Subota, 06.04.2024 | 21:46
IZVOR: RTCG

Karadaglić: Predstavljamo ljude koji će doprinijeti razvoju kulture

Crnogorski gitarista Miloš Karadaglić kazao je da je večerašnjim koncertom Fondacije koja nosi njegovo ime želio da predstavi buduće snage, ljude koji će doprinijeti daljem razvoju kulture u Crnoj Gori. 




Foto: gov.me, B.Ćupić, arhiva

Za TVCG je istakao da je ovo prvi koncert Fondacije Miloš Karadaglić i da mu je zato neizmjerno važan.

“Mi smo za vrlo kratko vrijeme kroz rad Fondacije u saradnji sa našim fantastičnim partnerima u Porto Montenegro i van Crne Gore uspjeli da obezbedimo stipendije i prvi krug naših stipendista koji su svi fantastični na svoj način. I Aleksandra Paladino je tu, večeras došla iz Rima, sjajna bubnjarka, kompozitorka, jedan fantastičan pozitivan karakter i osoba”, rekao je Karadaglić.

Napominje da su prije nekoliko dana otvorili izložbu Rastka Radulovića u Kuslevovoj kući

“A večeras sam na sceni sa tim divnim mladim muzičarima. Imamo jedan predivan, pravi gala-program za koncert i srećan sam što je toliko interesovanje u mom gradu, u Podgorici, i mnogo se radujem tom koncertu”, kazao je Karadaglić koji je najavio mladu solistkinju Petru Radulović i violončelista Kostu Popovića.

Direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Ilija Subotić kazao je da će CNP krajem ovog mjeseca imati sedmu premijeru u 70. jubilarnoj sezoni.

“Pri čemu smo tokom veoma intenzivne repertoarske aktivnosti nastojali da cijenjenoj publici obezbijedimo zaista referentan program muzičkih i muzičko-scenskih djelatnosti, što organizacijama i realizacijama večerašnjeg gala koncerta Fondacije Miloš Karadaglić i Crnogorskog narodnog pozorišta zaista potvrđujemo”,  kazao je on.

Vjeruje da je ovo projekat koji se može legitimisati kao onaj od posebnog i kapitalnog značaja za Crnogorsku kulturu.

“U svakom slučaju predstavlja dokaz dobre međuinstitucionalne saradnje na relaciji Crnogorskog narodnog pozorišta, Fondacije Miloš Karadaglić, Ministarstva kulture i medija, Muzičkog centra Crna Gora, mnogobrojnog ansambla Crnogorskog simfonijskog orkestra”, poručio je Subotić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

VIDEO: Šokantan nastup predstavnice Irske na Eurosongu - Ovo se ne viđa često na sceni

Srijeda, 08.05.2024 | 10:52

Održano je prvo polufinalno veče Eurosonga, a jedan nastup je posebno šokirao gledaoce.

Dva znaka će biti na "udaru" tokom mladog mjeseca: Očekuju ih IZAZOVI i PREVRTLJIVA SREĆA

Srijeda, 08.05.2024 | 10:52

Stiže nam mlad mjesec u Biku i to 8. maja u 05.21. Sa sobom nosi izuzetno dinamičan period, nekima promjene i izazove.

Knežević: Uslovi u pritvoru nehumani, tražim dolazak diplomatskog osoblja iz Ambasade UK, posjetu Mitropolita Joanikija

Srijeda, 08.05.2024 | 13:11

Predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran dr Duško Knežević, koga je Velika Britanija izručila Crnoj Gori 30. aprila i nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici određen mu jednomjesečni pritvor, obratio se pismom Vladimiru Šćepanoviću, načelniku Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Air Montenegro OTKAZUJE LETOVE na liniji Podgorica - Minhen

Srijeda, 08.05.2024 | 11:40

Uslijed geopolitičkih prilika koje onemogućavaju obavljanje letova na liniji Podogorica - Tel Aviv, nacionalni avioprevoznik će tokom ljetnje sezone saobraćaj obavljati na četiri aviona. Uzimajući navedeno u obzir, Air Montenegro je pristupio optimizaciji reda letenja za ljetnju sezonu i donio odluku o otkazivanju letova na liniji Podgorica – Minhen, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije.

