Ponedjeljak, 06.11.2023 | 11:50
IZVOR: b92.net/BGR

iPhone 16 će imati DODATNI TASTER - Evo zbog čega bi mogao da bude OD KORISTI

Sledeće godine bi iPhone 16 mogao da stigne sa većim brojem tastera, a mogao bi biti veoma koristan.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Nakon objave iPhone 15 linije, ubrzo su počele da se pojavljuju glasine o narednoj iPhone 16 seriji telefona za sledeću godinu.

Prema navodima, iPhone 16 će imati dodatni taster, koji interno nosi naziv "Capture" taster, a njegova svrha je još uvijek misteriozna.

Pretpostavka je da bi taster mogao biti prilagodljiv, poput Action tastera na iPhone 15 liniji. Ali bi mogao biti koristan i ukoliko se Apple odluči da mu dodijeli neke specijalne funkcije.

To je zbog toga što bi Capture taster trebalo da bude pozicioniran niže s desne strane okvira, u odnosu na standby/power taster. To bi omogućilo da novi taster bude pristupačniji kada se iPhone koristi jednom rukom.

Kada je u pitanju naziv Capture, on sugeriše da bi ovo mogao biti taster za funkcije kamere. Ili bi se mogao koristiti za kreiranje skrinšotova.

Prema navodima dojavljivača Instant Digital iz Kine, Apple planira da pomjeri mmWave antenu na lijevu stranu iPhonea 16 kako bi napravio mjesta za novi taster.

Pored dodavanja novog tastera, Apple planira da zadrži Action taster, ali će on navodno promijeniti dizajn.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Borovinić Bojović: Svi zajedno da doprinesemo osnaživanju osoba sa invaliditetom

Utorak, 14.05.2024 | 16:04

Porodice osoba sa invaliditetom suočavaju se sa specifičnim izazovima u jednom širokom spektru od zdravstvenih i socijalnih, preko finansijskih i pravnih, pa sve do onih ličnih emocionalnih, a pritom još uvijek nemaju ni približno adekvatnu institucionalnu i društvenu podršku, ocijenila je predsjednica Gradskog parlamenta dr Jelena Borovinić Bojović na panel diskusiji na temu „Porodični život osoba s invaliditetom”, koju je Sekretarijat za socijalno staranje organizovao povodom Svjetskog dana porodice.    

OVA TRI HOROSKOPSKA ZNAKA SU NAJLOŠIJI MUŽEVI: Ako se udate za jednog od njih bićete sami u braku

Utorak, 14.05.2024 | 15:50

Žene, posebno obratite pažnju na ova tri znaka prije nego što se udate

Još jedna prijava zbog sumnje o lažnoj diplomi o srednjem obrazovanju

Utorak, 14.05.2024 | 15:16

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv lica N. J. zbog osnovane sumnje da je dostavilo lažnu i neistinitu obrazovnu ispravu, za koju su u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem obrazovanju, te nadležnosti srednje škole, utvrdili da nije vjerodostojna javna isprava.

Crna so je nevjerovatno popularna u svijetu, a efikasna kod čak sedam tegoba

Utorak, 14.05.2024 | 15:09

Bogata je mineralima i donosi brojne benefite za tijelo.

Ljekar analizirao posljedice Đokovićevog udarca: "Vrlo je zabrinjavajuće"

Utorak, 14.05.2024 | 14:51

Novak Đoković je na Mastersu u Rimu doživio neprijatnost kada ga je prilikom potpisivanja autogarama pogodila flašica vode u glavu.

Za godinu u Crnoj Gori 192 MALOLJETNIČKE TRUDNOĆE, najmlađa koja je abortirala imala 15 godina

Utorak, 14.05.2024 | 14:43

Mladi u Crnoj Gori, ali i svijetu, sve ranije stupaju u seksualne odnose, često nezaštićene. Stoga, povećan je i broj maloljetničkih trudnoća ali i djevojčica koje se često odluče za namjerni prekid trudnoće tj abortus. 

Ova ČETIRI znaka uvijek se ZALJUBLJUJU u sekundi

Utorak, 14.05.2024 | 14:39

Astrolozi su izdvojili četiri znaka Zodijaka koji imaju sklonost da se zaljube brže od drugih.

Siner PROPUŠTA Rolan Garos?

Utorak, 14.05.2024 | 14:25

Italijanski teniser Janik Siner zbog povrede nije učestvovao na Mastersu Rima, a pitanje je da li će igrati i na Rolan Garosu.

UP - Uhapšen osumnjičeni za ugrožavanja javnog saobraćaja u Ulcinju

Utorak, 14.05.2024 | 14:14

Ulcinjskoj policiji je prijavljeno da je na skretanju ka Velikoj plaži došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice povrijeđeno, a da je drugi učesnik napustio lice mjesta, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Sjutra u CNP-u Narodno pozorište iz Sarajeva

Utorak, 14.05.2024 | 14:11

Predstava “Jedan je Muhammad Ali”, koju je prema tekstu Almira Imširevića režirao Dino Mustafić u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, biće izvedena sjutra (15. maj) na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta s početkom u 20h.