Četvrtak, 18.04.2024 | 11:44
IZVOR: cdm.me /portalanalitika.me

DPS Glavnog grada: Injac čuva fotelju i radi sve da gradnja postrojenja u Botunu ne počne, neće da se zamjeraju Kneževiću

Šef odborničkog kluba DPS Glavnog grada u gradskom parlamentu Andrija Klikovac saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da je proteklih 12 mjeseci obilježila potpuno nefunkcionalna gradska uprava, ali i bahat odnos vlasti prema opoziciji.




Foto: DPS

Klikovac je podsjetio da su gradske službe i preduzeća u proteklih godinu donijeli niz odluka kojima su podigli cijene usluga koje pružaju građanima.

“U mnogim gradskim preduzećima nijesu uplaćivani porezi i doprinosi, a broj zaposlenih partijskih aktivista naglo je porastao”, rekao je on.

Opozicija ne može ni doći do detaljnijih saznanja o funkcionisanju gradskih preduzeća, kaže Klikovac.

“Sva lokalna preduzeća su ostvarila nove dugove”, dodao je on.

“Umjesto tramvaja i novih autobusa – stubići po bulevarima”

Odbornik Stefan Ćulafić kazao je kako su partije iz vlasti uoči izbora obećavale tramvaje i nove autobuse.

“Umjesto toga, dobili smo stubiće po bulevarima”, naglasio je Ćulafić.

Rekao je kako nabavka novih autobusa do kraja ove godine ostaje još jedno neispunjeno obećanje gradske vlasti.

“Ako danas raspišu tender, procedura traje od šest do devet mjeseci”, istakao je on.

Ćulafić je kazao kako je prethodna gradska vlast u Bokeškoj ulici uspostavila pješačku zonu, a da je ova u njoj napravila parking mjesta umjesto podzemne garaže iza Beka na Trgu nezavisnosti.

“Od nastavka gradnje Jugozapadne obilaznice takođe nema ništa. Početak radova obećan je svečano na proljeće, a sve je zakočeno zbog sporova sa CEDIS-om i CGES-om”, rekao je Ćulafić.

On ocjenjuje kako faktori unutar gradske vlasti često ni ne komuniciraju među sobom.

“Injac čuva fotelju i radi sve da gradnja postrojenja u Botunu ne počne, neće da se zamjeraju Kneževiću”

Odbornik Vladan Arsović kazao je kako je gradska administracija učinila sve kako se ne bi ušlo u gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Botunu.

“Umjesto toga, dobili smo obećanje Milana Kneževića da postrojenje tamo nikad neće biti građeno. Milojko Spajić pao je pod Kneževićev uticaj, a gradonačelnica Olivera Injac ne želi da se zamjera čuvajući fotelju”, smatra on.

“Samo u Sportskim objektima zaposlili su više od 100 ljudi”

Odbornica Ksenija Aranitović podsjetila je na obećanje vlasti kako će se voditi principom meritokratije.

“Godinu kasnije, vidimo da od toga nema ništa. Samo u Sportskim objektima u ovom je periodu zaposleno više od 100 ljudi. Sve što se dešava govori da ovo nije ozbiljna politika. Kakva god rekonstrukcija da se dogodi na lokalnom ili državnom nivou, ne vjerujemo da će se išta promijeniti”, smatra ona.

Jedini odgovor na sve što se dešava, kako ona ističe, jesu vanredni izbori.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Spajić: Iza nas su rezultati dostojni Prvog maja

Srijeda, 01.05.2024 | 09:13

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je u ime Vlade i svoje lično, svim građanima 1. maj – Međunarodni praznik rada.

CEP predala listu za lokalne izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 20:59

Crnogorska Evropska Partija danas je Opštinskoj Izbornoj Komisiji Budve predala listu za opštinske izbore koji će se održati 26. maja.

