Četvrtak, 18.04.2024 | 10:17
IZVOR: vijesti.me

Jelena Perović PRIVEDENA u SDT

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović koja je juče uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) privedena je u SDT gdje će biti saslušana zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj u produženom trajanju, javila je Televizija Vijesti.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/ Media Biro 

Nekontrolisana potrošnja goriva o trošku građana Crne Gore bez zakonskog utemeljenja, ali i neovlašćeno potpisivanje zarada, naknada i prekovremenih sati, navodno su razlozi zbog kojih je juče uhapšena Perović.

Prema saznanjima “Vijesti”, iz Agencije je izuzeta dokumentacija koja se, pored ostalog, odnosi i na putne naloge, ali i na odluke kojima je sebi potpisivala nagrade na platu, prekovremeni rad, zapisnici sa sjednica Savjeta ASK.

SDT je nadležno za krivična djela visoke korupcije, među kojima je i zloupotreba službenog položaja, ako je izvršilac javni funkcioner, bez obzira na iznos stečene materijalne ili druge koristi.

ČITAJTE DETALJNIJE!

Martinović: Perović trenutno u prostorijama SPO, NIJESMO DOBILI pismeno rješenje o zadržavanju

Perović NEĆE danas biti SASLUŠANA u SDT-u zato što "nema slobodnih termina"

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Peko
18.04.2024 10:24

Kako je pozitivna zena, ne skida osmjeh sa lica.

4 0
Miroslav
18.04.2024 12:30

Smej se smej,uvek se smej.....

1 0

Živković čestitao Prvi maj: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

UP - Na jugu Crne Gore pojačane represivne aktivnosti prema operativno interesantnim licima

Srijeda, 01.05.2024 | 11:45

Službenici Uprave policije juče izvršili pretrese objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, kao i operativno interesantna i sa njima povezana lica, na nekoliko lokacija na teritoriji opština Bar, Ulcinj i Tivat, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Vučić najavio - Finale Lige Evrope 2028. u BEOGRADU

Srijeda, 01.05.2024 | 11:12

Beograd će za četiri godine biti domaćin velikog fudbalskog događaja, tako bar tvrdi predsjednik Srbije.

Kardiolozi otkrivaju: Na ovaj način možemo da IZRAČUNAMO rizik od bolesti srca

Srijeda, 01.05.2024 | 11:38

Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrti u svijetu, a svake godine odnose oko 17,9 miliona života, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)

Za ove horoskopske znakove u maju počinje ČAROBNO RADOBLJE

Srijeda, 01.05.2024 | 11:06

Čarobno razdoblje za ove znakove započeće 1. maja i trajaće do kraja mjeseca. Evo kome će se sreća osmjehivati češće nego ostalima.

VIDEO: Princa Vilijama pitali kako je KEJT, ovako je odgovorio

Srijeda, 01.05.2024 | 10:37

Princ William bio je na svečanom otvorenju James Place Newcastlea, centra za prevenciju suicida, a tamo su ga okupljeni upitali za suprugu Kate Middleton.

FOTO/VIDEO: Tradicionalnim Abrumom oživio karnevalski duh Budve: "Ljudima treba da se opuste i zabave na ovakav način"

Srijeda, 01.05.2024 | 10:08

Atraktivan program 21. izdanja Međunarodnog budvanskog karnevala nastavljen je sinoć Tradicionalnim Abrumom tokom kojeg su veseli Feštađuni i karnevalisti pozivali građane i posjetioce Starog grada i okoline na Veliki budvanski karneval.

CEDIS - Planirani radovi na mreži za 2, 3, 6, 7. i 8. maj

Srijeda, 01.05.2024 | 10:03

Planirani radovi na mreži.

"Nadam se da sam uspio da budem dobar primjer za nove generacije, to je važnije od titula"

Srijeda, 01.05.2024 | 09:30

Španski teniser Rafael Nadal uz bujicu emocija se oprostio od Mastersa u Madridu, za koji je istakao da mu je bio važniji od grend slemova.

Ministarstvo uputilo inicijativu: Jedna ulica u Podgorici da dobije ime po SOFIJI KLIKOVAC

Srijeda, 01.05.2024 | 09:01

Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija uputilo je inicjativu Skupštini Glavnog grada da jedna ulica u Podgorici dobije ime po Sofiji Klikovac, koja je, kako su naveli, dala neprocjenjiv doprinos razvoju predškolskog vaspitanja i osnovala prve jaslice u Crnoj Gori.