Subota, 09.12.2023 | 11:48
IZVOR: Kolektiv.me

Damjanović: Otvaranjem digitalizovanog bioskopa približavamo se evropskim i svjetskim standardima

Digitalizovana pozorišna i bioskopska dvorana otvorena je u Centru za kulturu Pljevlja, a partnerstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, Filmskog Centra Crne Gore i Centra za kulturu opštine Pljevlja ostvaren je značajan korak ka unapređenju kulturne ponude grada, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.




Foto: Ministarstvo kulture i medija

Ognjen Damjanović, predstavnik Ministarstva kulture i medija, na svečanom otvaranju istakao je da poboljšanje tehničko-tehnoloških uslova predstavlja ključnu inicijativu za postizanje evropskih i svjetskih standarda u prikazivačkoj djelatnosti, koji se mogu dostići najsavremenijom digitalnom tehnologijom.

"To je i jedan od prioriteta Nacionalnog programa razvoja kinematografije, a ujedno predstavlja i važan dio Nacionalnog programa razvoja kulture Crne Gore za period 2023 – 2027. godine", objašnjava Damjanović.

Naglasio je da je otvaranje digitalizovanog bioskopa u Pljevljima od velike važnosti ne samo za prikazivačku djelatnost ovog grada, odnosno unapređenje njene kulturne ponude, već i ravnomjeran kulturni razvoj u cjelini.

Razvoj kulture na sjeveru je, kako kaže, jedan od ključnih prioriteta i aktivnosti na kojima Ministarstvo kulture i medija predano radi.

"S tim u vezi cijenimo da će za pljevljsku publiku otvaranje digitalnog bioskopa značiti veće i bolje približavanje aktuelnim evropskim i svjetskim standardima, na način koji odgovara potrebama savremenog gledaoca", zaključio je Damjanović, izražavajući najbolje želje za uspjehom u daljem radu, kao i za referentnim i raznovrsnim bioskopskim repertoarom.

Projekat unapređenja bioskopske sale proizašao je iz tripartitnog ugovora zaključenog između Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, JU Filmskog Centra Crne Gore i Centra za kulturu opštine Pljevlja.

Kroz ovo partnerstvo, sredstva Opštine Pljevlja, Ministarstva i Filmskog Centra Crne Gore omogućila su realizaciju projekta uz doprinos od po 30.000 €.

Svi tehnički i tehnološki aspekti unapređenja bioskopske sale uspješno su okončani, čime je stvorena osnova za vrhunski kulturni doživljaj.

Na otvoranju je prikazan film "Čuvari formule", reditelja Dragana Bjelogrlića, kao prvo izuzetno kulturno iskustvo u novom prosto.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Novi filmovi na repertoaru bioskopa CINEPLEXX

Srijeda, 08.05.2024 | 12:59

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Cineplexx Specijal i novi bioskopski repertoar

Utorak, 30.04.2024 | 16:08

Redovna bioskopska akcija Cineplexx Specijal biće održana u ponedjeljak, 6. maja, umjesto uobičajenog termina – prve nedjelje u mjesecu, zbog prazničnog radnog vremena. Bioskop Cineplexx obradovaće svoju publiku u ponedeljak, kada će se u sklopu akcije CINEPLEXX SPECIJAL ulaznice za izabrane filmske naslove naći po sniženoj cijeni od 2,50€! Publika će imati priliku da uživa u ovim popularnim filmskim naslovima : Istjerivači duhova: Ledena prijetnja, Jorgovani, Prvo predskazanje, Godzila x Kong, kao i animirani film za najmlađu publiku, Nojeva barka. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Super subota i svi filmovi po cijeni ulaznice od 2,00€ u bioskopu Big Fashion!

Srijeda, 17.04.2024 | 15:04

Bioskop Cineplexx Big Fashion obradovaće svoju publiku u subotu, 20. aprila, kada će se u sklopu akcije SUPER SUBOTA ulaznice za sve filmske naslove na repertoaru naći po sniženoj cijeni od 2,00€! Publika će imati priliku da uživa u najnovijim filmskim naslovima po super povoljnoj cijeni. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

ČETIRI nova filma na repertoaru bioskopa Cineplexx

Srijeda, 10.04.2024 | 13:19

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Američka ambasada DONIRALA Vrhovnom sudu OPREMU za medijsku salu

Srijeda, 08.05.2024 | 15:36

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala opremu za medijsku salu Vrhovnom sudu Crne Gore.

Ova ZEMLJA je proglašena za NAJLJEPŠU na svijetu: Na listi i države iz komšiluka

Srijeda, 08.05.2024 | 15:30

Planeta je puna prelijepih mjesta – ali za koju zemlju može da se kaže da je najlepša na planeti?

Podaci ZZZ: Pala NEZAPOSLENOST u Crnoj Gori

Srijeda, 08.05.2024 | 15:17

U Crnoj Gori je na kraju aprila bilo 36,42 hiljade nezaposlenih, 1,9 odsto manje nego u martu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Šćekić – Neđeši: Demografija OZBILJAN IZAZOV sa kojim se suočava Crna Gora

Srijeda, 08.05.2024 | 15:10

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, NJ.E. Jožefom Neđešijem.

Sjutra protest ispred SDT-a: Milivoje Katnić – presuda bez optužnice i suda

Srijeda, 08.05.2024 | 15:05

Protest!

Uprava carina: ODUZETO srebro i bižuterija u vrijednosti oko 3.400 EURA

Srijeda, 08.05.2024 | 15:02

Službenici Uprave carina, u saradnji sa službenicima granične policije na graničnom prelazu (GP) Kula i Dračenovac oduzeli su robu (srebro i bižuterija) vrijednosti oko 3.400 eura, saopšteno je iz Uprave carina.

Gorčević: Ne sumnjam u Milovićev rad, Zenovićeva kampanja neće remetiti fokus sa IBAR-a

Srijeda, 08.05.2024 | 15:02

Ministar pravde Andrej Milović jeste isključen iz Pokret Evropa sad, nije više član partije i predsjedništva, ali nastavio je da odgovorno obavlja funkciju ministra pravde za sada, kazala je u emisiji Klub A na A plus televiziji ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Obijen tužbeni zahtjev, Abazović nije povrijedio prava ličnosti "Bemaxa"

Srijeda, 08.05.2024 | 14:51

Osnovni sud u Ulcinju odbio je tužbeni zahtjev kojim je kompanija "Bemax" od bivšeg premijera Dritana Abazovića tražio odštetu u iznosu od 21 hiljade eura, saopštivši da nije povrijedio prava ličnosti te kompanije

Biće bujne i cvjetaće dugo: Kada kupujete muškatle dobro obratite pažnju na ovih pet stvari

Srijeda, 08.05.2024 | 14:41

Stručnjaci iz inicijative Pelargonium for Europe (PfE) znaju na šta treba obratiti najviše pažnje pri kupovini muškatli.

Poslanički klub PES: Što više vladavina prava uzima zamaha, to je veća nervoza u DPS-u

Srijeda, 08.05.2024 | 14:30

Dizanje tenzija, eksploatacija osjetljivih tema i pokušaji destabilizacije jesu stari poznati maniri kojima DPS pokušava da skrene fokus sa ubrzanih EU integracija i rezultata nezavisnih institucija na polju vladavine prava, saopšteno je iz Poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad.