Srijeda, 22.05.2024 | 18:40
IZVOR: rtcg.me

POTPISAN Sporazum primopredaje Luke Budva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Dukley Marina potpisali su u Budvi Sporazum o predaji državine Luke Budva, saopšteno je iz Vlade.




Foto: gov.me/S.Matić; gov.me (kolaž)

Vlada je, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru.

Događaju prisustvuju premijer Milojko Spajić, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, kao i direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikelj.

Iz Građanskog pokreta (GP) URA juče su saopštili da je Luku Budva građanima vratila Vlada Dritana Abazovića 7. marta prošle godine, pozvali su generalnog sekretara Vlade da objavi dokument kojim se to potvrđuje.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Milatović – Drakić: PKCG mora imati značajniju ulogu u PROCESU kreiranja ekonomskih politika naše države

Srijeda, 19.06.2024 | 17:19

Predsjednik države Jakov Milatović primio je Ninu Drakić predsjednicu Privredne komore Crne Gore sa saradnicima, sa kojima je razgovarao o načinima buduće saradnje, kako bi zajednički doprinijeli stvaranju uslova za dalje jačanje naše ekonomije.

EPCG - Projekat SOLARI 5000+ proširuje se i na ugradnju energetski efikasne stolarije

Srijeda, 19.06.2024 | 14:00

Cijeneći potrebu za transparentnošću u svim segmentima poslovanja, uz isticanje benefita koje krajnji korisnici mogu imati učešćem u našim projektima, nalazimo za shodno da pojasnimo razliku između prošlogodišnjeg pokretanja radionice za izradu PVC stolarije u kćerki-kompaniji, EPCG-Željezara Nikšić (dalje: EŽN), i nedavno predloženog proširenja projekta Solari 5000+ (70 MW), saopšteno je iz EPCG.

U Luci Kotor dva kruzera sa 4.339 putnika

Srijeda, 19.06.2024 | 10:44

U kotorskoj luci danas su dva kruzera sa 4.339 putnika, javlja Radio Kotor.

Isplata majskih penzija počinje danas

Srijeda, 19.06.2024 | 09:23

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO) saopšteno je da danas počinje isplata penzija za maj mjesec.

Najveći broj turista se očekuje iz regiona, Njemačke, Velike Britanije i Francuske, nedostatak radne snage jedan od problema

Srijeda, 19.06.2024 | 08:31

Dok se približavamo početku nove turističke sezone, raduju nas najave i predviđanja očekivanog turističkog prometa. To pokazuju trenutne indikacije i rezultati ankete turističke privrede koju smo nedavno sproveli, te imamo razlog za optimizam. Prema tim podacima očekuje se da će najveći broj posjetilaca doći iz regiona, Njemačke, Velike Britanije i Francuske, a takođe primjećujemo rast interesovanja iz baltičkih zemalja, skandinavskih zemalja i Poljske, saopšteno je Gradskom portalu iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

ČOKOLADNI ČIZKEJK: Kremasto savršenstvo za rashlađivanje

Srijeda, 19.06.2024 | 18:20

Danas vam donosimo jedan super recept za čizkejk koji se sprema u čaši i to za svega 5 minuta.

Mehaničar OTKRIO TIK koji RJEŠAVA PROBLEM s autom na ekstremnim temperaturama

Srijeda, 19.06.2024 | 18:10

Skoti Kilmer je kazao da nanošenje male količine spreja može spriječiti potpuno lijepljenje vrata. 

Vimbldon POČINJE 1. jula, POZNAT TERMIN ŽRIJEBA

Srijeda, 19.06.2024 | 17:59

Nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu startuje 1. jula, a finale je 14. jula. Žrijeb za Vimbldon je 28. juna, a kvalifikacije od 24. do 27. juna, objavili su iz jedinog grend slema na travi.

Podgoričko kulturno ljeto - KONCERT učenika odjeska za solo pjevanje MUZIČKE ŠKOLE “ANDRE NAVARA”

Srijeda, 19.06.2024 | 17:50

Koncert učenika  Srednje muzičke škole solo-pjevači iz Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente „Andre Navara”.

Doktor OTKRIO koji je ISPRAVAN način da JEDETE KIVI (VIDEO)

Srijeda, 19.06.2024 | 17:47

Ako ste kivi dosad grabili kašikom, pogrešno  ste ga jeli.

Rmandić: MUP do 2025. godine OSTAJE BEZ 3.000 policajaca

Srijeda, 19.06.2024 | 17:27

Do kraja 2025. godine neće više važiti uslovi za penziju koji sada važe, a do tada će te uslove ispuniti 1.700 službenika. Devedeset odsto od tog broja će iskoristiti mogućnost za odlazak u penziju, kazao je Igor Rmandić predsjednik Nezavisnog sindikata policije Crne Gore.

Stijepović: "Ako se kolega Šaranović od bilo koga PREPAO a posebno od vas iz SD-a, NE BILO GA"

Srijeda, 19.06.2024 | 17:22

Onaj ko prati skupštinska izlaganja poslanika Nikole Zirojevića jasno može doći do zaključka da kolega Zirojević nema drugog posla, osim da gura kamen uzbrdo – bezuspješno pokušava da uprlja integritet funkcionera Demokratske Crne Gore, iznošenjem paušalnih i netačnih ocjena koje uporno želi upakovati u foliju činjenica. Kolega Zirojeviću, pošto se pozivate na skupštinsku proceduru i praksu, trebalo bi da znate da je ministar Šaranović jedan u top tri ministra 44. Vlade po svojoj redovnosti prisustva na sjednicama radnih tijela i Plenuma Skupštine Crne Gore, kazao je Duško Stjepović, poslanik Demokratske Crne Gore.

Milatović – Drakić: PKCG mora imati značajniju ulogu u PROCESU kreiranja ekonomskih politika naše države

Srijeda, 19.06.2024 | 17:19

Predsjednik države Jakov Milatović primio je Ninu Drakić predsjednicu Privredne komore Crne Gore sa saradnicima, sa kojima je razgovarao o načinima buduće saradnje, kako bi zajednički doprinijeli stvaranju uslova za dalje jačanje naše ekonomije.

MPNI: Prikupljeno 4,7 tona materijala za RECIKLAŽU

Srijeda, 19.06.2024 | 16:54

U okviru akcije “Znanje nije za bacanje – Reciklirajmo udžbenike” juče je prikupljeno 4,7 tona starih udžbenika, saopštilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

Izbio POŽAR u kući POZNATE PJEVAČICE: Vatra planula dok je ona bila unutra sa mužem i djecom

Srijeda, 19.06.2024 | 16:48

U kući pjevačice Keri Andervud je u nedjelju uveče izbio požar.