Utorak, 13.02.2024 | 19:45
IZVOR: sensa.rs

TEST LIČNOSTI: Samo 17% može da ga uspješno završi bez greške

Prema stručnjacima ovaj test ličnosti otkriva da li ste inteligentiji od drugih. Samo 17% ljudi je odgovorilo tačno na sva 3 pitanja.




Foto: Ilustracija/ Pixabay

Koeficijent inteligencije je pokazatelj mentalnog razvoja, koji se lako utvrđuje raznim specijalnim psihološkim testovima. Šta utiče na nivo inteligencije još nije utvrđeno, ali naučnici smatraju da je glavni faktor visokog koeficijenta inteligencije genetika.

Nisu svi u stanju da se nose sa tako nemogućim zadatkom, pa su psiholozi napravili jedan od najkraćih testova za mjerenje inteligencije. Samo 17% može da ga uspješno završi bez i jedne greške.

Uzmite komad papira i olovku, zapišite odgovore koji vam najbrže padaju na pamet, a zatim ih spojite sa tačnim.

Prvi zadatak
Čamac se ljulja na vodi. Sa boka su bile bačene merdevine. Prije plime, voda je pokrivala samo donji stepenik. Koliko će vremena biti potrebno da voda pokrije 3. stepenicu od dna ako za vrijeme plime voda raste brzinom od 20 cm na sat, a rastojanje između stepenica je 30 cm?

Drugi zadatak
Trčite maraton i prošli ste trkača koji je trčao drugi. Koju poziciju sada zauzimate?

Treći zadatak
Gluvonijemi čovjek je otišao u prodavnicu kancelarijskog materijala da kupi rezač za olovke. Zabio je prst u lijevo uvo i napravio okretni pokret šakom druge ruke pored desnog uha. Prodavac je odmah shvatio šta se od njega traži. Zatim je u istu radnju ušao slijep čovjek. Kako je objasnio prodavcu da želi da kupi makaze?

Rješenje na prvo pitanje
Nikada, pošto se čamac diže sa vodom.

Rješenje na drugo pitanje
Drugo. Ako ste odgovorili da ste sada prvi, onda je ovo netačno: pretekli ste drugog trkača i zauzeli njegovo mjesto, tako da ste sada na drugoj poziciji.

Rješenje na treće pitanje
Upravo smo rekli da je slijep, ali ne i da je glup.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vuković: "Mizogini i nevaspitani komentari Milovića prema poslanici Novaković Đurović pokazuju da NIJE DOSTOJAN funkcije koju obavlja"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:37

"Mizogini i nevaspitani komentari ministra Milovića su pokazatelj njegove nemoći i samo još jedan u nizu dokaza da nije dostojan funkcije koju obavlja, a za koju prima platu od svih građanki i građana Crne Gore", saopštila je potpredsjednica URE Milena Vuković.

Da li GENETIKA utiče na to kog će POLA biti vaše dijete? Evo šta kažu istraživanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:30

Da li je pol određen genetikom?

Podnijetek KRIVIČNE PRIJAVE: OSUMNJIČENI da su ispalili 25 hitaca ispred lokala u Golubovcima

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:25

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, sprovodeći intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli su krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Spajić: ŽELIMO da 2026. budemo SPREMNI za ulazak u EU

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:14

Iz perspektive Vlade je 2026. godina bitna za Crnu Goru jer do tada želimo da završimo obaveze prema Evropskoj uniji i da budemo spremni za ulazak, a onda čekamo politički signal naredne dvije godine za tako nešto, poručio je u intervjuu povodom Dana Evrope na Televiziji Crne Gore premijer Milojko Spajić.

Zenović: OSTAĆU na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, neću je zapostaviti uprkos mojoj KANDIDATURI i za izbore u Budvi

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:09

Sigurno ću ostati na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, a ta pozicija neće ostati upražnjena, niti zapostavljena uprkos mojoj kandidaturi za lokalne izbore u Budvi, kazao je glavni pregovarač sa Evropskom unijom Predrag Zenović.

Slavna ljepotica priznala da li ŽALI što je postala mama u 40-im - "Bićeš tako UMORNA"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:03

Eva Mendes ima dvije ćerke s glumcem Rajanom Goslingom s kojim je u braku, a zbog porodice se i povukla iz glume.

Uživo: "Lavovi" protiv Italije - Žele da opravdaju ULOGU FAVORITA

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:45

Najbolji crnogorski rukometaši od 20 sati igraju u Konversanu sa Italijom, prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo.

SD, SDP i LP: Na antifašističkim vrijednostima gradili smo SAVREMENU Crnu Goru, koju treba VRATITI evropskom putu

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:36

Rukovodstvo i odbori Glavnog grada Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LP) sa prijateljima i simpatizerima danas su položili vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope – 9. maja.

Poznat PROTIVNIK Đokovića na startu turnira u Rimu

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:30

Prvi teniser svijeta Novak Đoković je saznao ime prvog protivnika na masters turniru u Rimu.

Stijović i Delić podnijeli OSTAVKE, nisu više savjetnici predsjednika države

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:23

Savjetnik predsjednika Crne Gore za regionalni razvoj Aleksandar Stijović podnio je ostavku na tu poziciju. Tu informaciju potvrdio je Stijović za Portal RTCG.