Subota, 07.10.2023 | 11:47
IZVOR: Kolektiv.me

EXIT osvaja ADE uz Bonobo i spektakl na 50 metara iznad Amsterdama!

EXIT festival obilježiće predstojeći Amsterdam Dance Event žurkom na najuzbudljivijoj lokaciji u Amsterdamu.




Foto: Exit Team

U Faralda Crane-u, jednom od najspecifičnijih klubova i 5* hotela na svijetu, smještenom čak 50 metara iznad Amsterdama, Exitov događaj 20. oktobra predvodiće jedan od najtraženijih umjetnika elektronske muzike Bonobo. Provod na vrhu monumentalnog građevinskog krana do usijanja svojim prepoznatljivim zvukom upotpuniće Cassian, dok će iste večeri biti predstavljen i showcase jedinstvenog sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih muzičkih talenata EXIT Echosystem. U okviru ovog showcase-a nastupiće prva potpisnica Echosystema, vunderkind elektronske scene Lanna, kao i Human Rias b2b Arodes, iLEE i Ece Ekren, dok će upravo na ovom događaju EXIT lansirati i ekskluzivne novosti.

Bonobo, jedno od najvećih imena svjetske elektronske scene, maestro kombinovanja različitih muzičkih pravaca i hedlajner najvećih svjetskih festivala na Amsterdam Dance Event stiže sa svojim spektakularnim DJ setom i bogatiji za album „Fragments“, koji je objavio prošle godine. U svojoj više od dvije decenije dugoj karijeri iza sebe ima čak pet Grammy nominacija, od čega su dvije samo ove godine, a može se pohvaliti i nastupom pred dva miliona ljudi u okviru „Migration“ turneje 2017. godine. Istoimeni LP zauzeo je broj #1 na Bilbordovoj listi najboljih dance albuma, kao i Top 10 pozicije u nekoliko zemalja svijeta. Na ADE-u mu se pridružuje Cassian, progressive house producent i DJ iz Los Anđelesa, koji se posebno izdvaja po svojoj svestranosti, zahvaljujući kojoj je i prepoznat u muzičkoj industriji. Svoju karijeru započeo je u klubovima prije više od 10 godina, dok je 2020. godine objavio debi album „Laps“ i po prvi put bio nominovan za Grammy nagradu.

U okviru ekskluzivnog EXIT Echosystem Showcase-a na Amsterdam Dance Event stiže prvo ime ispred ovog sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih muzičkih talenata – producentkinja, DJ-ka i svojevrsni muzički vunderkind Lanna! Kao najmlađa učesnica EXIT festivala, u svojoj karijeri već je imala veoma značajne nastupe na kojima je binu dijelila sa velikanima svjetske elektronske scene, među kojima su Paul Kalkbrenner, Indira Paganotto, Nina Kraviz, Amelie Lens i mnogi drugi, a sljedeća stanica biće joj upravo Amsterdam Dance Event, gdje će još jednom demonstrirati svoje umijeće i pokazati zbog čega je zaslužila titule koje nosi.

U okviru istog showcase-a predstaviće se i DJ koji je među prvima objeručke prihvatio saradnju sa Exitom na još višem nivou – Human Rias. Ovaj njemački muzičar i producent iranskog porijekla svoj novi singl pod nazivom „I Can Feel You“ objaviće 12. oktobra baš za Exitovu diskografsku kuću EXIT Soundscape. Kao dio EXIT porodice i rezident festivala nastupao je na brojnim Exitovim festivalima, a posebno se izdvaja njegov prošlogodišnji nastup na mts Dance Areni, kada se upisao u istoriju kao jedini izvođač koji je otvorio i zatvorio ovaj gigantski plesni podijum! Njemu će se u okviru b2b seta na Amsterdam Dance Eventu pridružiti Arodes – zavodljivi DJ i producent iz Španije koji kombinuje afro-house i indie dance žanrove i dobro je poznato ime globalne klupske i event scene.

iLEE je još jedna od producentkinja i DJ-kja koja se na lestvici uspješnih izvođača elektronske muzike popela veoma visoko! Na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala briljirala je čak dva puta – jednom kao iLEE i drugi put kao Lady Lee, a imala je i čast da zatvori Glavnu binu treće festivalske večeri. Jakoj postavi pridružuje se i zvijezda u usponu Ece Ekren, koju mediji zbog egzotičnog house zvuka porede sa njenim sugrađaninom Mahmut Orhanom, a imala je priliku da nastupi i na Exitovom Life Stream-u.

