Ponedjeljak, 05.02.2024 | 12:58
IZVOR: ženablic.rs

Pet trikova da osvježite lice ako ste se PROBUDILI OTEČENI: Otjerajte tragove umora za čas

Prvi znaci lošeg ili nedovoljnog spavanja pokazuju se na licu zato što se ćelije kože obnavljaju dok spavate. Pa, ako niste uspjeli da se odmorite i ujutru se na licu vide tragovi umora, spremili smo vam 5 brzih trikova koji će brzo i efikasno osjvežiti vaš izgled.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Umivanje hladnom vodom tonira lice

Blagodeti umivanja hladnom vodom tajna su svježeg izgleda mnogih poznatih dama. Hladna voda zatvara pore i smanjuje natečenost i nadutost očnih kapaka. Uz to, umiruje prirodno crvenilo kože koji se javlja kad je koža iziritirana i suva. Idealna toplota vode za umivanje je hladna do umjereno mlaka. Tako se održava i njena prirodna vlažnost. Ujedno tonira kožu, jer hladna voda čini lice glatkim, hidriranim i toniranim, te zategnutim.

Kesice čaja smanjuju otoke

Ako imate par minuta više poslije umivanja hladnom vodom ili ako ne želite da se umivate hladnom vodom, stavite obloge od ohlađenih kesica čaja. Možete koristiti zeleni ili čaj od kamilice – oba umiruju, a hladnoća utiče na pore i nadutost. Jednostavno, čaj popijete, za to vrijeme ostavite kesice da se ohlade u frižideru i stavite na kapke par minuta.

Korektor sve mrlje pokriva

Za instant osvježenje umorne kože neophodan je i korektor. Trik je u tome kako ga nanosite, a za efekat svježeg lica nanesite ga u obliku trougla ispod očiju. Čak i ako ne želite da se šminkate, korektor ne preskačite. Ako želite, možete da nanesete malo pudera na problematične djelove.

Bijela olovka je čudesna

Bijela olovka je nepravedno zapostavljena u šminkanju, a njene prednosti i primjena su veliki. Prvo, pristaje svakom tenu, a ako je strateški dobro nanesete, osvježiće vam izgled u trenu. Pored toga, oči će vam izgledati veće i sjajnije.

Bijelu olovku nanesite na vodenu liniju oka, ispod obrva i ne zaboravite ugao oka blizu nosa gdje se spajaju gornja i donja ivica kapka. Kad je nanesete ispod najviše tačke obrva, vizuelno ćete podići obrve i otvoriti oko.

Rumenilo za instant svježinu

Malo dobro nanijetog rumenila u boji koja vam odgovara osvježiće cijelo lice. Rumenilo nanesite na vrh jagodične kosti, što više ka uglu ispod oka i četkicom dobro izblendajte ka liniji ušiju za efekat podignutih jagodica. Ako imate vremena, nanesite ga i na pregib kapka, a možete i na usne. Dobičete ujednačen ten na licu i efekat instant osvježenja.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Preminula Sju Kej Braun nekadašnja ambasadorka SAD u Crnoj Gori

Utorak, 14.05.2024 | 22:04

Preminula je nekadašnja ambasadorka SAD u Crnoj Gori Sju Kej Braun (76).

VELIKI USPJEH - Baby Lasagna ulazi na britansku top listu

Utorak, 14.05.2024 | 21:51

Marko Purišić, poznatiji pod pseudonimom Baby Lasagna, koji je nastupao kao hrvatski predstavnik na Evroviziji sa pjesmom ''Rim Tim Tagi Dim'' doživio je još jedan veliki uspjeh - ulazi na britansku listu top singlova.

Nije svejedno kupujete li avionske karte srijedom, nedjeljom ili ponedjeljkom, evo kada su najjeftinije

Utorak, 14.05.2024 | 21:34

Kada je u pitanju putovanje avionom, jedna od stvari koja nas najviše brine je avionska karta ili njena cijena. Naravno, želimo da pronađemo najjeftinije. Naime, cijene avionskih karata uvek variraju u zavisnosti od brojnih faktora. Neki od ovih faktora su ponuda i potražnja, sezona u kojoj letimo, da li su kupljeni nekoliko nedelja unaprijed ili su u poslednjem trenutku itd. Ipak, čini se da i dan u nedelji kada ih kupujemo igra veliku ulogu u cijeni avionskih karata, piše Miss7.24sata.hr.  

Stalno sanjate istu osobu? Evo šta bi to moglo da znači

Utorak, 14.05.2024 | 20:50

Da li vam se deševa da istu osobu sanjate iznova i iznova?

Najbolja dijeta za lijene: Ispoštujte jedno pravilo i vidjećete kako salo samo nestaje

Utorak, 14.05.2024 | 20:20

Keto dijeta je definitivno najpopularniji način ishrane za brz i efikasan gubitak kilograma. Dijeta ima više verzija, a mi vam predstavljamo keto za lijenštine.

Vešović i Klikovac saglasni: “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” u ozbiljnoj finansijskoj krizi

Utorak, 14.05.2024 | 20:01

Gradska preduzeća “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” nalaze se u ozbiljnoj finansijskoj krizi, saglasni su odbornici opozicije i vlasti Skupštine Glavnog grada. Dok iz opozicije tvrde da je riječ o maćehinskom odnosu gradske uprave prema lokalnim preduzećima, iz redova vlasti ukazuju na naslijeđene probleme koje je stvorila prethodna gradska uprava.

Žena pokazala genijalan trik kako da otkrijete vara li vas partner, pokazuje nepobitan fizički dokaz

Utorak, 14.05.2024 | 19:30

Korisnica TikToka Andrea Lopez podijelila je svoj genijalan trik kako da otkrijete vara li vas vaš muškarac ili ne – a sve što vam je potrebno je ljepljivi valjak za skupljanje mrvica i dlaka s odjeće. Njegova cijena je oko 100 dinara, a osiguraće fizičke dokaze prevare, naravno ukoliko ona postoji, tvrdi Andrea.

Opet Dugme okupio Brega: Alen Islamović otkrio da grupa snima novi album

Utorak, 14.05.2024 | 18:56

Nakon sarajevskog koncerta Bijelog dugmeta kojim su započeli turneju “Doživjeti stotu”, Alen Islamović je najavio da grupa sprema i novi album.

Milatović: Presuda kojom se višestrukom silovatelju smanjuje zatvorska kazna alarm za cijelu Crnu Goru

Utorak, 14.05.2024 | 18:46

Vijest o tome da su osuđenom za višestruko silovanje djevojčice smanjili kaznu sa 15 na osam godina zatvora predstavlja crveni alarm za cijelu Crnu Goru, jer je ovo još jedna sramna presuda crnogorskih sudova, poručila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović.

PES: Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost

Utorak, 14.05.2024 | 18:28

Pokret Evropa sad (PES) kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova, poručuju iz PES-a.