Petak, 19.01.2024 | 09:22
IZVOR: Portal Analitika

Stiže HLADNI TALAS sa sjevera Evrope: Za vikend hladno, PAHULJE moguće i u PODGORICI

Stiže hladni talas...
 

 




Foto: Ilustracija, Pixabay

Kako je za Portal Analitika najavila meteorološkinja Tanja Mirković na sjeveru će padati snijeg, na jugu i u centralnim predjelima kiša, a sve će biti praćeno olujnim vjetrom.

Hladni talas koji je zahvatio Evropu prethodnih dana stiže za vikend i u Crnu Goru. Donijeće nam hladno i vjetrovito vrijeme, praćemo padavinama. Razlog za radost imaće ljubitelji sniježnih padavina, jer meteorolozi najavljuju pahulje u planinskim predjelima.

“Noć petak na subotu i subotu tokom jutra i prijepodneva očekuje se nagli prodor hladnog vazduha sa sjevera Evrope koji će usloviti zahlađenje kod nas”, najavila je meteorološkinja Tanja Mirković. 

Sjutra se u Crnoj Gori, kako je kazala, očekuje umjereno do pretežno oblačno, a mjestimično će padati kiša. 

U planinskim predjelima očekuje se snijeg.

“Na sjeveru, sjutra, sredinom dana u planinama očekuju se sniježne padavine koji će se tokom noći proširiti na niže predjele, a u kasnim satima i na centralne i više planinske predjele na jugu. Više padavina krajem dana i tokom noći”, ističe Mirković.

Navodi da će biti i vjetrovito. 

“Mjestimično će duvati umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar, poslijepodne u sjevernim, a krajem dana ili tokom noći i u ostalim predjelima umjeren do jak sjeverni. Jutarnja temperatura vazduha od tri do 14, najviša dnevna od 6 do 18 stepeni”, kaže Mirković. 

Stižu padavine praćene olujnim vjetrom

Prvi dan vikenda biće pravi zimski dan. Na sjeveru će padati snijeg, na jugu i u centralnim predjelima kiša, a sve će biti propraćeno olujnim vjetrom. 

“U subotu će biti pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno kiša, u sjevernim, većim dijelom centralnim i višim planinskim predjelima na jugu uglavnom snijeg, ponegdje i mećava. Mjestimično se očekuju umjerene, ponegdje moguće i obilnije padavine i formiranje sniježnog pokrivača”, kaže Mirković. 

Od sredine dana, pojašnjava, na jugozapadu, a do kraja dana i u ostalim oblastima očekuje se prestanak padavina, a tokom noći na jugu razvedravanje. 

“Duvaće pojačan i jak vjetar, na udare olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni”, kaže Mirković. 

U subotu će biti i veoma hladno, a temperature će se spuštati ispod nule u cijeloj zemlji. 

“Jutarnja temperatura vazduha od -6 do 8, najviša dnevna od -5 do 11 stepeni”, kaže Mirković. 

Snijeg moguć i u Podgorici

Pahulje će, možda, obradovati (ili ne) i građane glavnog grada. 

“U subotu će u Podgorici biti pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno kiša, a moguća je i koja pahulja nošena vjetrom sa okolnih brda”, kazala je Mirković. 

U subotu u popodnevnim satima u Podgorici se očekuje prestanak padavina, a tokom noći razvedravanje.

“Duvaće pojačan i jak vjetar, na udare olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko pet, najviša dnevna do sedam stepeni”, kaže Mirković. 

Od nedjelje razvedravanje 

Nakon kišnih, hladnih i vjetrovitih dana, krajem vikenda stiže i razvedravanje. 

“Od nedjelje se vrijeme stabilizuje. U južnim predjelima biće pretežno sunčano. U utorak će biti i promjenjive oblačnosti, ali uglavnom suvo. Eventualno u nedjelju ujutru očekuje se po koja pahulja, blago provijavanje snijega u sjevernim predjelima, ali tokom dana se vremenske prilike stabilizuju”, zaključuje Mirković.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

DVOSTRUKO RUMENILO - Proljećni TREND koji će DAME OBOŽAVATI (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:13

Umjesto klasičnog konturisanja lica puderom i bronzerom, sada je tu novi trend - dvostruko rumenilo.

Anđušić: POVLAČANJE odluke o prinudnoj upravi u Šavniku, USLOV za dalje razgovore

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:03

Dijalog predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku biće održan sjutra počeće sjutra.

Slavna pjevačica više ne roni suze zbog Pikea - Šakira SPREMNA za NOVU LJUBAV: "Ne mogu da..."

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:54

Bila sam svjedok ljubavi, ali ja nisam imala tu sreću.

Kako i IZBJEĆI česte GREŠKE u farbanju USKRŠNJIH JAJA i postići SAVRŠENE BOJE?

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:40

Svaka domaćica želi da njena uskršnja jaja izgledaju besprekorno obojena.

Marstjepović: Demokrate da UPOZNAJU javnost da imaju NOVOG opozicionog lidera u Baru

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:32

Iako veoma nevješto i manipulativno, kroz njima svojstvena duhovita saopštenja i objavama njihovog Barskog neđeljnika, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa veoma važnih teme kakva je svakako Prostorni plan Crne Gore i dalji razvoj našeg grada, Demokrate Bar se moraju suočiti sa činjenicom da svojim postupcima i djelovanjem, otvoreno podržavaju uništenje grada kroz podršku izgradnje gasne elektrane, kroz podršku uništenja čak osam crmničkih sela i njihovih kulturno-istorijskih spomenika i podršku otvaranju novih kamenoloma, za koja danas tvrde da predstavljaju osnovu za razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, tvrdi odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar Andrea Marstjepović.

Sve vrijeme POGREŠNO pijemo VINO? Pravilo 20/20 koji će goste ODUŠEVITI

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:17

Držati bijelo u hladnjaku, a crveno u ormaru, pravila su kojih se mnogi pridržavaju kada je vino u pitanju.

PREMINULA djevojčica kojoj je ispunjena želja da upozna Tejlor Svift - Njen otac objavio POTRESNU PORUKU (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:06

Djevojčica koja je napravila jedan od najzapaženijih trenutaka sa australijske turneje popularne pjevačice Tejlor Svift, umrla je samo nekoliko nedjelja nakon što je upoznala slavnu zvijezdu.

Sastanak o pronalaženju RJEŠENJA za krizu u Šavniku u PONEDJELJAK u Skupštini

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:00

Sastanak predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku, zakazan je za sjutra u Skupštini Crne Gore.

Rajković: U Jelovoci ZAPLIJENJENI trupci, biće van dometa šumokradica

Nedjelja, 28.04.2024 | 10:45

Današnjom zaplijenom bespravno posječene građe u Jelovici u Beranama, uspješno je započela borba protiv bezakonja i anarhije koja je vladala na tom području, saopštili su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 

Zvijezdi Netfliksa u 26. godini DIJAGNOSTIKOVAN RAK

Nedjelja, 28.04.2024 | 10:34

Heri Džovsej  koji se proslavio učešćem u popularnom Netflixovom rijalitiju "Too Hot to Handle", na društvenim mrežama objavio je da mu je dijagnostifikovan  rak kože.