Srijeda, 22.05.2024 | 10:11
IZVOR: Kolektiv.me

Koncert kamernog ansambla “Union” u petak u KIC-u

Kamerni ansambl „Union” u sastavu: Nadežda Artamonova (violina), Marija Đuranović (violina), Ilijana Blagojević Zvicer (viola), Olesija Anakovskaja (violončelo), Aleksej Kurbatov (klavir) i Damjan Begović (klarinet), nastupiće u okviru koncertnog ciklusa “Kamerna muzika” u petak, 24. maja, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati.




Foto: KIC "Budo Tomović"

Na programu su djela Sergeja Prokofjeva (Uvertira na jevrejske teme), Antonjina Dvoržaka (Klavirski kvintet br. 2 op. 81) i Alekseja Kurbatova (Voz, sekstet za klarinet, klavir i gudački kvartet).

Kamerni ansambl “Union” oformljen je maja 2022. godine u Podgorici i do sada je priredio niz zapaženih koncerata širom Crne Gore. Koncertirali su u Podgorici, Kotoru, Tivtu, Pljevljima, Beranama i Cetinju, predstavljajući crnogorskoj publici djela domaćih i svjetskih kompozitora XX i XXI vijeka.

Ulaz je slobodan.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Prevrnuo se automobil u Nikšiću, povrijeđena djevojka

Subota, 15.06.2024 | 15:41

Prevezena je u Hitnu pomoć.

FunFest Cetinje: Na Ljetnjoj pozornici odigrana je predstava Svadbena zvona

Subota, 15.06.2024 | 15:17

Četvrtu noći festivala komedije i zabave „FunFest Cetinje“ na Ljetnjoj pozornici odigrana je predstava „Svadbena zvona“ u režiji Petra Srpčića, a u produkciji Srednjoevropskog kulturnog centra.

Monstat: Ne kasnimo s objavom podataka popisa

Subota, 15.06.2024 | 15:06

Podsjećaju da su od početka procesa najavili rokove objave podataka – parcijalno u drugoj polovini ove godine, što, kako kažu, poštuju, te, tvrde da „nema mjesta javnim prozivkama i negativnim komentarima po tom pitanju, nagađanjima i manipulaciji podacima“.

DPS Tuzi: Zbog neodgovornog i nestručnog upravljanja Vodovodom, Kuće Rakića dočekuju Bajram bez vode

Subota, 15.06.2024 | 14:38

Već nekoliko dana, zahvaljujući neodgovornim i nestručnim licima koja su po različitim kvotama i koalicionim sporazumima dovedeni da upravljaju Vodovodom Tuzi, mještani naselja Kuće Rakića isključeni su sa vodovodne mreže, saopšteno je iz Kluba odbornika DPS Tuzi.

Šehović: Građanska CG neće dozvoliti igranje sa nacionalnim interesima putem izmjena Zakona o crnogorskom državljanstvu

Subota, 15.06.2024 | 14:04

"Izmjene zakona o crnogorskom državljanstvu, kojima jedan dio parlamentarne većine ucjenjuje drugi, u namjeri da se ona po svaku cijenu makar vještački i privremeno održi, predstavljaju veoma opasan politički naum koji bi mogao imati nesagledive štetne posljedice po građansko i državotvorno biće Crne Gore. Zato onima koji su se u tom pravcu krenuli poručujemo da se manu ćorava posla, budući da je sasvim sigurno da samosvjesna, građanska Crna Gora, takvo najnovije igranje sa nacionalnim i državnim interesima sigurno neće dozvoliti", poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) dr Damir Šehović.

Federer se prisjetio karijere, pa otkrio: Đoković je majstor u tome

Subota, 15.06.2024 | 13:18

Bivši švajcarski teniser Rodžer Federer osvrnuo se na činjenicu da publika ne voli kada velikani gube od mlađih izazivača.

Kejt Vinslet o filmu Titanik - Ova scena da DiKaprijom bila je NOĆNA MORA

Subota, 15.06.2024 | 12:32

Kate Winslet je tokom intervjua za Vanity Fair otkrila da snimanje jedne od najromantičnijih scena u Titanicu nije bilo ni približno romantično u stvarnosti.

Čestitka Bečića: Da blagoslovene dane Kurban Bajrama provedete u zdravlju, slozi i blagostanju

Subota, 15.06.2024 | 12:06

Želim vam da blagoslovene dane Kurban Bajrama provedete u zdravlju, slozi i blagostanju, u zagrljaju svojih najbližih, saopštio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

Jedan od najvećih evropskih autoriteta iz kardiohirurgije u KCCG: Nastavljena edukacija za mini invazivnu video asistiranu hirurgiju

Subota, 15.06.2024 | 12:01

Jedan od najuglednijih evropskih kardiohirurga, direktor Centra za kardiohirurgiju bolnice San Bortolo iz Vićence, dr Loris Salvador, boravio je u višednevnoj radnoj posjeti Kliničkom centru Crne Gore gdje je nastavio da obučava ljekare Centra za kardiohirurgiju za izvođenje mini invazivne video asistirane hirurgije, saopšteno je iz KCCG.

Kovinić: Uvijek je veliko zadovoljstvo igrati za svoju zemlju

Subota, 15.06.2024 | 11:42

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić je prije nekoliko dana dobila specijalnu pozivnicu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.