Četvrtak, 29.02.2024 | 10:10
IZVOR: kolektiv.me

Mart u KIC-u: Pozorišne i filmske premijere, raznovrsni koncerti, književne promocije i tribine…

Kulturno - informativni centar “Budo Tomović” kroz prepoznatljivu i tradicionalno raznovrsnu ponudu umjetničkih sadržaja nastaviće da obogaćuje kulturni ambijent Glavnog grada.




Foto: KIC "Budo Tomović"

Muzički program KIC-a počeće 6.marta sa koncertom pijanistkinje Mari Vermulen (Marie Vermeulin) koja će se podgoričkoj publici predstaviti izvodeći romantična djela francuskih kompozitorki u okviru desetog jubilarnog izdanja ciklusa “Kompozitorke iz sjenke”.

Na repertoaru će 20.marta biti i muzička priča “Mali princ” koju Francuski institut realizuje uz podršku KIC-a i u čijem izvođenju učestvuju autor muzike i pijanista Tjeri Uje, violinistkinja Klara Serna i kamerni orkestar "Creation". Solistički koncert mlade i talentovane gitaristkinje Nađe Grdinić biće održan 28.marta.

"Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” Dan škole obilježiće koncertom koji će biti upriličen 21.marta, a dan kasnije biće izvedena i opera za djecu “Snežana i sedam patuljaka” kompozitora Petra J. Krstića. U organizaciji Sekretarijata za kulturu Glavnog grada 11.marta solistički koncert povodom 55 godina rada prirediće istaknuta interpretatorka tradicionalne muzike Branka Šćepanović. Pozorišna predstava “Serdarski triton” nastala u koprodukciji KIC-a “Budo Tomović” i Kraljevskog pozorišta Zetski dom po tekstu i u režiji Jovane Bojović premijerno će biti izvedena 4.marta", saopšteno je iz KIC-a.

Kako su naveli, kontinuitet predstavljanja uglednih Podgoričana koji su obilježili određeno vrijeme ili prostor biće nastavljen kroz tribinu “Podgoričke priče” koja će 26.marta ugostiti Zorana Bojovića.

Popularni stand-up comedy show Andrije Dabanovića “Mokre glave” publika će ponovo u KIC-u moći da pogleda 8.marta.

"Filmski program KIC-a biće u znaku revije “Kamera - filmsko oko” kroz koju će gledaocima biti predstavljeni različiti pristupi snimanja filmova od strane majstora filmske fotografije. Od 12. do 14.marta prikazaćemo kultna kinematografska ostvarenja među kojima su “Orkanski visovi” (1939), “Misisipi u plamenu” (1988) i “Pijev život”  (2012). Najavljujemo i da će Ambasada Države Palestine u Crnoj Gori uz podršku KIC-a 7.marta organizovati projekciju igranog filma “3000 noći” (2015). Književna publika biće u prilici 15.marta da se bliže upozna sa časopisom “Odzivi”, ali i sa savremenim ženskim glasovima irske književnosti 18. i 19.marta", zaključeno je u saopštenju KIC-a.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

MKM: Objavljen Javni poziv za uključivanje u program obilježavanja 18. maja, Međunarodnog dana muzeja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:43

Ministarstvo kulture i medija poziva sve nacionalne i lokalne ustanove iz oblasti kulture i kulturne baštine da se 18. maja 2023. kroz organizovanje aktivnosti i programskih sadržaja uključe u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja.

Premijerno u CNP-u: „Ibzen mašina“ priča o našoj sadašnjosti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:41

Predstava „Ibzen mašina“ sinoć je premijerno izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu. Riječ je o šestoj premijeri CNP-a u jubilarnoj 70. sezoni. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskom pisca Henrika Ibzena.

Raznovrstan kulturni program i tokom maja mjeseca u KIC-u

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Kontinuitet promocije raznovrsnog umjetničkog stvaralaštva biće nastavljen i tokom maja u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”.

KONCERT džez ansambla Lorana Kulondra 30. aprila u KIC-u

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:31

Jedan od najboljih francuskih pijanista i kompozitora mlađe generacije Loran Kulondr, prirediće sa svojim džez ansamblom koncert u čast obilježavanja Međunarodnog dana džeza u Podgorici u utorak, 30. aprila, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

Katnić: Zaposlenima u Čistoći za april PLATE BEZ UMANJENJA

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:47

Zaposleni u Čistoći platu za april primiće bez umanjenja, jer predstavnici ovog gradskog preduzeća od Ministarstva finansija na sastanku u Privrednoj komori nijesu dobili precizne instrukcije o primjeni člana 10 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Picula: “Vidjećemo može li Vlada da se nosi s UNUTRAŠNJIM RAZLIKAMA”

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:41

Vrijeme će pokazati da li akuelna Vlada ima dovoljno političkog kapaciteta da se nosi s vlastitim unutrašnjim razlikama, a potom i reformama koje nije dovoljno samo izglasati u Parlamentu već ih je potrebno i primjenjivati, poručuje specijalni izvjestilac EP za Crnu Goru Tonino Picula.

USKRŠNJE PECIVO u obliku ŠARGAREPE - UKUSU nećete ODOLJETI, odmah će nestati sa trpeze

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:25

Mi vam predlažemo da za svečnu uskršnju trpezu poslužite pecivo u obliku šargarepe koje mogu da naprave i početnici u kuhinji.

ISTRAŽIVANJA POKAZALA: Ovo su NAJOPASNIJE pjesme za VOŽNJU

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:13

Slušanje pesama uglavnom se pozitivno odražava na vožnju. Mnogi vozači će se složiti da bez muzike vožnju uopšte ne mogu ni da zamisle.

Madrid dobija NOVOG ŠAMPIONA: Rubljov eliminisao Alkarasa

Srijeda, 01.05.2024 | 19:03

Nakon dvije godine, završena je vladavina Karlosa Alkarasa u Madridu - španski teniser je danas u četvrtfinalu ovog Mastersa izgubio od Andreja Rubljova 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Saobraćajna nesreća - POGINUO motociklista

Srijeda, 01.05.2024 | 18:18

Saobraćajna nesreća.

Alkaras: Razmišljam o tituli, imam šansu da postanem legenda Madrida kao Nadal

Srijeda, 01.05.2024 | 14:10

Nakon trijumfa nad Janom Lenardom Štrufom, Karlos Alkaras je istakao da je počeo da razmišlja o tituli u Madridu.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

Predlog za POSNU TRPEZU - Pasulj na vodi

Srijeda, 01.05.2024 | 17:15

Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvijek rado viđen na trpezi.

MUP - Apel građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima

Srijeda, 01.05.2024 | 13:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima.