Subota, 25.11.2023 | 07:56
IZVOR: Kolektiv.me

Od 110 do 970 eura... Veliko interesovanje za NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA, mnogi aranžmani RASPRODATI

Do dočeka Nove 2024. godine, dijeli nas nešto malo više od mjesec dana.




Foto: Ilustracija, Pixabay (kolaž)

Praznične euforije ne manjka, pa su mnogi već počeli sa planiranjem gdje dočekati „najluđu noć“.

I dok će tradicionalno na trgovima širom Crne Gore biti organizovan doček na otvorenom, uz koncerte brojnih regionalanih muzičkih zvijezda, ima i onih koji više vole da u toku prazničnih dana otputuju van granica naše zemlje, i Novu godinu dočekaju u nekom od gradova širom Evrope.

Da vlada velika zainteresovanost upravo za novogodišnja putovanja, potvrđuje nam i direktor prodaje u turističkoj agenciji „Gallileo“ Milan Koprivica.

Kako ističe, mnogi aranžmani iz njihove ponude su rasprodati već sredinom novembra mjeseca.

„Novogodišnja putovanja su se već duži niz godina izdvojila kao veoma popularna. Tako da i za predstojeće novogodišnje praznike imamo zaista veliko interesovanje, o čemu najbolje govori podatak, da su mnogi aranžmani iz naše ponude bili rasprodati, vec sredinom novembra mjeseca. Iako je ostalo još nešto više od mjesec dana do novogodišnjih praznika i polazaka na putovanja, već sada možemo reći da će i ove godine mnogi u novu godinu ući u nekoj od inostranih destinacija“, ističe Koprivica za portal Kolektiv.me.

U zavisnosti od toga koja destinacija je u pitanju, zavisi i cijena putovanja.

Tako npr. Novu godinu možete dočekati u Solunu za 170 eura, koliko košta petodnevni aranžman uz prevoz autobusom.

Ukoliko birate Budimpeštu, to će vas koštati 280 eura za šest dana, koliko je potrebno izdvojiti i za putovanje u Prag.

Neke od najskupljih destinacija su Sicilija (495 eura, šest dana, avionom) i Portugal (osmodnevni aranžman avionom za 970 eura).

Foto: Ilustracija, Pixabay

I pored toga, za ova putovanja vlada veliko interesovanje.

“Sigurno da su se izdvojile neke destinacije, za koje možemo reći da privlače veliki broj turista. Veliko je interesovanje za novogodišnjim putovanjem na Siciliju, kao i za putovanjem u Portugal. Takođe, gradovi poput Istanbula, Praga, Milana, Rima, Budimpešte, Atine, Bukurešta, Soluna, uvijek budu veoma popularni i privuku veliki broj turista. Ima i veoma popularnih destinacija u našem regionu. Izdvojili bismo Ohrid, Sarajevo, Novi Sad, Beograd kao destinacije za koje se uvijek traži mjesto više”.

Odlazak za novogodišnje praznike u Bukurešt košta 215 eura kao šestodnevni aranžman, dok je za glavni grad Grčke – Atinu, potrebno izdvojiti nešto više novca: 240 eura.

Za uvijek čarobni Milano, novogodišnji aranžman košta 270 eura, dok ukoliko ste ljubitelj istočnjačke kulture, preporuka je da uvijek izaberete Istanbul, za koji ćete morati da izdvojite 245 eura ukoliko želite da putujete autobusom, ili 550 eura za prevoz avionom.

NAJJEFTINIJA DESTINACIJA

Najjeftinija novogodišnja destinacija je Ohrid, gdje će vas pet dana koštati 110 eura.

„Mi zaista uvjek nastojimo da našim putnicima ponudimo što veći broj destinacija. Tako će biti i za predstojeće novogodišnje praznike, jer će naša agencija imati preko 13 inostranih destinacija u ponudi. Sam odabir destinacija mora biti pažljiv, upravo zbog perioda godine, kao i atraktivnosti destinacija. Jednostavno ima nekih destinacija koje su jako lijepe, ali zbog vremenskih uslova i nekih drugih faktora, često i ne budu pravi odabir za novogodišnje praznike. Ponuda agencije Gallileo, obuhvata putovanja ka destinacijama za koje smo sigurni da će opravdati očekivanja putnika, a to su: Sicilija, Portugal, Istanbul, Milano, Atina, Prag, Budimpešta, Solun, Bukurešt, Sofija, Ohrid, Novi Sad…“, naglašava Koprivica za portal Kolektiv.me.

Kako ističe naš sagovornik, novogodišnji praznici su uvijek bili veoma popularan period za putovanja.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Mnogi koriste priliku da se odmore od svakodnevnih obaveza, uživaju sa dragim ljudima, i prepuni utisaka sa putovanja uđu u Novu godinu.

Posebnu čar predstavlja praznična atmosfera kojom odišu mnoge evropske metropole, kao što su Atina, Milano, Istanbul, Budimpešta,...

“Novogodišnji praznici su uvijek bili jako popularni za putovanja i možemo reći, jedan od perioda kada putuje veliki broj građana. Mnogi gradovi baš u periodu novogodišnjih praznika, budu jako lijepo ukrašeni, posjetiocima nude neki poseban slavljenički i praznični ambijent i atmosferu, pa zbog toga i ne čudi što mnogi putnici žele da osjete baš tu novogodišnju i prazničnu atmosferu u mnogim evropskim i svjetskim metropolama. Sigurno da putnicima odgovaraju sve olakšice prilikom plaćanja aranžmana. Trudimo se  koliko smo u mogućnosti, da zaista olakšamo našim putnicima plaćanje, tako da imaju mogućnost da putovanja plate od 3 do 12 rata, a tu mogućnost svakako koriste”.

Turistička agencija “Gallileo” u godini na izmaku je realizovala brojna putovanja, od kojih su neka prvi put realizovana baš ove 2023.

Jedna od takvih destinacija je bio daleki Iran, gdje su bila čak dva grupna polaska. Ništa manje nisu bila interesantna putovanja za Jordan, Normandiju,…

Za narednu godinu najavljuju još uzbudljivih destinacija, kao što su Uzbekistan, Meksiko, pa čak i nevjerovatni Japan.

“Kao agencija sa najvećim iskustvom, koja posluje više od 21 godinu, osjećamo potrebu i obavezu prema putnicima da našu ponudu, svake godine obogatimo sa nekom novom destinacijom. Ponosni smo na veliki broj destinacija koje smo premijerno realizovali do sada, sa polascima iz Crne Gore, a u 2023. godini naročito bi izdvojili Iran, jer smo u oktobru mjesecu realizovali dva grupna polaska ka toj destinaciji. Takođe, aranžmani za Jordan, Normandiju, Tri Osmanske prijestonice i slični, realizovani su više puta tokom ove godine i možemo reći da smo pozitivno iznenađeni interesovanjem koje je vladalo upravo za tim putovanjima. Svakako da imamo planove i za narednu godinu, i našim putnicima možemo obećati neke nove destinacije sa polascima iz Crne Gore, poput Meksika, Japana, Uzbekistana…”, zaključio je Milan Koprivica za portal Kolektiv.me.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Kanidja
25.11.2023 16:28

Putovanja su generalno povoljna, ako se uporede sa programima hotela u CG za docek nove godina. Jeftinije je poci u Prag nego u Budvu poci.

1 0

Trener Budućnosti: NISAM vidio šta se DESILO, rješavaćemo sve unutar ekipe

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:00

Trener fudbalera Budućnosti Ivan Brnović je nakon remija sa Sutjeskom (2:2) kratko prokomentarisao incident koji je obilježio završetak utakmice kada je golman “plavih” Đorđije Pavličić udario saigrača Igora Ivanovića.

