Koja SJEDIŠTA u avionu su NAJBOLJA kako biste se zaštitili od VIRUSA I INFEKCIJA?

Utorak, 18.06.2024 | 21:46

Istraživači s Univerziteta EmorI u Atlanti su sproveli istraživanje kako bi utvrdili na kojim sjedištima je najbolje sjediti tokom ljeta kako biste se zaštitili od virusa i sličnih problema.

Slavna glumica će imati POSEBNU ULOGU na Olimpijskim igrama: Prilika koja se PRUŽA JEDNOM u životu

Utorak, 18.06.2024 | 21:30

Bulevar Francuske rivijere biće privremeno zatvoren, kako bi oskarovka neometano prošla.

Vujović: Primjena NOVIH ZAKONA o medijima daće odgovor na širenje govora mržnje

Utorak, 18.06.2024 | 21:08

Primjena novih zakona o medijima i audiovizualnim uslugama predstavlja snažan odgovor na širenje govora mržnje, osiguravajući hitne sudskih postupke i jačajući ulogu regulatornih tijela i samoregulacije, saopštila je ministarka kulture i medija, Tamara Vujović.

Savjetnik Moma Koprivice PODNIO OSTAVKU

Utorak, 18.06.2024 | 21:04

Hermin Šabotić, savjetnik vicepremijera Moma Koprivice, podnio je ostavku na tu funkciju, prenosi portal Analitika.me. 

ODUZETO više od stotinu naočara, UHAPŠEN Podgoričanin OSUMNJIČEN za nedozvoljenu trgovinu

Utorak, 18.06.2024 | 20:41

Nakon pretresa stana i drugih prostorija u vlasništvu pedesetogodišnjeg Podgoričanina, policija pronašla i zaplijenila 123 komada skupcjenih naočara za sunce čija vrijednost se procjenjuje na oko 18 hiljada eura, saopšteno je iz Uprave policije.

BEZ IZNENAĐENJA: Gruzija priredili SPEKTAKL, na kraju Turska UZELA tri boda na EURO

Utorak, 18.06.2024 | 20:29

Fudbaleri Turske su savladali debitanta na evropskim prvenstvima Gruziju 3:1.

Ljiljanić: Ako NE BUDE dogovora, NAJPOŠTENIJE je VRATITI mandat građanima

Utorak, 18.06.2024 | 20:21

Predstavnica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić kazala je da je najpoštenije vratiti mandat građanima, ako ne dođe do dogovora za razrješenje krize vlasti u glavnom gradu.