Utorak, 06.02.2024 | 09:29
IZVOR: una.rs

Nekoliko trikova kako da SAGORITE 3.000 kalorija za 24 sata

Za sedam dana možete da osjetite nevjerovatnu promjenu.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Svako ko kuburi sa viškom kilograma, zna koliko ponekad može biti teško uskladiti zdravu ishranu i vježbanje. A ni to ponekad ne daje rezultate.

Ipak, svakodnevno sagorijevanje kalorija može vam pomoći da izgubite višak kilograma, uz naravno manji broj njihovog unosa. Da biste za dan skinuli 450 grama, potrebno je da izgubite oko 3500 kalorija na dan i to bi mogao da bude početak vašeg putovanja.

Postoji nekoliko načina na koje možete da izgubite kilograme, a prvi savjeti su naravno uravnotežena ishrana i dobar plan vježbanja, piše "Style craze".

Kako da sagorite 3000 kalorija dnevno?

Morate da mijenjate i jedete mnogo manje od trenutnih obrazaca ishrane. Ovo bi zahtjevalo planiranje obroka i kontrolu porcija u ishrani, što bi značilo da morate da prilagodite odgovarajuću količinu kalorija. Zdravoj i odrasloj osobi potrebno je 2000 kalorija za osnovne funkcije tijela.

Zanimljivo je da je 3500 kalorija jednaka oko 450 grama masti, pa je onda računica jasna. Alternativno, ako osoba konzumira 3500 kalorija i nema fizičku aktivnost, to će doprinijeti višku masnoće jednak 450 grama. Zato bi trebalo da uvedete fizičku aktivnost koja će vam pomoći da potrošite najmanje 1000 kalorija. Ovo će stvoriti kalorijski deficit koji će odmah početi sa sagorijevanjem masti. Trebalo bi da prođe nedjelju dana da se sagori kilogram masti na ovaj način. Treba napomenuti da početnici imaju tendenciju da sagorijevaju masti brže u poređenju sa onima koji su iskusni vježbači.

Trčanje

Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Veoma efikasna aktivnost, trčanje sagorijeva 850 kalorija na sat. Međutim, trebalo bi da trčite 4 sata da biste sagorjeli 3000 kalorija.

Skijanje

Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Intenzivna jednočasovna sesija sagorijeva 1100 kalorija.

Plivanje

Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Intenzivno plivanje tokom jednog sata pomaže vam da sagorite 700 kalorija.

Skvoš

Ovaj sport sagorijeva 850 kalorija za sat vremena.

Biciklizam

Intenzivna vožnja bicikla tokom jednog sata takođe sagorijeva 850 kalorija.

Boks

Boks sagorijeva 800 kalorija za sat vremena.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Požar u fabrici u Berlinu: Vatra se ne može kontrolisati iznutra

Petak, 03.05.2024 | 15:56

Veliki požar izbio je u fabrici u Berlinu-Lihterfeldu, a vatrogasci upoziravaju na otrovan dim koji se širi.

Novi skandal: Ivan Brnović podnio prijavu protiv NN lica zbog sumnje da mu je oteta kćerka

Petak, 03.05.2024 | 15:42

Crnogorski fudbal je odavno dotakao dno, ali ovo što se dešava u posljednjih nekoliko dana prevazilazi sve okvire.

Deset karakternih crta osoba rođenih u maju: Vrijedne i emotivne duše, beskrajno harizmatične

Petak, 03.05.2024 | 15:22

Osobe rođene u maju su ljubitelji putovanja i umjetnosti. Uporni su i ostvaruju sve svoje ciljeve. Evo koje su još njihove karakteristike

Policija sprema prekršajne prijave zbog incidenata u Podgorici, Tivtu i Kotoru

Petak, 03.05.2024 | 15:05

Prethodnih sedmica crnogorski fudbal je bio u centru pažnje javnosti zbog potpuno pogrešnih razloga jer su se dogodila tri velika incidenta u Tivtu, Kotoru i Podgorici.

PET KORAKA za savršeno ispečenu ribu u tiganju

Petak, 03.05.2024 | 14:59

Riba pečena u tiganju je možda i najljepši recept i način pripreme ribe, posebno kada imate zaista dobre filete ili ste možda upecali svoju.

Nadal - Nikada nisam rekao da će se moja karijera ZAVRŠITI na Rolan Garosu

Petak, 03.05.2024 | 14:31

Rafael Nadal je demantovao ranije navode da bi mogao da završi karijeru na Rolan Garosu.

SPEKTAKL u revijalnom dijelu Eurosonga - Nastupiće ove ZVIJEZDE

Petak, 03.05.2024 | 13:55

Poznato je ko će nastupati kao gosti tokom polufinalnih večero Evrovizije 2024, a radi se o izvođačima iz duge i slavne evrovizijske prošlosti.

"Nažalost, neću moći da..." Alkaras ODUSTAO od mastersa u Rimu

Petak, 03.05.2024 | 13:40

Treći teniser svijeta, aktuelni pobjednik Vimbldona Karlos Alkaras, odustao je od nastupa na turniru iz masters serije 1.000 koji naredne sedmice počinje u Rimu.

Vujović: Dužni smo da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja

Petak, 03.05.2024 | 12:54

Sloboda izražavanja je stub demokratije, današnji datum - 3. maj, donosioce odluka, svake godine podsjeća na dužnost da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja. To uključuje uslove za profesionalan i kvalitetan rad novinara, efikasnu zaštitu, brzu reakciju nadležnih i pravedne i temeljne istrage o svim napadima, prijetnjama, zastrašivanjima, saopštila je ministarska kulture i medija Tamara Vujović.

Spajić: Zahvalan svima koji hrabro obavljaju novinarski posao, bez slobode medija nema demokratije

Petak, 03.05.2024 | 12:29

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je 3. maj, Svjetski dan slobode medija navodeći značaj poštovanja medijskih sloboda, digniteta i nezavisnosti poslenika „koji rade, istražuju, preispituju i informišu u javnom interesu za dobrobit svih građanki i građana“.