Srijeda, 22.05.2024 | 15:01
IZVOR: citymagazine.rs

Spremite već danas: Tikvice sa sirom, ručak za 10 minuta

Isprobajte danas!




Foto: Ilustracija, Pixabay

Sastojci:

400 g tikvica
150 g feta sira
20 g maslaca
2-3 čena bijelog luka
biljno ulje po želji
so i biber po želji

Priprema:

U većem tiganju zagrijte malo biljnog ulja, pa na njemu prodinstajte kolutiće tikvica.

Tikvice dinstajte oko četiri do pet minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju, pa ih okrenite na drugu stranu i dinstajte još par minuta. Odmaknite tikvice na ivicu tiganja i u sredinu stavite maslac. Kad se maslac rastopi, stavite nasjeckani bijeli luk i dinstajte ga pola minuta.

Pomiješajte bijeli luk s tikvicama i prebacite na tanjir.

Poslužite s komadićima feta sira.

Prijatno!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Podgorička lista: Formiraćemo Gradsku policiju

Petak, 20.09.2024 | 16:16

Saobraćajna nekultura, nepropisno parkirana vozala, divlje deponije, komunalni otpad su samo neki od problema sa kojima se građani Podgorice svakodnevno susreću, saopšteno je iz Podgoričke liste.

Nastavak policijske akcije „Kran“, uhapšena još jedna osumnjičena osoba

Petak, 20.09.2024 | 15:15

U nastavku predmeta službenika Sektora za borbu protiv kriminala i regionalnih centara „Centar“ i „Jug“ zaduženih za borbu protiv droge, usmjerenog na suzbijanje ulične prodaje narkotika i procesuiranja tzv. uličnih dilera, danas je na Aerodromu Podgorica od strane službenika Sektora granične policije, slobode lišeno još jedno lice, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Ubacila je u kesice tri vrste začina i riješila se napasti iz kuhinjskih ormarića

Petak, 20.09.2024 | 15:10

Moljci, kao leptiri, pojavljuju se u tri oblika, kao jajašce, gusjenica i kao leptirić. Za ljude su neškodljivi, ali za hranu i odjeću mogu da budu veoma štetni.

Spajić i Radunović sjutra predstavljaju program Vlade za rješavanje stambenih potreba građana pod povoljnim uslovima

Petak, 20.09.2024 | 15:05

Predsjednik Vlade Milojko Spajić i ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slaven Radunović predstaviće sjutra (subota, 21. septembar) program Vlade za rješavanje stambenih potreba građana pod povoljnim uslovima. 

Opra Vinfri u strahu: Čini sve da dokumentarac o njoj ne ugleda svjetlost dana

Petak, 20.09.2024 | 14:49

Jedna od najuspješnijih TV voditeljki današnjice, Opra Vinfri (70), trebalo je da dobije dokumentarac o svom životu.

EPCG i EDF potpisali Memorandum o razumijevanju: Dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskougljenične tehnologije

Petak, 20.09.2024 | 14:39

Memorandum o razumijevanju, koji su danas potpisali predstavnici Elektroprivrede (EPCG) i fransuske kompanije Electricité de France (EDF), trebalo bi da postavi okvire za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskougljenične tehnologije, saopšteno je iz EPCG.

Ovako BALERINE provjeravaju da li imaju DOVOLJNO TANAK STRUK - pogledajte snimak koji je šokirao 9.7 miliona ljudi

Petak, 20.09.2024 | 14:39

Na X mreži objavljen je snimak na kojem balerine prolaze kroz mali razmak između dvije drvene šipke, a video koji prati opis "standard za struk balerina" ima 9.7 miliona pregleda.

Park šuma Trebjesa zelenija za više od 130 sadnica

Petak, 20.09.2024 | 14:35

Povodom obilježavanja Dana ekološke države Crne Gore, zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su tradicionalnu akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa. Na ovoj zakonom zaštićenoj lokaciji, koja predstavlja poseban prirodni predio, posađene su 134 sadnice smrče,breze, kedra, javora,bora i kestena.

Abdić: Kroz realizaciju 350 miliona investicija stvorićemo pretpostavke za otvaranje na stotine novih radnih mjesta

Petak, 20.09.2024 | 14:25

“Osnovni cilj naše ekonomske politike u narednom periodu od četiri godine biće privlačenje stranih investicija, podrška razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća i otklanjanje biznis barijera na lokalnom i državnom nivou. Ove mjere, sigurni smo, dovešće do otvaranja novih radnih mjesta u Podgorici i dobro plaćenih poslova za sve ljude koji žele da stvaraju u glavnom gradu Crne Gore”, saopštio je Nermin Abdić, nosilac liste “I riječju i djelom!”.

"Političko blato je sve što naša politička konkurencija može ponuditi građanima, jer programa za bolju Podgoricu nemaju"

Petak, 20.09.2024 | 14:16

Kandidat za gradonačelnika liste "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu!" Luka Rakčević na njihovom skupu održanom sinoć u Maslinama je kazao da je svega još devet dana ostalo do lokalnih izbora, a da građani i građanke nijesu čuli ništa od programa njihovih političkih konkurenata.