Petak, 29.03.2024 | 09:02
IZVOR: Pobjeda me

Pred rukometašicom Đurđinom Jauković dug oporavak: Ima cilj, nada se Igrama, ali....

"Teško je bilo tada i još je teško. Tri godine sa bolom, mukom, stresovima... Neđe se i pitam kako i zašto, ali dobro... Smirena sam, dajem sve za oporavak, okružena sam porodicom i najbližim prijateljima koji su mi najveća podrška. U januaru sam postala tetka. Dobila sam najveće blago. I na teške godine sam zaboravila. Kalina je moj vjetar u leđa i snaga koja mi ne da da odustanem. Ne želim da žurim. Bila sam dva puta na OI, a najveća mi je želja da odem i treći put. Ali, moram malo da razmišljam o sebi, a daću sve od sebe", poručuje Jauković.




Foto: hfmontenegro, Instagram screenshot

Život ti daje onoliko koliko možeš da podneseš - u ovoj rečenici i u rođenju sestrične Kaline crnogorska reprezentativka Đurđina Jauković pronašla je smisao, filozofiju i lakoću u oporavku od operacije prednjih ukrštenih ligamenata.

Jedna od najboljih crnogorskih rukometašica drugi put je morala na operaciju od iste povrede i na istom koljenu, a prije dva dana je ušla u šesti mjesec oporavka i sigurna je da će od početka nove klupske sezone, a možda i ranije, biti spremna za prepreke koje je do povreda sa lakoćom prelazila. I u Budućnosti i u Brestu i kroz reprezentaciju.

Oporavlja se u Crnoj Gori, na relaciji je Podgorica -Nikšić, a do prije nekoliko dana je boravila u Beogradu.

"Lakše je i bolje nego prvi put. Polako slažem kockice, dobro se osjećam, a koljeno nije odreagovalo na rad i, ono najvažnije, nije oteklo. Osim nedjelje svakodnevno treniram", kazala je Jauković.

Uželjela se lopte, terena, zajedničkog rada sa ekipom, a vjeruje da će za otprilike mjesec, kada ide na kontrolu u Zagreb, nakon testova, dobiti odgovor kada će ući u finalnu fazu oporavka.

"Ništa lopta! Ali, polako, ne žurim, biće vremena i za ovaj najljepši dio rukometa. Otprilike za mjesec ću dobiti odgovor kada bih mogla da krenem u rad sa loptom", kazala je ona.

U posljednje tri godine Đina je prošla tešku priču oko povreda. Još je i u februaru 2023. imala iste probleme, ali je izgurala.

"Teško je bilo tada i još je teško. Tri godine sa bolom, mukom, stresovima... Neđe se i pitam kako i zašto, ali dobro... Smirena sam, dajem sve za oporavak, okružena sam porodicom i najbližim prijateljima koji su mi najveća podrška. U januaru sam postala tetka. Dobila sam najveće blago. I na teške godine sam zaboravila. Kalina je moj vjetar u leđa i snaga koja mi ne da da odustanem. Upravo sam tražila da se vratim iz Francuske kako bih oporavak završila u Crnoj Gori. Prije svega da sam kod kuće, što mi je najviše trebalo. Čini mi se da bih u Brestu umrla da sam propustila kod kuće sve ove lijepe stvari. Vjerujte mi da me pokrenula i prosto je nerealno da me adrenalin na ovakav način drži i gura", iskreno će Jauković.

Za Đurđinu ovogodišnje izdanje Lige šampiona je uzbudljivo i nepredvidljivo. Favorita nema.

"Bilo je nekoliko iznenađenja, ali mislim da je ovogodišnja LŠ kvalitetom ujednačena i da je svako svakoga mogao da pobijedi. Brest je prošao kao treći u osminu finala, FTC je jedva prošao grupu, a stigao je do četvrtfinala. Ne mogu sada da kažem ni da će Đer sigurno da prođe na F4. Mislim da će još biti iznenađenja u četvrtfinalu. A na fajnal-foru je sve moguće", istakla je Jauković.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ova vrsta ribe je NAJZDRAVIJA, losos završio na drugom mjestu

Subota, 27.04.2024 | 09:48

Po preporukama, trebalo bi jesti dvije porcije ribe nedeljno, a osim što je ukusna i hranljiva, ona je izuzetno zdrava.

"ŽRTVOVALA sam dosta toga, bila sam lojalna..." Šakira progovorila o vezi sa Pikeom

Subota, 27.04.2024 | 09:25

Pop pjevačica Šakira je u nedavnom intervjuu za "Marie Claire" istakla da je uvijek bila lojalna svom partneru, te da je dosta toga žrtvovala u 11-godišnjoj vezi sa čuvenim fudbalerom Đerardom Pikeom.

SAVRŠENA KOMBINACIJA ukusa za dobro jutro - Pripremite neodoljivi PARFE

Subota, 27.04.2024 | 09:05

Niste ljubitelj komplikovanih doručaka?

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.