Ponedjeljak, 25.03.2024 | 21:07
IZVOR: cdm.me

Đeljošaj: NEPRIJATNO sam iznenađen reakcijama na tekst o NATO intervenciji

Moram priznati da sam krajnje neprijatno iznenađen reakcijama pojedinaca na moj jučerašnji tekst, posvećen 25-godišnjici NATO intervencije u bivšoj Jugoslaviji, u kojem sam jasno i nedvosmisleno izrazio i žaljenje za nevine žrtve, a među kojima je, istine radi, i član moje šire porodice, saopštio je predsjednik Albanske alternative, potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.




Foto: arhiva, gov.me/B.Ćupić

“Ono što je ciljano i tendenciozno izvučeno iz konteksta, a sa očiglednom namjerom moje diskreditacije, odbacujem sa indignacijom i prezirom”, poručio je Đeljošaj.

On je osudio kako je naveo, “namjerna pogrešna tumačenja, relativizaciju i instrumentalizaciju nevinih žrtava zarad političkih ciljeva! Takvom polusvijetu ne pripadam i neću nikada pripadati”.

“Razlog vojne intervencije je poznat cijelom svijetu, civilne žrtve nikada, niti u jednom trenutku, nisam nazvao niti povezivao sa razlogom same intervencije”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, političke partije koje su potrčale da klevetama i optužbama reaguju, kao i svi koji su kadri da nevine žrtve i djecu koriste za jeftine političke poene, više govore o sebi samima i sopstvenim moralnim dometima.

“Još jednom, sa dubokim žaljenjem zbog nevino stradalih, ostajem dosljedan u borbi za bolju i sigurniju budućnost naše djece. Za Crnu Goru oslobođenu politike prošlosti, sigurnu u NATO-u, prosperitetnu u Evropskoj uniji”, zaključio je Đeljošaj.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Premijerno u CNP-u: „Ibzen mašina“ priča o našoj sadašnjosti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:41

Predstava „Ibzen mašina“ sinoć je premijerno izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu. Riječ je o šestoj premijeri CNP-a u jubilarnoj 70. sezoni. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskom pisca Henrika Ibzena.

ANKETA: Da li ste zadovoljni planiranim SKRAĆENJEM radnog vremena na SEDAM SATI?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:34

Glasajte u našoj novoj anketi!

Astro savjet za 29. april: Pazite se PREJEDANJA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:29

VENERA, planeta ljubavi, novca, ljepote, umjetnosti, blagostanja i uživanja, danas u 12.32 ulazi u Bika, znak u kome se osjeća kao kod svoje kuće (jer njime upravlja).

Stanovnici ovog dijela svijeta se najbolje hrane i najduže žive: Evo šta jedu

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:12

Najzdravije mjesto na svijetu nalazi se u Aziji. Prema mnogim ljekarima specijalizovanim za dugovječnost, Okinava u Japanu ima najbolju ishranu.

Milatović – Lajčak: Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:56

Predsjednik države Jakov Milatović primio je u oproštajnu posjetu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka.

Stučnjaci upozoravaju - Evo zašto ipak ne bi trebalo da pijemo rakiju prije jela?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:52

Ispijanje čašice-dvije rakije prije jela je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ova navika navodno ne podstiče apetit i ne poboljšava ukus jela, kako mnogi tvrde.  

Šta će se desiti sa vašim organizmom ako prestanete da jedete HLJEB? Tri promjene koje ćete primijetiti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:45

Izbacite bijeli hljeb iz ishrane i pogledajte šta će se desiti  

Veljko Ražnatović osvojio medalju i obezbijedio sebi NACIONALNU PENZIJU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:38

Veljko Ražnatović na Evropskom prvenstvu u boksu osvojio je bronzanu medalju, a uz bronzano odličje dobio je i novčanu nagradu. Međutim, velikim uspjehom sebi je obezbijedio i nacionalnu penziju.

Da li ste čuli za burito metodu? Pomoću nje ćete osušiti veš za dva minuta (VIDEO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:26

Isprobajte način sušenja veša za koji mnogi tvrde da provjereno radi

Pet znakova po kojima odmah možete prepoznati pasivno-agresivnu osobu

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:17

Većina nas može lako prepoznati otvoreno agresivnu osobu koja voli kritikovati, omalovažava ili vrijeđa, ali to može biti malo teže kada je u pitanju neko ko je pasivno-agresivan. To je zbog toga što ovo ponašanje podrazumijeva prikrivenu agresivnost, odnosno ima efekat na vas iako niste u potpunosti sigurni zašto.