EXIT festival nedavno je lansirao EXIT Music & Talent Office pod nazivom EXIT Echosystem. Osnovan je sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspješne svjetske karijere, kroz muzički lejbl, artist menadžment, buking, mentorstvo, ali i saradnju sa vodećim svjetskim muzičkim zvijezdama i agencijama. Novi, mladi talenti kroz Exitov centar dobijaju priliku da postanu dio velike EXIT porodice, ali i šansu za proboj na globalnoj muzičkoj sceni uz profesionalno vođstvo i podršku eksperata muzičke i festivalske industrije.

Amsterdam Dance Event ove godine biće održan tokom pet dana i noći, na preko 200 lokacija i uz više od 2.500 izvođača! Saradnja jednog od najvećih globalnih događaja u svijetu elektronske muzike i EXIT festivala počela je 2018. godine kada mu se EXIT pridružio sa svojom No Sleep muzičkom platformom, dok je nastavak saradnje u 2019. godini bio upotpunjen kroz Exitov prvi • LIFE STREAM događaj. EXIT je u okviru ADE-a imao svoje žurke i 2021. 2022. godine, a u ovoj godini na Amsterdam Dance Event vraća se jači nego ikada.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Glumica Emili Blant iskreno - Htjela sam da POVRATIM poslije poljubaca sa nekim glumcima

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:05

Glumica Emili Blant iskreno je govorila o odnosima sa drugim kolegama i šta se dešava kada se ne poklopi hemija glumaca, posebno u romantičnim scenama, otkrivajući da joj je poslije nekih poljubaca bilo muka.

MAJ je njihov mjesec: PET horoskopskih znakova koje čekaju velike POSLOVNE PROMJENE

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:43

Brzo provjerite da li je vaš horoskopski znak na listi – jer ovih 5 znakova Zodijaka mogu doživjeti promjene u karijeri i finansijama u maju 2024.

Žrijeb za Masters u Rimu: Poznati mogući protivnici Novaka Đokovića

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:22

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković započeo je 424. sedmicu na vrhu ATP liste, a danas je saznao i potencijalne protivnike na Mastersu u Rimu.

Apple sledeće godine predstavlja i iPhone SLIM, evo koji će model mijenjati

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:06

Apple sprema velike promjene za iPhone 17 liniju koja se očekuje sledeće godine, uključujući i "novi" model.

Budvanska URA: Izgradićemo podzemnu garažu sa preko 500 parking mjesta kod bivšeg Zeta filma

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:46

"Na parcelama koje su u vlasništvu Opštine Budva i države Crne Gore, a koje se nalaze na prostoru ispred i oko bivšeg Zeta filma, moguće je i neophodno izgraditi veliku podzemnu garažu na dvije i tri etaže(u zavisnosti od idejnog projekta), sa najmanje 500 novih parking mjesta, čime bi se u velikoj mjeri riješio problem parkiranja u najužem gradskom jezgru, tokom i van sezone. Taj projekat biće jedan od prioriteta nove opštinske vlasti u kojoj će Građanski pokret URA imati presudnu ulogu, pa ćemo insistirati da isti bude realizovan u najkraćem mogućem roku tokom mandata nove lokalne uprave" saopštili su iz budvanske URE.

Zečević najavio: “Linijski prevoz” i električni autobusi u Podgorici najvjerovatnije od SEPTEMBRA

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:37

Direktor preduzeća "Putevi" najavio...

Klikovac - Rezultati Evrope sad i “eksperata” su smanjene plate

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:16

Rezultat programa Evropa Sad 1 i “eksperata” u upravi Glavnog grada jeste smanjenje zarada zaposlenima u Čistoći, Vodovodu i Tržnicama i pijacama za 10%, saopštio je šef Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

Plej - of ABA lige: Partizan stigao u Podgoricu BEZ Koprivice i Jaramaza

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:01

Partizan u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti Voli u svom sastavu neće imati Balšu Koprivicu i Ognjena Jaramaza.

Šehović: Vlada umjesto što nemušto taktizira, da konačno saopšti svoj jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 11:46

Umjesto što nemušto i nevješto taktizira, a kad već nema hrabrosti da se nađe u društvu nekoliko desetina država koje su kosponzorisale Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, Vlada da stisne petlju i da konačno saopšti svoj jasan stav na ovo, ne političko, nego etičko pitanje, saopštio je predsjednik SD-a Damir Šehović.

CGO: Šteta nesporna, a nadležne institucije ne pokreću postupke

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 11:26

Od 140 pokrenutih postupaka zbog smjena direktora vaspitno-obrazovnih ustanova u vrijeme mandata Vesne Bratić, bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, do sada je 130 okončano pravosnažnim presudama koje utvrđuju nezakonitost tih smjena i administracije kojom je rukovodila Bratić, dok je 10 postupaka još u toku, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).