Radunović: Ako treba davaćemo krv Katniću; Huter: Suditi ljudima, ali živim

Srijeda, 08.05.2024 | 12:51

Na dnevnom redu Skupštine Crne Gore je više tačaka, ali se rasprava otvorila oko pitanja Rezolucije o Srebrenici i o štrajku glađa bivšeg GST Milivoja Katnića.

Anćeloti: Bajern se žalio na suđenje? Ok, onda ćemo se i mi žaliti

Četvrtak, 09.05.2024 | 10:01

Karlo Anćeloti će pokušati da dođe i do pete titule Lige šampiona, prethodno dvije osvojio je na klupi Reala (2014, 2022), a prije toga i sa Milanom (2003, 2007).

Ostali su vam ostaci hrane od Vaskrsa? Pripremite od toga PICU

Četvrtak, 09.05.2024 | 09:48

Vaskrs je došao i prošao, ali ostala vam je tona hrane! Već posle nekoliko dana pripremljene đakonije više nisu svježe, nasiječen sir i suhomesnato počinje da se suši i mijenja teksturu, dok se povrće sparušalo. A ukućani su već presiti svega i ne mogu više da jedu jedno te isto.

Milović - Smanjenje penzionih doprinosa TEKTONSKI potres ekonomije Crne Gore

Četvrtak, 09.05.2024 | 09:37

Smanjenje penzionih doprinosa tektonski potres ekonomije Crne Gore, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Milović.

Husić - Izmješta se sidrište iz Dobrote, sigurnost plovidbe na prvom mjestu

Četvrtak, 09.05.2024 | 09:15

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama inicirala je izmještanje sidrišta preko puta Fakulteta za pomorstvo u Kotoru, jer, kako se navodi u saopštenju, predstavlja smetnju za sigurnu plovidbu u tom dijelu Bokokotorskog zaliva. 

VIDEO: EMOTIVNA PORUKA Jokićeve žene i ćerke: "Ti si naš MVP"

Četvrtak, 09.05.2024 | 08:58

Denver Nagetsi su spremili emotivan video u čest Nikoli Jokiću, koji je po treći put proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP).

Bivši radnici Košute i danas blokiraju put Cetinje-Podgorica: Očekuju da ih Spajić pomene

Četvrtak, 09.05.2024 | 08:50

Bivši radnici cetinjske Košute danas će zaustavi saobraćaj između Cetinja i Podgorice od 11 do 15 sati kako bi još jednom podsjetili na zahtjeve o isplati zaostalih zarada i povezivanje radnog staža.

CGO: Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom

Četvrtak, 09.05.2024 | 08:31

Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom treba da nam služe kao podsjetnik da se kao društvo možemo evropeizovati samo na vrijednosnoj osnovi, jasnim državnim politikama i javnom interesu, kao i na otporu retrogradnim ideologijama, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

U susret 18. Sajmu knjiga, Vujović: Neka nas uvijek osvjetljava književni plamen u Crnoj Gori

Četvrtak, 09.05.2024 | 08:29

Program pod nazivom Uvod u Sajam knjiga održan je sinoć u Biblioteci Gimnazije ,,Slobodan Škerović”, te je poslužio kao odlična najava za sve što će uslijediti tokom 18. izdanja Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, koji će se održati u sajamskom prostoru tržnog centra Big Fashion od 10. do 17. maja.

Poslije sunca ponovo PROMJENA - Evo kakvo nas vrijeme očekuje u ČETVRTAK

Srijeda, 08.05.2024 | 22:03

U četvrtak nas očekuje promjenljivo do potpuno oblačno vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Kakav SREĆNIK: Izvučena LOTO SEDMICA od 100.000 eura, i to u našem regionu

Srijeda, 08.05.2024 | 21:55

U Hrvatskoj u emisiji izvlačenja Lota 7 održanoj 8. maja, osvojen je dobitak DRUGA ŠANSA u iznosu od 100.000,00 eura.