Srijeda, 24.01.2024 | 11:08
IZVOR: index.hr

VIDEO - Predstavljen novi GOLF: Pogledajte kako je opremljen ovaj MODEL

Predstavljen novi Golf.




Foto: YouTube screenshot/Volkswagen

Golf će biti opremljen infotainment sistemom sljedeće generacije, s brzim procesorom, intuitivnim upravljanjem, inteligentnim IDA glasovnim asistentom i integracijom ChatGPT-ja

Novi plug-in hibrid imaće potpuno električni domet od oko 100 km i ukupni domet od 1000 km, plus funkciju brzog punjenja istosmjernom strujom s kapacitetom punjenja od 50 kW,

Obnovljeni su prednji i zadnji dio i novi je dizajn svjetala. 

Vrhunska LED matrična prednja svjetla IQ.LIGHT uključuju novo dugo svijetlo visokih performansi s dometom do 500 m. IQ.LIGHT 3D LED zadnja svjetla u obje verzije karoserije takođe su dobila novi dizajn.

U unutrašnjosti serija ima novorazvijeni, intuitivni infotainment ssistem sa samostojećim ekranom osjetljivim na dodir (dijagonala ekrana do 32.8 cm). Ima ergonomski optimizirane i osvijetljene dodirne klizače za kontrolu temperature i glasnoće na svojoj bazi.

Novi su i poboljšani višenamjenski upravljač i novi IDA glasovni asistent. IDA se može koristiti ne samo za upravljanje funkcijama kao što su klima-uređaj, telefon ili navigacioni sistem već i za pristup online informacijama iz svih zamislivih područja - od vremenske prognoze do pitanja opšteg znanja. Golf će ima najnoviju generaciju infotainment sistema.

Novi plug-in hibridni pogoni u Golfu nude povećanu snagu i električni doseg od oko 100 km, a dodatno su opremljeni funkcijom brzog punjenja istosmjernom strujom.

Biće i turbo-dizel

Visoko djelotvorni blagi hibridni pogoni od 48 V posebno su privlačni vozačima koji kod kuće nemaju zidnu kutiju za punjenje. Ukupno devet različitih opcija - blagi hibrid (eTSI), plug-in hibrid (eHybrid i GTE), benzinac s turbopunjačem (TSI) i dizel s turbopunjačem (TDI) - biće dostupno za liniju proizvoda u fazi lansiranja.

Golf GTI postao je još sportskiji s dodatnom snagom u poređenju s prethodnikom. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Glavni grad bez zamjenice gradonačelnice više od pola godine

Subota, 04.05.2024 | 19:39

Nakon što je Danilo Šaranović preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova u novembru prošle godine, funkcija zamjenika gradonačelnice u Glavnom gradu ostala je upražnjena. Iako je prošlo već više od pola godine, Demokrate još uvijek ne predlažu kandidata.

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Napravite poslasticu koja će oduševiti sve ukućane

Subota, 04.05.2024 | 18:49

Idealan predlog za današnju večeru

Koprivica: Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu dobra nad zlom

Subota, 04.05.2024 | 18:36

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Bliži se MET GALA 2024 - događaj koji čeka modni svijet: ONI će biti voditelji, a ovo je TEMA VEČERI

Subota, 04.05.2024 | 18:08

Met Gala 2024 održaće se u ponedjeljak, 6. maja u NJujorku

Kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu: Komični video nasmijao region

Subota, 04.05.2024 | 17:13

Hrvatska glumica i tiktokerka Nina Čudić koju na mrežama prepoznaju po nadimku “Slađa s brda” uspjela je da nasmije region snimkom na kojem pokazuje kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu.

Katniću dodijelili advokata s liste DF-a

Subota, 04.05.2024 | 16:54

Sud je Milivoju Katniću, tvrdi se „po službenoj dužnosti”, dodijelio sljedbenika Demokratskog fronta (DF), protiv čijih je lidera sada pritvoreni bivši SDT poveo krivični postupak za učešće u slučaju „državni udar”, a kojima je ponovljeno suđenje u toku

USKRŠNJA POGAČA sa puterom: Oduševiće sve za sjutrašnjom trpezom (VIDEO)

Subota, 04.05.2024 | 16:22

Sjutra je Uskrs, pa je dobro da na vrijeme počnemo sa pripremama trpeze

Popović: Neka ovaj praznik koji simboliše pobjedu dobra nad zlom i života nad smrću

Subota, 04.05.2024 | 16:09

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, mitropolitu crnogorsko- primorskom Joanikiju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Vaskrs, dan Hristovog vaskrsenja, kazala je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Raičević: Opština Bar će nastaviti da podržava unapređenje uslova rada vatrogasaca

Subota, 04.05.2024 | 15:41

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je čestitku komandiru Službe zaštite i spašavanja Bar, Acu Vuleviću povodom 4. maja – Međunarodnog dana vatrogasaca.

Vježbe koje mogu da pomognu kod visokog krvnog pritiska

Subota, 04.05.2024 | 15:22

Visok pritisak može da drži pod kontrolom ako vježbate, ali postoje ciljane vježbe koje će vam pomoći u borbi sa hipertenzijom.