Srijeda, 22.05.2024 | 18:59
IZVOR: rtcg.me

Spajić: Luka Budva VRAĆENA državi, USKORO LINIJA Budva-Dubrovnik

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Dukley Marina potpisali su u Budvi Sporazum o predaji državi Luke Budva. 




Foto: YouTube screenshot/ MediaBiro 

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da garantuje da će država stati iza Budve, jer samo ona može da "pogura" tako velike projekte.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da će za nekoliko nedjelja biti otvorena linija Budva-Dubrovnik.

„Nama nije cilj da istjeramo privatnike, već da oni rade u onom dijelu gdje će najviše doprinijeti. Jedino država može da stane iza ovako velikih projekata“, kazao je on.

Spajić je istakao da otvaranjem linije Budva-Dubrovnik, Budva postaje mediteranski, jadranski grad u pravom smislu.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da će za nekoliko nedjelja biti otvorena linija Budva-Dubrovnik.

"Ta linija će rasteretiti granični prelaz između Crne Gore i Hrvatske i biće na ponos cijele Crne Gore", rekao je Radulović. 

Direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikelj kaže da su današnjem potpisivanju sporazuma prethodile tri godine marljivog rada.

“Od danas preuzimamo odgovornost za ovaj važan lokalitet. Od danas ćemo raditi kako bi Luka Budva bila atraktivnija i otvorenija za sve turiste”, kazao je Mikijelj.

Istakao je da će u Luci biti otvorena nova radna mjesta.

“Omogućićemo marljivim ljudima da se zaposle i da učine Luku atraktivnijom. Omogućićemo ribarima besplatne vezove”, istakao je on.

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, kazao je da su uspjeli da suprotstavljenje strane sjednu za isti sto i da Luku vrate građanima.

“Pokazaćemo da ova Luka ima šansu da u narednom periodu preuzme primat. Čestitam što je još jedan resurs vraćen u ruke građanima”, kazao je Odović.

Vlada je, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru.

Događaju prisustvuju premijer Milojko Spajić, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, kao i direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikelj.

Iz Građanskog pokreta (GP) URA juče su saopštili da je Luku Budva građanima vratila Vlada Dritana Abazovića 7. marta prošle godine, pozvali su generalnog sekretara Vlade da objavi dokument kojim se to potvrđuje.

ČITAJTE DETALJNIJE!

POTPISAN Sporazum primopredaje Luke Budva

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

EPCG - Projekat SOLARI 5000+ proširuje se i na ugradnju energetski efikasne stolarije

Srijeda, 19.06.2024 | 14:00

Cijeneći potrebu za transparentnošću u svim segmentima poslovanja, uz isticanje benefita koje krajnji korisnici mogu imati učešćem u našim projektima, nalazimo za shodno da pojasnimo razliku između prošlogodišnjeg pokretanja radionice za izradu PVC stolarije u kćerki-kompaniji, EPCG-Željezara Nikšić (dalje: EŽN), i nedavno predloženog proširenja projekta Solari 5000+ (70 MW), saopšteno je iz EPCG.

U Luci Kotor dva kruzera sa 4.339 putnika

Srijeda, 19.06.2024 | 10:44

U kotorskoj luci danas su dva kruzera sa 4.339 putnika, javlja Radio Kotor.

Isplata majskih penzija počinje danas

Srijeda, 19.06.2024 | 09:23

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO) saopšteno je da danas počinje isplata penzija za maj mjesec.

Najveći broj turista se očekuje iz regiona, Njemačke, Velike Britanije i Francuske, nedostatak radne snage jedan od problema

Srijeda, 19.06.2024 | 08:31

Dok se približavamo početku nove turističke sezone, raduju nas najave i predviđanja očekivanog turističkog prometa. To pokazuju trenutne indikacije i rezultati ankete turističke privrede koju smo nedavno sproveli, te imamo razlog za optimizam. Prema tim podacima očekuje se da će najveći broj posjetilaca doći iz regiona, Njemačke, Velike Britanije i Francuske, a takođe primjećujemo rast interesovanja iz baltičkih zemalja, skandinavskih zemalja i Poljske, saopšteno je Gradskom portalu iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Podgorica-Ostrava: TREĆA po redu linija Air Montenegra u Češkoj

Utorak, 18.06.2024 | 20:53

Air Montenegro, danas je, letom MNE 390 uspostavio liniju Podgorica-Ostrava. Letovi na ovoj liniji obavljaće se svakog utorka.

Ovo je ZEMLJA s NAJČISTIJOM vodom za kupanje u Evropi

Srijeda, 19.06.2024 | 16:03

Prema nedavno objavljenom izvještaju Evropske komisije i Evropske agencije za okolinu  najčistiju vodu za kupanje ima  Hrvatska.

Milović: Zbog PROVJERE uslova u UIKS-u POSJETIO sam nekoliko visokoprofilnih pritvorenika

Srijeda, 19.06.2024 | 15:55

Nakon što se pojavila vijest da je danas u Spužu obišao Duška Kneževića, ministar pravde Andrej Milović na društvenoj mreži X napisao je kako je na čelu delegacije resora na čijem je čelu posjetio Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) radi provjere uslova u zatvorskim jedinicama.

Pokrenuli NOVU APLIKACIJU - TikTok ponovo "ISKOPIRAO" Instagram

Srijeda, 19.06.2024 | 15:49

Ovo su prvi primijetili Android Police i osnivač APKMirrora, Artem Rusakovski. 

Pjesma "Danas sam luda" važi za jedan od NAJVEĆIH HITOVA Josipe Lisac, a NUMERA je bila posvećana OVOJ PJEVAČICI

Srijeda, 19.06.2024 | 15:39

Josipa Lisac veliku popularnost stekla je pjesmom "Danas sam luda", a malo ko zna da je ovaj hit napisala njena koleginica.

OBRATITE PAŽNJU na ovaj tihi SIMPTOM TOPLOTNOG UDARA za koji možda niste znali

Srijeda, 19.06.2024 | 15:30

Kako temperature nastavljaju rasti, važno je upamtiti da one mogu biti itekako opasne.

FSCG: Četiri NOVA TERENA uskoro u upotrebi

Srijeda, 19.06.2024 | 15:19

Fudbalska infrastruktura u našoj državi biće bogatija za terene u Tuzima, Plavu i Podgorici, u koje je FSCG uložio oko 800 hiljada eura, objavljeno je na sajtu te organizacije.

Uz svako jelo - Donosimo RECEPT za NAMAZ od AVOKADA

Srijeda, 19.06.2024 | 15:12

Pravi se brzo i lako.

Ljetnja kozmetika za kosu: Proizvodi koji će je sačuvati od isušivanja i oštećenja

Srijeda, 19.06.2024 | 15:03

Ovo su proizvodi koje treba da koristite ljeti.

Milović POSJETIO Kneževića u Istražnom zatvoru

Srijeda, 19.06.2024 | 15:02

Ministar pravde Andrej Milović je, sa svojim saradnicima i rukovodstvom UIKS-a, posjetio danas Duška Kneževića u pritvorskoj jedinici Istražnog zatvora u Spužu.

Starinsko jelo po receptu naših baka: idealno za brz doručak, preukusno i daje snage za cio dan

Srijeda, 19.06.2024 | 14:53

Ovo jelo se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.