Utorak, 12.09.2023 | 17:02
IZVOR: cdm.me

Žrijeb za EP u Izraelu: “Ajkule” sa Španijom, Francuskom i Hrvatskom

Crnogorski vaterpolisti će na Evropskom prvenstvu u izraelskoj Netanji od 3. do 16. januara igrati u grupi A sa Španijom, Francuskom i Hrvatskom, odlučeno je na današnjem žrijebu.




Foto: European Aquatics/YouTube screenshot, arhiva

Znalo se da će “ajkule” u novom formatu takmičenja upasti u jaku grupu, a mnogo bitnije je šta slijedi u nokaut fazi, jer u četvrtfinale direktno idu dvije prvoplasirane ekipe, dok preostale dvije moraju u razigravanje…

Po novom sistemu su prije žrijeba reprezentacije bile podijeljene u dvije divizije, na osnovu rezultata na prethodnom prvenstvu i u kvalifikacijama.

Osam najboljih timova se tako našlo u Diviziji 1, a ostalih osam je činilo Diviziju 2.

Dva prvoplasirana tima iz grupa Divizije 1 idu među osam najboljih, trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe u osmini finala čeka duel sa dva najbolje plasirana tima iz Divizije 2.

U slučaju da Crna Gora bude morala da igra osminu finala ukrštaće sa grupom C u kojoj je velika opasnost Srbija, veliki favorit za prvo mjesto u konkurenciji Njemačke, Izraela i Malte.

Novi prvak Evrope će osigurati plasman na Olimpijske igre, a u slučaju da titulu osvoje Mađarska, Grčka ili Francuska – koje već imaju olimpijsku vizu – sljedeća najbolja plasirana selekcija putovaće u Pariz narednog ljeta.

Grupa A: CRNA GORA, Španija, Francuska, Hrvatska.

Grupa B: Gruzija Mađarska, Italija, Grčka.

Grupa C: Srbija, Njemačka, Izrael,Malta.

Grupa D: Slovačka, Holandija, Slovenija, Rumunija.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Protest advokata zbog napada na Simonovića

Petak, 17.05.2024 | 08:40

Crnogorski advokati će se okupiti ispred svih osnovnih sudova zbog napada na kolegu Aleksandra Simonovića. Advokatska komora Crne Gore saopštila je da će crnogorski advokati na jedan sat prekinuti rad u petak 17. maja.

Poslastica za sve generacije: Pripremite SUTLIJAŠ SA CIMETOM

Petak, 17.05.2024 | 08:31

Posle obilnog obroka valja i zasladiti se. Zato je recept za sutlijaš sa cimetom pravi izbor, a osim toga možete ga jesti i kao užinu.

Do opreme za prisluškivanje može se lako doći

Petak, 17.05.2024 | 08:22

Pored velikih ili skupih prislušnih uređaja koje koriste bezbjednosne agencije u regionu, ali i neki kriminalni gangovi, postoji i mnogo jednostavnija i jeftinija oprema za prisluškivanje, do koje bilo ko može lako doći. Ta oprema se vrlo može nabaviti kod određenih ljudi na prostorima bivše Jugoslavije, prvenstveno kod starih obavještajaca. Jednostavna oprema za prisluškivanje se, recimo, u Zagrebu može nabaviti za svega sto eura, piše Portal RTCG.

Fond PIO: Danas počinje isplata penzija

Petak, 17.05.2024 | 08:17

Isplata penzija za april počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore PIO.

Ova TRI horoskopska znaka, predodređena su za VELIKI USPJEH

Petak, 17.05.2024 | 07:05

Ovi znakovi imaju kombinaciju osobina koja ih predodređuje za uspjeh, vođstvo i postizanje izvanrednih ciljeva. Evo o kojim je znakovima riječ.

Vremenska prognoza za PETAK - Pročitajte kakve nas temperature očekuju

Četvrtak, 16.05.2024 | 22:01

Pročitajte vremensku prognozu!

URA: Bićemo garant stabilnosti i stožer promjena u Budvi nakon 26. maja

Četvrtak, 16.05.2024 | 21:55

Pokazaćemo da smo drugačiji. Oni poznati po trulim kompromisima i kalkulacijama sa raznim investitorima varaju se ako misle da će dobro proći na izborima. Jedini garant stabilnosti je URA, koja će biti stožer promjena. Građani i građanke Budve su već pokazali dosljednost u promjenama. Pokazali su to 2020. godine, a oni koji su ih prevarili biće kažnjeni 26. maja, saopštio je večeras na pobjedničkom završnom skupu Građanskog pokreta URA u Budvi nosilac njihove izborne liste Blažo Rađenović.  

Jerkov: Mihiz i Petrović ostavili veliki trag na domaću književnost

Četvrtak, 16.05.2024 | 21:34

Sedmog dana 18. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga poseban segmenat programa bio je posvećen prikazu velikih srpskih autora koji su obilježili književne periode u kojima su stvarali i ostavili veliki trag na domaću književnost. Životne i kreativne priče ovih velikih književnika publici je približio je Aleksandar Jerkov, književni kritičar, profesor Srpske književnosti 20. vijeka i upravnik univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković”.

Stojović: Nema genocidnog naroda; Janović: Presude međunarodnih sudova pokazuju sve

Četvrtak, 16.05.2024 | 21:15

Poslanik Pokreta Evropa sad Gordan Stojović istakao je u emisiji Argumenti na TVCG da je njegov stav o usvajanju Rezolucije o Srebrenici isti kao i stav pokreta Evropa sad. Naglasio je da cijeli region treba da se okrene ekonomiji.

Danilović: Mislim da Srebrenica nije genocid, priznajem da se desio jedan od najvećih zločina u BiH

Četvrtak, 16.05.2024 | 21:03

Mislim da Srebrenica nije genocid, priznajem da se desio jedan od najvećih zločina u Bosni i Hercegovini – saopštio je lider Ujedinjene Crne Gore i direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja Goran Danilović.