Srijeda, 03.01.2024 | 16:07
IZVOR: vijesti.me

Lazović - "CILJ je prolazak u glavnu fazu”

Evropsko prvenstvo je sve bliže, posljednje prilike da vide da li su na pravom putu rukometaši Crne Gore imaće sjutra i u petak u Poreču, gdje će se sastati sa Hrvatskom i Slovenijom.




Foto: YouTube screenshot/ CG Sport

Od dolaska selektora Vlada Šole „lavovi” su upisali dvije pobjede i četiri poraza, zbog čega su im na „Croatia cupu” neophodna makar odlična izdanja, ako ne i pobjede, kako bi podigli samopouzdanje.

„Odličan turnir za nas i sjajne provjere da vidimo trenutnu formu i gdje smo pred početak Evropskog prvenstva. Sjajno treniramo, imamo poslije duže vremena više od 10-ak dana priprema za veliko takmičenje i iskoristili smo to na pravi način”, naglasio je Vuk Lazović.

Crna Gora je u martu izgubila oba meča od Slovenije u kvalifikacijama za EHF Euro, a na prethodnom šampionatu Starog kontinenta je savladala i „deželu”, ali i Hrvatsku. Ako bi upisala bar jednu pobjedu u Poreču, znala bi da je na pravom putu.

„Očekujem da damo maksimum i odradimo sve što je selektor zamislio. Bitno je da budemo izuzetno borbeni, iako rezultat nije u prvom planu”, rekao je 35-godišnji Beograđanin.

Pivot Meškov Bresta će povratkom Nemanje Grbovića biti oslobođen većine obaveza u napadu, a u centru odbrane je dobio veliko pojačanje - Vuka Borozana.

„Vuko je velika pomoć za sve nas, veliki je igrač. Puno će nam značiti, radujem se igranju sa njim na pozicijama tri i četiri”.

Najiskusniji crnogorski reprezentativac ne ostavlja dilemu kada su u pitanju ambicije na Evropskom prvenstvu.

„Cilj je prolazak u glavnu fazu”, poručio je Lazović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ovo su NERADNI DANI za Dan nezavisnosti

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:38

Ovo su neradni dani povodom Dana nezavisnosti. 

Objavljena mapa NAJBOLJIH namirnica svih zemalja, a evo koja je to u Crnoj Gori

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:18

Poznati gastro vodič TasteAtlas koji piše o najukusnijoj hrani i vodi kroz gastronomske užitke svijeta, objavio je mapu Evrope u kojoj su prikazani najbolji prehrambeni proizvodi u svakoj zemlji.

"Ti NIKADA NEĆEŠ biti POZNATA": Saša Popović izbacio Anu Nikolić iz studija

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:54

Na početku svoje karijere Ana Nikolić bila je izbačena iz studija. 

MPNI: Prosvjetarima UVEĆANJE ZARADA od 1. jula i riješen međugradski prevoz

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:28

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović i predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore, Radomir Božović, potpisali su danas Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora kojim se zarade zaposlenima u prosvjeti uvećavaju za 10 odsto počev od 1. jula 2024. godine, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Vuković: "Mizogini i nevaspitani komentari Milovića prema poslanici Novaković Đurović pokazuju da NIJE DOSTOJAN funkcije koju obavlja"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:37

"Mizogini i nevaspitani komentari ministra Milovića su pokazatelj njegove nemoći i samo još jedan u nizu dokaza da nije dostojan funkcije koju obavlja, a za koju prima platu od svih građanki i građana Crne Gore", saopštila je potpredsjednica URE Milena Vuković.

Zdravko Čolić biće SPECIJALNI GOST na Montenegro Beer Festu 2024!

Petak, 10.05.2024 | 16:38

Crnogorsku publiku će ove godine na Montenegro Beer Festu zabavljati i legendarni Zdravko Čolić, saopštili su organizatori. 

Mnogima je pomoć prilikom putovanja, a može da izazove i OZBILJNU INFEKCIJU

Petak, 10.05.2024 | 16:27

Optičar je upozorio turiste da popularni turistički pribor može dovesti do ozbiljnog oštećenja oka.

Crna Gora DOMAĆIN Samita lidera Zapadnog Balkana i EU 16. maja

Petak, 10.05.2024 | 16:21

Samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije održaće se u četvrtak  16. maja u Kotoru (Hotel Hyatt Blue Bay), tokom koga će lideri zemalja regiona, predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država razmatrati Plan rasta za Zapadni Balkan.

Kedman: Postoji OPASNOST za ličnu bezbjednost Duška Kneževića

Petak, 10.05.2024 | 16:15

Advokat predsjednika Atlas grupe, Tobi Kedman, ponovio je veliko strahovanje za bezbjednost Duška Kneževića ali i zbog uslova u kojima boravi u pritvoru.  

Mandić ODLIKOVAO Metodija "najvećim stranačkim odlikovanjem": "Za predanu BORBU za prava srpskog naroda u Crnoj Gori"

Petak, 10.05.2024 | 16:03

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić odlikovao je episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija "najvećim stranačkim odlikovanjem" – ordenom Marka Dakovića.

Živković i Bugenhut: Najavljena rekonstrukcija Vlade može doprinijeti dodatnoj DESTABILAZACIJI političkih prilika

Petak, 10.05.2024 | 15:46

Predsjednik DPS Danijel Živković sastao se danas sa ambasadorkom Belgije u Crnoj Gori Kati Bugenhut, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo susretom i nastavkom interesovanja Ambasadorke o stavovima DPS-a, koja kao državotvorna partija čvrsto ostaje na stanovištu da evropska budućnost Crne Gore i Zapadnog Balkana nema alternativu.

Budva: KRIVIČNA PRIJAVA protiv dvije STRANE državljanke -OSUMNJIČENE za krađu

Petak, 10.05.2024 | 15:28

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, preduzimajući planske aktivnosti na suzbijanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, identifikovali i procesuirali dva lica, državljanke Bosne i Hercegovine zbog krivičnog djela krađa, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Počinje SNIMANJE druge sezone serije "Srijeda": Ko odlazi, a ko dolazi?

Petak, 10.05.2024 | 15:21

Velike promJene u glumačkoj ekipi. 

Potez Selene Gomez nakon objave o TRUDNOĆI Hejli Biber izazvao BURU na mrežama (FOTO)

Petak, 10.05.2024 | 15:09

Nakon najljepših vijesti koje su stigle iz doma Biberovih, fanovi se pitaju šta radi i kako se osjeća pjevačica i glumica Selena Gomez.

Da li je ZDRAVO PITI vodu iz FLAŠE tokom ljetnjih dana? (VIDEO)

Petak, 10.05.2024 | 15:03

Dr Saurab Seti nikada ne koristi vodu iz plastičnih flašica i preporučuje drugima da usvoje tu praksu.