Problem RIJEŠEN - Evo kada će ŽIČARA Kotor – Lovćen biti PUŠTENA u komercijalnu upotrebu

Nedjelja, 28.04.2024 | 08:30

Žičara Kotor - Lovćen u komercijalnu upotrebu će biti puštena 1. maja jer su riješeni svi problemi koji su prijetili da se to ne desi.

MINUS u kasi Željezare iz mjeseca u mjesec SVE VEĆI

Nedjelja, 28.04.2024 | 08:03

Kriza u Željezari ne jenjava. Dok se traži investitor za zakup pogona u toj fabrici, radnici negoduju zbog kašnjenja zarada, a menadžment sa Elektroprivredom i resornim ministarstvom traži model opstanka.

AKCIJA SPAŠAVANJA: Kotorski vatrogasci pet sati TRAŽILI STRANU DRŽAVLJANKU na brdu Vrmac (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:23

Služba zaštite i spašavanja je, u 16:20 sati, dobila poziv od policijske ispostave Kotor, da se u reonu brda Vrmac izgubila jedna osoba i da je potrebna akcija spašavanja.

Supruga priredila nevjerovatno IZNENAĐENJE Nikoli Rokviću na putu ka Grčkoj (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:41

Proslavljeni pjevač Nikola Rokvić, krenuo je prije par dana pješke na put do Grčke, gdje će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom u istoimenom manastiru, a razlog njegove odluke je human.

Opština Bar opredijeljena za koncept NULTOG OTPADA

Nedjelja, 28.04.2024 | 15:01

U okviru projekta "Osnaživanje kapaciteta i procesa za dobro upravljanje u Crnoj Gori", koji sprovodi Međunarodni republikanski institut (IRI), u Budvi je održana dvodnevna tematska sesija o zaštiti životne sredine na lokalnom nivou. Učesnici sesije bili su predstavnici četiri crnogorske opštine: Bara, Cetinja, Plava i Žabljaka.

RECEPT za tiramisu s jagodama koji se BRZO priprema i još BRŽE NESTANE sa TANJIRA

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:54

Obožavate tiramisu?

Andrija Milošević donio ODLUKU, fanovi ODUŠEVLJENI - "Vrijeme je za NOVE STVARI" (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:37

Andrija Milošević već više od 25 godina glumi, smišlja, piše, kreira i producira značajne umjetničke i komercijalne sadržaje.

Znate li šta je VITANIN N?

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:25

Vitamin N neophodan je za fizičko i mentalno blagostanje, oslobađa nas stresa, puni energijom kada smo loše raspoloženi i jača imunitet. O čemu se zapravo radi?

Nenezić: PONOSAN sam što sam sa svojim sugrađanima spriječio kupovinu feribota "AF Francesca"

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:19

Predsjednik barskog parlamenta i poslanik Socijaldemokrata (SD) Branislav Nenezić kazao je danas da je ponosan što je sa građanima Bara upio da spriječi kupovinu feribota “AF Francesca”.

Kontrola optužnice: Slavko Stojanović sjutra PRED SUDOM

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:13

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović naćiće se sjutra pred podgoričkim Viši sudom, za kada je zakazana kontrola optužnice u predmetu koji Spcijalno državno tužilaštvo vodi protiv njega.

TRIK kako da vam mlijeko NE ISKIPI, voda NE PRELIJE...

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:59

Kuvanje može biti zadovoljstvo, ali čišćenje ploče za kuvanje nakon svakog obroka može biti prilično naporan posao.

Liberalna partija sjutra organizuje PROTEST ispred Ustavnog suda

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:47

Liberalna partija LP organizovaće sjutra protest ispred zgrade Ustavnog suda u Podgorici sjutra u 12 sati.

Kućni lijek za MAMURLUK - Ako ste popili malo više, razbistrite glavu uz ovaj PRIRODNI NAPITAK

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:29

Mnogi vikendom umiju da pretjeraju s alkoholom kada izađu u provod. Evo kako da ga brzo izbacite iz tijela.

U toku ISTRAGA zbog NAPADA golmana Pavličića na saigrača Ivanovića

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:08

Saopšteno je iz Uprave policije.