Srijeda, 22.05.2024 | 16:58
IZVOR: rtcg.me

BEZ SUMNJE - On je NAJBOLJI TRENER Premijer lige

Premijer liga je nakon zvaničnog završetka lige proglasila najboljeg menadžera, a bez ikakve dileme nagrada je otišla u ruke Pepa Gvardiole.




Foto: Youtube screenshot/Sky Sports News

Katalonski stručnjak je vodio Mančester Siti do četvrte vezane titule, što je istorijski uspjeh jer niko ranije nije uspio da napravi takav podvig.

Gvardiola je peti put izabran za najboljeg trenera Engleske a sa ekipom Sitija je osvojio šest titula od sedam godina, koliko je na kormilu "Građana".

Prilikom proglašenja za najboljeg, Gvardiola je odlučio da oda počast svom bivšem saradniku, zemljaku, a sada rivalu Mikelu Arteti koji je do posljednjeg kola gajio nadu da će sa Arsenalom uspjeti konačno da osvoji titulu prvaka.

Pep je pomenuo i Klopa, ali i Emerija kao i Adnonija Iraolu, trenera Bormuta.

"Želim da podijelim ovu nagradu sa Mikelom Artetom, koji je do posljednje utakmice uradio sjajan posao sa Arsenalom. Tjerao nas je da testiramo svoje granice. Naravno, tu je i Jirgen Klop sa kojim sam vodio brojne nezaboravne bitke. Unai Emeri je napravio sjajan posao sa Aston Vilom. I Andoni Iraola je bio sjajan u Bornmutu. Bila je čast takmičiti se pored njih i osvojiti ovaj trofej. Pokušaćemo da odbranimo titulu naredne sezone“,rekao je Gvardiola.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Abazović: Knežević ne treba da kalkuliše, treba reći istinu pa neka propadne svijet

Srijeda, 19.06.2024 | 11:03

Nisam zadovoljan što je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević u istražniom zatvoru, ali ovo je korak koji je trebao da se desi, kazao je predsjednik GP URA Dritan Abazović u emisiji “Klub A plus”.

U Luci Kotor dva kruzera sa 4.339 putnika

Srijeda, 19.06.2024 | 10:44

U kotorskoj luci danas su dva kruzera sa 4.339 putnika, javlja Radio Kotor.

Zvanično: Mijović ponovo na klupi SC Derbija

Srijeda, 19.06.2024 | 10:36

Petar Mijović novi je trener SC Derbija, saopšteno je iz podgoričkog kluba.  

Mašković: Izbori u Podgorici jedino rješenje, PES građanima prodavao maglu

Srijeda, 19.06.2024 | 10:29

Izbori u Podgorici su jedino rješenje da se prevaziđe politička kriza, a čisto sumnjam da će i danas na sastanku doći do dogovora političkih konstituenata, smatra odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

Vještačka inteligencija u Crnoj Gori: Edukacija i odgovorna upotreba ključ za budućnost

Srijeda, 19.06.2024 | 10:07

Ministarstvo javne uprave (MJU) posvećeno je promovisanju bezbjedne, etične i odgovorne upotrebe vještačke inteligencije. Naš cilj je da kroz edukaciju i otvoreni dijalog pomognemo zajednici da se pripremi za sve buduće izazove, kazao je generalni direktor Direktorata za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise, Dušan Polović.

FunFest Cetinje: Barcelona Gipsy balKan Orchestra osvojio publiku strasnim, zavodljivim izvođenjem obrada pjesama sa Balkana

Srijeda, 19.06.2024 | 10:02

U okviru osme večeri festivala komedije i zabave „FunFest Cetinje“ planetarno popularni bend „Barcelona Gipsy balKan Orchestra“ zabavio je publiku sa tonovima džeza, romske, klezmer i druge muzike.

Vuković Kuč: Intervju iz zatvora sa pritvorenim Kneževićem kompromituje tužilaštvo i sud

Srijeda, 19.06.2024 | 09:39

Intervju iz Spuža sa pritvorenikom Duškom Kneževićem emitovan na Javnom servisu, predstavlja ozbiljno kršenje Zakona o krivičnom postupku, tešku zloupotrebu Javnog servisa i još jedan u nizu incidenata koji ozbiljno kompromituje rad pravosudnih organa, prije svega tužilaštva i nadležnog suda, ocijenila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandra Vuković Kuč.

Mališani briljirali u operi "Snežana i sedam patuljaka"

Srijeda, 19.06.2024 | 09:28

Dječiju operu "Snežana i sedam patuljaka" Petra J. Krstića izveli su sinoć učenici Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" iz Podgorice u Parku Doma Vojske.  

Isplata majskih penzija počinje danas

Srijeda, 19.06.2024 | 09:23

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO) saopšteno je da danas počinje isplata penzija za maj mjesec.

Magnetna rezonanca još u kvaru, popravka naredne sedmice

Srijeda, 19.06.2024 | 09:01

Magnetna rezonanca u Institutu za bolesti djece je zbog kvara prestala sa radom 8. juna i od tada na istoj nije moguće vršiti predmete. Služba koja je nadležna ustanovila je kvar istog dana i preduzete su sve neophodne mjere da bi se magnet što prije vratio u redovnu radnu proceduru, kazala je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” doktorica Zorka Ilić.