Ponedjeljak, 01.04.2024 | 13:17
IZVOR: novosti.magazin.rs

"Mučiće" nas do 25. APRILA: Pripremite se, Merkur od sjutra veče kreće retrogradnim hodom

Jedna od najpoznatijih planeta, bez sumnje je Merkur, zvijezda među zvijezdama, koji je sa popularizacijom astrologije, poslednjih decenija, zauzeo visoko mjesto na ljestvici najpoznatijih astroloških pojava. 




Foto: Ilustracija, Pixabay

Mali, ali hitar, uvijek o svemu informisan, ovaj "glasnik bogova" (u grčkoj mitologiji, Hermes u rimskoj) obično za tri nedelje "pretrči" preko jednog zodijačkog znaka, a kada je u retrogradnom hodu, zadrži se i duže.

LJubitelji i poznavaoci astrologije već znaju kada se približava jedan od njegova tri do četiri retrogradna ciklusa tokom godine. Tada im služi kao opravdanje za kašnjenje na sastanak, posao, greške u računanju, probleme sa kolima, telefonom, laptopom, gubitak dokumenata, nesporazume sa partnerom, djecom, rođacima, komšijama, ... Mada kažu da dobar izgovor para vrijedi, u slučaju Merkura, sve navedeno i te kako važi. Jer Merkur je planeta komunikacija, informacija, intelekta, razuma, posla, dogovora, pregovora, putovanja, rodbine, braće i sestara, saobraćaja, trgovine ...

Budući da upravlja Blizancima i Djevicom, a egzaltiran (naglašen) je u Škorpiji, predstavnici ovih zodijačkih znakova najviše su pod njegovim uticajem. Zato nije svejedno preko koje astrološke kuće u vašem ličnom horoskopu prelazi retrogradni Merkur, koji uglavnom pojačava konfuziju, rasijanost i nervozu. To je onaj osjećaj kao da niste svoji, a sve radite kao i obično. Kada vam je potrebno dva puta više vremena ili napora da uradite svakodnevni posao.

Kada vam se čini da se izgubljene stvari iz čista mira pojavljuju na mjestima na kojima ih niste očekivali, a zapravo ste ih vi tamo i ostavili. Kada vaša poruka ode na pogrešan broj, a vi uvjereni da ste je poslali pravoj osobi, čekate odgovor... Ili kada vaš mobilni, ne daj bože, dospe u ruke vašeg radoznalog partnera, što već sluti na ozbiljan ljubavni okršaj.... Zato Merkur ne igra samo važnu ulogu u poslovnom, već i u ljubavnom životu mnogih znakova, među kojima se izdvajaju Strijelčevi i Ribe, čijim partnerskim odnosima vlada.

U noći između 1. i 2. aprila, Merkur kreće retrogradnim hodom sa 27. stepena Ovna. Taj stepen odgovara Blizanacima, znaku komunikacije, logike, saobraćaja, biznisa, kraćih puteva, rođaka, komšija, djece, saradnika. To su oblasti i osobe na koje će do 25. aprila (kada Merkur kreće direktnim hodom) biti usmjerena interesovanja većine znakova. U zavisnosti od toga u koju vam astrološku kuću "pada" ovaj stepen, možete da saznate kako će djelovati na vas.

Tako Ovnovi shvataju koliko zapravo vrijede, ne drugima, već sebi. Bikovi vode dogovore u četiri oka o nekom poslovnom projektu, ali imaće prilike i da obnove kontakt sa starom simpatijom, da unesu dah romantike u ljubavnu vezu. Blizanci se viđaju sa starim prijateljima, koji vjerovatno žive u drugom gradu ili državi, a pozabaviće se i odnosima u porodici i sa rođacima. Rakovi (naročito rođeni u trećoj dekadi znaka) imaju zadatak da spriječe osobe koje im rade iza leđa, bilo da se radi o saradnicima ili rođacima.

Lavovi planiraju poslovne projekte sa prijateljima, a neki i sa ljubavnim partnerom. Djevice treba da obrate pažnju na svoje finasnije, mada će im stići i neke zakasnele isplate. Vage su spremne da otvoreno porazgovaraju sa ljubavnim (ali i poslovnim) partnerom o nečemu što je važno za obje strane. Škorpije se distanciraju od nekih saradnika, dok za druge prave mjesta u svom životu, kao i za nove planove. Strijelci mogu da obnovu vezu ili kontakt sa starom simpatijom, a Jarčevi će ulagati u porodični ili drugi vid samostalne djelatnosti koja ima veze sauključuje saradnju sa strancima. Vodolije mijenjaju odnos prema rođacima, saradnicima, komšijama, a roditelji i prema djeci.Ribe uspostavljaju bolji način sporazumijevanja i sa ljubavnim i sa poslovnim partnerom.

