Petak, 26.01.2024 | 18:25
IZVOR: b92.net

U ovaj grad možete da putujete BEZ PASOŠA I VIZE

Dubai uvodi revolucionarnu inicijativu za putovanja, omogućavajući putnicima da putuju bez pasoša i viza, koristeći naprednu biometrijsku tehnologiju za poboljšanje efikasnosti i sigurnosti u sektoru putovanja i ugostiteljstva.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

U revolucionarnom razvoju koji treba da redefiniše međunarodna putovanja, Dubaji je najavio inovativnu inicijativu koja omogućava putnicima da putuju bez potrebe za pasošem ili vizom.

Ovaj potez, koji bi trebalo da stupi na snagu od marta 2024, prvi u globalnom sektoru putovanja i ugostiteljstva, naglašava posvećenost Dubaija u poboljšanju efikasnosti i bezbJednosti putovanja, koristeći naprednu tehnologiju za pojednostavljenje iskustva putovanja.

Foto: Ilustracija/pixabay.com 

Sve što vam je potrebno da biste prošli kontrolu policijskih službenika jeste vaše lice!

Zatim prođete kroz tunel i ako se upali zeleno svijetlo, to znači da ste registrovani i identifikovani i da možete da prođete kontrolu.

Međutim, ako se upali crvena, bićete zaustavljeni dok se ne otkrije zašto se upalila crvena boja.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"IZGUBIO sam PORODICU, ŽIVOT" - Sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića PROGOVORIO o teškom periodu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 17:32

Marko Bijelić, sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića nakon razvoda roditelja na društvenim mrežama, ne prati oca, a trenutno svojoj majci, pomože oko karijere.

Obratite pažnju: Evo koliko dugo VASKRŠNJA JAJA smiju da stoje na stolu i da se jedu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:46

Za Veliki petak se svi maksimalno fokusiramo na ukrašavanje jaje, njihovo bojenje i uljepšavanje. Toliko se ponekad unesemo da se zabrojimo pa ofarbamo i veći broj jaja nego što smo planirali. I onda se zapitate: šta da radim sa tolikim jajima?

Milivoje Katnić počeo i ŠTRAJK ŽEĐU

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:01

Na zahtjev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva vještaka psihijatrihske struke da procijene da li je Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svkjedoka, što je on tražio od prvog dana.

DPS: Vlada odabrala da umjesto kosponzora Rezolucije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:59

Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, već pokušava da dozirano plasira informacije kako bi postigla nemoguće - da udovolji Vučiću i Dodiku, sa jedne strane, a sa druge poštuje evropski stav o Rezoluciji, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Vuković: Spram ovoga, i Zdravko Krivokapić djeluje kao IZVRSTAN DRŽAVNIK

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 17:53

Nakon posljednjih dešavanja vezanih za Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, odnosno za stavove Vlade o tom dokumentu, oglasio se i potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković.

Radović: Mi smo FAVORITI na papiru, daćemo sve od sebe da se PLASIRAMO na Svjetsko prvenstvo

Utorak, 07.05.2024 | 13:15

Crna Gora ima ulogu favorita u baražu protiv Italije, ali istu je potrebno opravdati u Konversanu i Podgorici.

Nikolić odgovorio Dragašu: Natovareni ste, Tihomire, nemate kud’ više

Utorak, 07.05.2024 | 13:07

Odgovor Tihomira Dragaša opravdao je očekivanja. Plitko, jeftino i ofucano - baš onako kakvo je i bilo saopštenje PES-a u odnosu na temu Rezolucije u Srebrenici, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

NBA legenda o Jokiću: "On NIJE TAJ, ovo je gotovo"

Utorak, 07.05.2024 | 13:05

Čarls Barkli, legenda NBA, ne vjeruje da će Denver biti u stanju da preokrene u seriji protiv Minesote.

Rađenović: Odović da poništi svoje rješenje kojim se uzurpira dvorište vrtića u Budvi

Utorak, 07.05.2024 | 12:49

Nosilac liste "URA - Dr Dritan Abazović - Drugačije!" Blažo Rađenović podržao je današnji protest roditelja djece koja pohađaju glavni budvanski vrtić i pozvao ministra prostornog planiranja i državne imovine, Janka Odovića, da u skladu sa inspekcijskim nalazom, poništi svoje rješenje kojim se dozvoljava izgradnja kondo hotela na parceli pored vrtića.

Savjeti stručnjaka - Kako da se ZAŠTITITE od NAPADA agresivnog psa?

Utorak, 07.05.2024 | 12:49

Dešavaju se slučajevi kada psi nasrću na ljude, a nerijetko se dese i teže posljedice.

PROLJEĆNI PAZAR počinje večeras na Trgu nezavisnosti

Utorak, 07.05.2024 | 12:46

Manifestaciju Proljećni pazar večeras će svečano otvoriti gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac u 19h. Nakon toga, nastupiće poznati KIC POP HOR, a od 21h publiku će zabavljati Kira bend, saopšteno je iz Glavnog grada.

Mlad Mjesec u Biku stiže 8. maja - A za ova DVA ZNAKA donosi brojne PROMJENE

Utorak, 07.05.2024 | 12:20

Mlad Mjesec stiže 8. maja u znaku Bika, a astrolozi kažu da je ovaj "karmički" i da dolazi usljed vrlo burnog i intezivnog astrološkog perioda.

Rakočević: Vidjećemo kako će DF GLASATI oko slanja vojnika u misiju NATO saveza; Radunović: Kako ćemo glasati to je naša stvar

Utorak, 07.05.2024 | 12:03

Poslanici crnogorske Skupštine danas je nastavila rad. Na dnevnom redu biće rasprava o sljedećim tačkama: Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiji Ujedinjenih nacija na Kipru, Predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju „Sea Guardian” i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti (EPA 203).

Glumica preklinje da je ostave na miru: "Maltretiranje prevršilo svaku mjeru" (VIDEO)

Utorak, 07.05.2024 | 11:56

Kejt Bekinsejl više ne želi da se bori sa komentarima pojedinaca, i to na društvenim mrežama.

Po peti put predsjednik Rusije - Putin POLOŽIO ZAKLETVU

Utorak, 07.05.2024 | 11:56

Vladimir Putin položio je zakletvu u Kremlju, čime je formalno započeo peti mandat na mjestu predsjednika Rusije.