Četvrtak, 24.08.2023 | 10:13
IZVOR: prva.rs

RAJ ZA OČI - Ovo je zvanično NAJLJEPŠA PLAŽA u 2023. godini (FOTO)

Ako je suditi prema dobro poznatoj stranici za putovanja „Europe Best Destinations“, koja je postala svojevrsni vodič za putnike širom svijeta, zvanično najatraktivnija plaža u Evropi za ovu godinu je Torent de Pareis u Španiji.




Foto: YouTube screnshot/ LiewerLine

Plaža je ušuškana među bajkovitim Balearskim ostrvima, a ovaj skriveni dragulj pravi je raj za oči! Nevjerovatno okruženje, kristalno čisto more i zadivljujuće litice osvojili su srca turista i zasluženo osvojili ovo prestižno priznanje.

Ime ove bajkovite plaže - Torent de Pareis u prevodu znači „rijeke bliznakinje“, a odnosi se na dvije rijeke koje povremenu teku kroz neobične formacije stena, stvarajući tako prirodan spektakl koji oduzima dah.

Foto: Instagram screenshot/ mallorcawelove

Ova netaknuta uvala na ostrvu Majorka može da se pohvali idiličnom kombinacijom zlatnog pijeska, azurnog mora i surovih litica koje se dramatično uzdižu iz mora, stvarajući tako prizor koji je teško opisati riječima.

A osim prirodnih ljepota koje su same po sebi dovoljan razlog da se uputite na ovo mjesto, Torent de Pareis nudi puno aktivnosti za posetioce željne avanture.

Tirkizno more poziva vas da se prepuste plivanju, ronjenju i vožnji kajakom, dok će planinari i ljubitelji prirode uživati u obilasku uređenih staza koje vijugaju kroz planine Tramuntana, pružajući zapanjujući pogled na plažu, ali i na čitavu obalu ovog područja.

 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Još jedna prijava zbog lažne diplome o srednjem obrazovanju

Utorak, 14.05.2024 | 15:16

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv lica N. J. zbog osnovane sumnje da je dostavilo lažnu i neistinitu obrazovnu ispravu, za koju su u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem obrazovanju, te nadležnosti srednje škole, utvrdili da nije vjerodostojna javna isprava.

Crna so je nevjerovatno popularna u svijetu, a efikasna kod čak sedam tegoba

Utorak, 14.05.2024 | 15:09

Bogata je mineralima i donosi brojne benefite za tijelo.

Ljekar analizirao posljedice Đokovićevog udarca: "Vrlo je zabrinjavajuće"

Utorak, 14.05.2024 | 14:51

Novak Đoković je na Mastersu u Rimu doživio neprijatnost kada ga je prilikom potpisivanja autogarama pogodila flašica vode u glavu.

Za godinu u Crnoj Gori 192 MALOLJETNIČKE TRUDNOĆE, najmlađa koja je abortirala imala 15 godina

Utorak, 14.05.2024 | 14:43

Mladi u Crnoj Gori, ali i svijetu, sve ranije stupaju u seksualne odnose, često nezaštićene. Stoga, povećan je i broj maloljetničkih trudnoća ali i djevojčica koje se često odluče za namjerni prekid trudnoće tj abortus. Prema podacima o ostvarenim trudnoćama i pobačajima koji su portalu ADRIA dostavljeni iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), za godinu dana odrađena su čak 934 abortusa (namjerna i spontana).

Ova ČETIRI znaka uvijek se ZALJUBLJUJU u sekundi

Utorak, 14.05.2024 | 14:39

Astrolozi su izdvojili četiri znaka Zodijaka koji imaju sklonost da se zaljube brže od drugih.

Siner PROPUŠTA Rolan Garos?

Utorak, 14.05.2024 | 14:25

Italijanski teniser Janik Siner zbog povrede nije učestvovao na Mastersu Rima, a pitanje je da li će igrati i na Rolan Garosu.

UP - Uhapšen osumnjičeni za ugrožavanja javnog saobraćaja u Ulcinju

Utorak, 14.05.2024 | 14:14

Ulcinjskoj policiji je prijavljeno da je na skretanju ka Velikoj plaži došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice povrijeđeno, a da je drugi učesnik napustio lice mjesta, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Sjutra u CNP-u Narodno pozorište iz Sarajeva

Utorak, 14.05.2024 | 14:11

Predstava “Jedan je Muhammad Ali”, koju je prema tekstu Almira Imširevića režirao Dino Mustafić u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, biće izvedena sjutra (15. maj) na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta s početkom u 20h.

RTS: Rasprava o rezoluciji o Srebrenici vjerovatno 22. maja

Utorak, 14.05.2024 | 13:59

Kako saznaje RTS, najverovatnije će ponovo doći do odlaganja sjednice UN o Srebrenici. Moguće je da će novi termin biti 22. maj.

Istraživanje: U odjeći OVE BOJE drugima smo NAJPRIVLAČNIJI i NAJINTELIGENTNIJI

Utorak, 14.05.2024 | 13:44

Kolika je moć boje odjeće koju nosimo dokazalo je istraživanje koje je otkrilo da smo drugima ne samo najprivlačniji, nego da djelujemo i najpametnije i najsamouvjerenije u odjeći jedne određene boje.