PRIVIDNO KRETANJE UNAZAD

Sigurno ste već mnogo puta čuli rečenicu "Pogledaj kakva je gužva u saobraćaju, to je zbog retrogradnog Merkura". Na latinskom taj termin znači "kretati se unazad", ali planete ne mogu da idu u "rikverc". Međutim, pošto se one okreću oko Sunca različitim brzinama, kao i u saobraćaju "pretiču" jedna drugu. Posmatraču sa Zemlje, tada izgleda kao da pojedine planete idu unazad. Takvo kretanje slabi astrološki uticaj planete. Merkur je simbol mentalnog stanja, logike, načina na koji razmišljamo, saobraćaja, komunikacija, telefona, interneta, biznisa... U jednom znaku obično ostaje oko mjesec dana, mada može i duže (kada ide prividnim hodom unazad). U periodu njegovog retrogradnog hoda, oko tri puta godišnje, obično smo nervozniji, podložniji stresu, svađama, raspravama, rizičnim situacijama u saobraćaju, konfliktima sa komšijama, rođacima, djecom.

Planeta komunikacija, saobraćaja, logike, biznisa, u retrogradnom hodu, od 1. do 25. aprila, opominje na dodatni oprez za volanom, donosi probleme sa saradnicima, kao i prilikom dogovora o novim poslovima, ulaganja novca, a mnoge poruke i mejlovi će vjerovatno završiti na pogrešnim adresama.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Obradović: Najvažnija je pobjeda, ali brinu izgubljene lopte

Utorak, 30.04.2024 | 21:58

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan zbog pobjede protiv Budućnosti i igra u odbrani, ali je vidio i probleme u nastupu svoje ekipe.

Partizan imenovao novog trenera

Utorak, 30.04.2024 | 21:41

Fudbaleri Partizana i zvanično su dobili novog trenera.

Žakelj: Nismo iskoristili šanse u trećoj četvrtini, ali želimo da vratimo seriju u Beograd

Utorak, 30.04.2024 | 21:26

Trener Budućnosti Voli Andrej Žakelj smatra da je njegov tim poražen u Beogradu od Partizana zbog slabog šuta spolja.

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za Prvi maj!

Utorak, 30.04.2024 | 21:10

Pročitajte detaljnu vremensku prognozu.

CEP predala listu za lokalne izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 20:59

Crnogorska Evropska Partija danas je Opštinskoj Izbornoj Komisiji Budve predala listu za opštinske izbore koji će se održati 26. maja

Saobraćajna nezgoda u Bulevaru Džordža Vašingtona: Dvije osobe povrijeđene

Utorak, 30.04.2024 | 19:46

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila večeras oko 18.40 časova na Bulevaru Džordža Vašingtona u Podgorici dvije osobe zadobile su povrede, saopšteno je CDM-u iz OKC-a.

Podgoričanin preminuo od posljedica nesreće

Utorak, 30.04.2024 | 19:25

Podgoričanin M.Š. preminuo je od posljedica saobraćajne nesreće koja se dogodila 24. februara. Njega je tada udario automobil za čijim volanom je bio odbornik u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Saša Zeković, prenosi Portal RTCG.

Krivokapić i Abazović prijavili imovinu: Nešto uštedjeli, nešto naslijedili, a nešto dobili na poklon

Utorak, 30.04.2024 | 19:07

Bivši premijer u tehničkom mandatu, lider i poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ima 26.000 eura gotovine i vikendicu, pokazuju podaci o imovini koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Stari parket sijaće kao nov uz ova DVA sastojka: Lako se pravi, a efekat ostavlja bez daha

Utorak, 30.04.2024 | 19:04

Uz jeftino prirodno sredstvo vaš parket će uvek sijati! A pravi se vrlo lako, sastojke već sad sigurno imate u kući.

Eraković: Članovi Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore od ASK traže dokumenta upućena Tužilačkom savjetu i podatke o prihodima i imovini načelnika SPO

Utorak, 30.04.2024 | 18:36

“Danas sam sa svojim kolegama i članovima Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore Andrijom Nikolićem i Nikolom Janovićem, zatražio od Agencije za sprečavanje korupcije da nam u što kraćem roku dostavi obavještenje koje je Agencija, prema riječima direktorice Jelene Perović, uputila Tuzilačkom savjetu, a koje se odnosi na navodno nezakonito oduzimanje predmeta specijalnim tužiocima, odlukom glavnog specijalnog tužioca”, izjavio je dr Jevto Eraković predsjednik Odbora za antikorupciju.