Petak, 05.04.2024 | 19:38
IZVOR: danas.rs/krstarica.rs

OBOŽAVAĆETE ovaj PRIRODNI zaslađivač: NEMA kalorija i 200 puta je SLAĐI od šećera

Uz steviju možete uživati u slatkom ukusu bez griže savjesti.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Odlična je zamjena za šećer prilikom pripreme jela, kolača i napitaka, a pogodan je i za dijabetičare.

Stevija je biljka iz porodice hrizantema, a njeni listovi izvor su prirodne slatkoće. U procesu koji je sličan pravljenju čaja, potapanjem suvih listova u vodu oslobađa se slatka supstanca koja se zatim prečišćava bez ikakvog hemijskog modifikovanja, a kao rezultat dobija se ekstrakt za zaslađivanje.

Prirodan je i ne sadrži kalorije, i do 200 puta slađi od šećera, a može se koristiti u ishrani svih – djece, odraslih, kao i trudnica i ljudi sa dijabetesom.

Steviju su još prije 200 godina upotrebljavala domorodačka plemena u Amazoniji, a danas je rasprostranjena u mnogobrojnim prehrambenim proizvodima i napicima širom svijeta. Ne utiče na regulaciju šećera u krvi i ne doprinosi kvarenju zuba.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Bratić: "Sva rješenja ZAKONITA, mnogi će imati štošta da objašnjavaju"

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 16:21

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić poručila je da su sva rješenja zakonita i dodala da će kad vrijeme prođe mnogi imati štošta da objašnjavaju.

Advokat Ficdžerald: ZABRINUTI smo za Kneževićevu BEZBJEDNOST, posjetićemo ga u UIKS-u

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 16:11

Advokat predsjednika Atlas grupe Edvard Ficdžerald (Edward Fitzgreald) kazao je u izjavi za A plus televiziju da je advokatski tim Kneževića jako zabrinut za njegovu sigurnost.

"Ovaj čovejk ima RASTOPLJENO LICE" - Ben Aflek na meti KRITIKA

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 16:05

"Zar čovjek nije mogao da priušti dobrog plastičnog hirurga?", glasio je jedan komentar...

Žakelj: Moramo da IGRAMO kao tim, želimo da seriju VRATIMO u Beograd

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:49

Košarkaši Budućnost Volija u utorak od 18 sasti dočekuju Partizan u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige.

Nekadašnji radnici "Košute" najavljuju BLOKADU puta u četvrtak

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:43

Radnici nekadašnje Košute najavili su da će i u četvrtak na Kruševom ždrijelu od 11 do 15 časova blokirati putni pravac Cetinje - Podgorica.

OBRATITE PAŽNJU - Konzumiranje KAFE tokom trudnoće može dovesti do ovog POREMEĆAJA

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:33

Žene koje ne žele da se odreknu kafe tokom trudnoće trebalo bi da ograniče konzumaciju jer bi to kod njihovog djeteta moglo da izazove autizam.

SLAVLJE u porodici Gudelj - Anastasija se OGLASILA najljepšim povodom (FOTO)

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:19

Anastasija Ražnatović danas sa porodicom Gudelj slavi krsnu slavu Đurđevdan.

Koliko su sjemenke lubenice ZDRAVE za konzumaciju?

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:10

Postoji mnogo mitova kada je riječ o konzumaciji sjemenki lubenice. Negdje se ističe da su bijele sjemenke sigurnije za konzumaciju od crnih sjemenki, ali zapravo ne postoji opravdani razlog zašto biste ih trebali izbjegavati.

Dobitnica Gonkurove nagrade gost Sajma knjiga u Podgorici

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:02

Dobitnica Gonkurove nagrade i jedna od najpoznatijih spisateljica Francuske Majlis Besri (Maylis Besserie) biće specijalni gost Sajma knjiga u Podgorici, navodi se u saopštenju organizatora podgoričkog Sajma knjiga.

Milivoje Katnić počeo i ŠTRAJK ŽEĐU

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:01

Na zahtjev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva vještaka psihijatrihske struke da procijene da li je Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svkjedoka, što je on tražio od prvog dana.