Utorak, 09.04.2024 | 09:38
IZVOR: kolektiv.me

Od dječačkog sna do SVJETSKE SCENE: Baranin Nikola Masoničić u najnovijoj reklami za POZNATI AUTOMOBILSKI BREND

Crnogorski maneken i model Nikola Masoničić dokazuje da je moguće ostvariti dječački san.




Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija 

Rođeni Baranin, već duže vrijeme živi  u Los Anđelesu, gdje postiže značajne uspjehe u svijetu modelinga. O planovima, manekenstvu, životu u Americi priča za portal Kolektiv.me

SAN KOJI SE PRETVORIO U STVARNOST

Godinama je prisutan na pistima najpoznatijih modnih brendova, a za portal Kolektiv.me otkriva kako je tekao njegov put od Crne Gore do svjetskih modnih scena.

“Kad sam bio mlađi, sanjao sam o svjetskim pistama i fotkanju u egzotičnim lokacijama. Kad sam shvatio da mi je to cilj, bilo mi je jasno da moram otputovati u inostranstvo. U mom poslu, da bi se probio, moraš biti tamo gdje se dešava akcija. Tako da sam pakovao kofere i krenuo u avanturu”,  kazao je Masoničić.

A da posao modelinga zahtjeva veliku posvećenost, potvrđuje i sagovornik našeg portala.  

Život u drugoj državi, ima i svoju težinu.

“Bavljenje modelingom u Americi je kao svaki drugi posao - zahtjeva strast i posvećenost. Uživam u svakom trenutku ovog iskustva, a ponekad mi teško pada što sam daleko od svoje porodice. Ipak, radim sve sa uživanjem i srećan sam što imam priliku da ostvarim svoje snove”.

Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija 

RAZLIČITOSTIMA DO USPJEHA

Prije nego što je krenuo put Amerike, Masoničić je svoju karijeru izgradio u Kini i na Tajlandu, gdje je, uprkos velikoj konkurenciji, postigao značajne uspjehe.

Crnogorski model govori o razlikama u načinu života  i poslu.

“Razlika je ogomna između Šangaja i Bankoka. U Kini je sve ubrzano, klijenti iskoriste svaki tren tvog vremena kad si na poslu, dok je u Bankoku sve ležerno, niko nigdje ne žuri. Rekao bih da je Amerika neka zlatna sredina, što se tiče prohtijevanja klijenata. Što se tiče kulturę, svaka lokacija je priča za sebe i svaka ima svoje čari, prednosti i mane”.

PREDRASUDE NEIZBJEŽNE

Većina bi posao kojim se bavi ovaj mladi Baranin, opisali  kao “posao iz snova”, a čini se da u modelingu postoji najviše predrasuda. Sagovornik Kolektiva.me otkriva da li se susreo sa negativnim iskustvom.

“U modelingu, predrasude uvijek postoji, ali moje iskustvo je pokazalo da su one često neosnovane. Susretao sam se sa raznim situacijama, ali uvijek je to bilo u granicama poštovanja. Važno je ostati profesionalan i fokusiran na svoj rad.”

SARADNJE OBILJEŽILE KARIJERU

Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija

Crnogorskoj publici je poznat po ulogama u spotovima za  numere “Nemam ti kad” grupe,  “Who See”, i “Srce” za grupu “Flamingosi”.  

Kako kaže, obje saradnje pamti po lijepom iskustvu.

“Oba spota su postigla izuzetnu gledanost i zbog toga mi je izuzetno drago. Flamingose pamtim po fenomenalnom druženju, i putovanju po Evropi, a Who See sa saradnji sa Zonjom, koji je jedan on najboljih ako ne i najbolji direktor sa kojim sam sarađivao do sad u karijeri. Njegova vizija je nešto na čemu bi pozavidjeli i u Los Anđelesu”.

PREPOZNATLJIVO LICE U PRSTIŽNIM REKLAMA

Iako „plovi“ uspješno  u vodama modelinga, ostvario je još  jedno u nizu izvanrednih postignuća.  

Akter je reklame za novi model automobila “Mercedes GLC 300”. U spotu Masoničiću je partnerka model Melisa Mireles.

Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija

Kako nam je otkrio, agencija je za potrebe ovog spota od njega tražila da riječ “Mercedes”  izgovori kao pravi Amerikanac.

“To iskustvo u Vegasu bilo je zaista izvanredno. Iako je snimanje bilo izazovno zbog vrućine, tim je sjajno sarađivao, a moja koleginica je bila vrhunski profesionalac. Raditi s njom bilo je pravo zadovoljstvo. Svi smo se sjajno uskladili i postigli fantastičan rezultat”.