Krivokapić i Abazović prijavili imovinu: Nešto uštedjeli, nešto naslijedili, a nešto dobili na poklon

Utorak, 30.04.2024 | 19:07

Bivši premijer u tehničkom mandatu, lider i poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ima 26.000 eura gotovine i vikendicu, pokazuju podaci o imovini koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Eraković: Članovi Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore od ASK traže dokumenta upućena Tužilačkom savjetu i podatke o prihodima i imovini načelnika SPO

Utorak, 30.04.2024 | 18:36

“Danas sam sa svojim kolegama i članovima Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore Andrijom Nikolićem i Nikolom Janovićem, zatražio od Agencije za sprečavanje korupcije da nam u što kraćem roku dostavi obavještenje koje je Agencija, prema riječima direktorice Jelene Perović, uputila Tuzilačkom savjetu, a koje se odnosi na navodno nezakonito oduzimanje predmeta specijalnim tužiocima, odlukom glavnog specijalnog tužioca”, izjavio je dr Jevto Eraković predsjednik Odbora za antikorupciju.

Ovo je spisak kandidata za odbornika liste “Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani” za izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 16:56

Opštinska izborna komisija u Budvi prihvatila listu “Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani”, a ovo je spisak kandidata za odbornike ove liste.

UP - Na jugu Crne Gore pojačane represivne aktivnosti prema operativno interesantnim licima

Srijeda, 01.05.2024 | 11:45

Službenici Uprave policije juče izvršili pretrese objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, kao i operativno interesantna i sa njima povezana lica, na nekoliko lokacija na teritoriji opština Bar, Ulcinj i Tivat, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Vučić najavio - Finale Lige Evrope 2028. u BEOGRADU

Srijeda, 01.05.2024 | 11:12

Beograd će za četiri godine biti domaćin velikog fudbalskog događaja, tako bar tvrdi predsjednik Srbije.

Kardiolozi otkrivaju: Na ovaj način možemo da IZRAČUNAMO rizik od bolesti srca

Srijeda, 01.05.2024 | 11:38

Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrti u svijetu, a svake godine odnose oko 17,9 miliona života, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)

Za ove horoskopske znakove u maju počinje ČAROBNO RADOBLJE

Srijeda, 01.05.2024 | 11:06

Čarobno razdoblje za ove znakove započeće 1. maja i trajaće do kraja mjeseca. Evo kome će se sreća osmjehivati češće nego ostalima.

VIDEO: Princa Vilijama pitali kako je KEJT, ovako je odgovorio

Srijeda, 01.05.2024 | 10:37

Princ William bio je na svečanom otvorenju James Place Newcastlea, centra za prevenciju suicida, a tamo su ga okupljeni upitali za suprugu Kate Middleton.

FOTO/VIDEO: Tradicionalnim Abrumom oživio karnevalski duh Budve: "Ljudima treba da se opuste i zabave na ovakav način"

Srijeda, 01.05.2024 | 10:08

Atraktivan program 21. izdanja Međunarodnog budvanskog karnevala nastavljen je sinoć Tradicionalnim Abrumom tokom kojeg su veseli Feštađuni i karnevalisti pozivali građane i posjetioce Starog grada i okoline na Veliki budvanski karneval.

CEDIS - Planirani radovi na mreži za 2, 3, 6, 7. i 8. maj

Srijeda, 01.05.2024 | 10:03

Planirani radovi na mreži.

"Nadam se da sam uspio da budem dobar primjer za nove generacije, to je važnije od titula"

Srijeda, 01.05.2024 | 09:30

Španski teniser Rafael Nadal uz bujicu emocija se oprostio od Mastersa u Madridu, za koji je istakao da mu je bio važniji od grend slemova.

Neviđeno do sad! Za 1€ ideš na EURO – Evo šta je potrebno da uradiš

Srijeda, 01.05.2024 | 08:57

Zapleši ritmom fudbalske igre i osjeti uzbuđenje, jer Minhen te zove, a Meridian vodi na EURO 2024! Od danas je svaki tiket recept za nezaboravnu dozu navijačkog adrenalina!

Da li ste znali? Zbog čega se BLUETOOTH zove baš tako?

Srijeda, 01.05.2024 | 08:11

Jedan od ključnih elemenata savremenog bežičnog povezivanja je Bluetooth tehnologija. Međutim, malo ljudi zna kako je ova tehnologija dobila svoje neobično ime.