RAME UZ RAME SA SVJETSKIM ZVIJEZDIMA

Crnogorski model dijelio je kadar i sa najvećim zvijezdama.

Rođeni Baranin ne krije koliko mu ovi susreti znače, kako za poslovni, tako i za privatni život.  

Čuveni američki glumac, TV voditelj, pisac i producent, ostavio je na njega poseban utisak.

"Stiv Harvi je ostavio najbolji utisak, on je vrhunski porfesionalac, i jedan od najvećih voditelja u Americi. Imao sam čast da se pojavim u njegovoj emisiji jednom, i bilo je pravo zadovoljstvo biti pored njega,  a to se ne može reći za većinu drugih voditelja. Što se tiče mojih poslova, najviše sam ponosan na sve reklame za vozila na kojima sam radio, a pomenuću samo Porše Tajkan i auta iz Maserati familije”

IMA LI MODELING KAO PROFESIJA BUDUĆNOST U CRNOJ GORI?

Sa brojnim iskustvom iza sebe, Masoničić već predviđa kako će se svijet modelinga razvijati u budućnosti.

Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija

A kako ističe, u svemu će veliku ulogu imati vještačka inteligencija.

“Na žalost, mislim da modeling kao profesija polako nestaje. U Americi se već na kastinzima mnogo više traže “normalni ljudi”, a i pojava AI (vještačke inteligencije), u mnogome okreće brendove u tom pravcu. Za par godina će se sve kampanje praviti sa AI, pa se nadam da ću moći da ugrabim još par godina dobre karijere prije nego sve to dođe na red”, zaključio crnogorski model za portal Kolektiv.me.

Piše: Višnja Cvetković 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Srijeda donosi KIŠU? Pročitajte šta kažu meteorolozi

Utorak, 07.05.2024 | 22:00

Pročitajte vremensku prognozu!

Pokret Evropa sad predao listu za lokalne izbore u Andrijevici

Utorak, 07.05.2024 | 21:42

Pokret Evropa sad predao je listu za lokalne izbore u Andrijevici pod nazivom: Pokret Evropa sad – Nova šansa za Andrijevicu- dr Dragana Vučević.

"Nervoza čini svoje, ali ovaj meč već zaboravljamo"

Utorak, 07.05.2024 | 21:31

Na 11. utakmici koju je vodio protiv Budućnost Volija otkada se vratio na klupu Partizana, Željko Obradović je doživio drugi poraz.

Žakelj: Moglo je da ode na drugu stranu, ali smo zaslužili pobjedu

Utorak, 07.05.2024 | 21:15

Poslije šest uzastopnih poraza, košarkaši Budućnost Volija su konačno riješili rebus zvani Partizan.

JUBILEJ: Deveta simfonija puni 200 godina

Utorak, 07.05.2024 | 20:54

Deveta simfonija Ludviga van Betovena prvi put je izvedena prije 200 godina davnog 7. maja 1824. a tom prilikom doživela je veliki uspeh.

OVOGA MORATE DA SE PAZITE: Na ovaj način ukrašće vam novac i vaše vrijeme

Utorak, 07.05.2024 | 20:38

Takozvana piramidalna šema jedan je od novijih načina kako da vas prevare za pare

Zirojević: Duže je Navaljni živio u Putinovom gulagu, nego što će Katnić u pritvoru ako ovako nastavite

Utorak, 07.05.2024 | 19:38

Poslanik Socijaldemokrata i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Nikola Zirojević, reagovao je na, kako je kazao, “neljudski odnos prema bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću kojeg nadležni državni organi ne gone, već ubijaju”.

Ukusne i korisne: Jagode oporavljaju tijelo i nude niz drugih benefita

Utorak, 07.05.2024 | 19:25

Osim što su ukusne, jagode nude i brojne zdravstvene prednosti. One sadrže brojne hranjive sastojke i antioksidanse. Jedna šolja jagoda (otprilike 144 grama) sadrži 196 kalorija, jedan miligram natrijuma, 220 miligrama kalijuma, 19 miligrama magnezijuma i 85 miligrama vitamina C.

DIJETA SA KUVANIM JAJIMA: Kalorije se bukvalno prže, a ostaje čista energija! Rezultati vidljivi već za SEDAM dana

Utorak, 07.05.2024 | 19:07

Dijeta sa kuvanim jajima je najpoželjnija odmah poslije Uskršnjih praznika

Za ovo niste znali: Sta se krije iza običaja cijepanja majica kada neko postane otac

Utorak, 07.05.2024 | 18:34

Cijepanje majica ili košulja kao običaj kada neko postane otac i dalje je živ na našim prostorima, ali rijetko ko zna zašto se ovaj običaj održava i šta simbolizuje.