Četvrtak, 18.04.2024 | 13:14
IZVOR: kolektiv.me

Ivona Čović Jaćimović imenovana za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta

Glumica i producentkinja Ivona Čović Jaćimović imenovana je za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta Podgorica.




Foto: Krsto Vulović

Do izbora direktora, Čović Jaćimović će dužnost obavljati umjesto dramaturga i scenariste Stevana Koprivice, kome je istekao mandat.

 -  Čast je i velika odgovornost naći se na čelu pozorišta koje je sedamdesetrogodišnjom misijom ostavilo neizbrisiv kulturološki trag u našem Glavnom gradu, u našoj Crnoj Gori kao i u regionu. Trudiću se da u mojem V.D. mandatu, Gradsko pozorište zadrži poziciju prestižne kulturne institucije, na šta me obavezuju generacije glumaca, reditelja, dramaturga i ostalih majstora pozorišnog posla, koji su život posvetili ovom pozorištu. Iskustvo od 25 godina rada u ovom teatru, te poznavanje potencijala glumačkog ansambla, daju mi za pravo da sa optimizmom pristupam povjerenom zadatku. Kreiranje repertoara za narednu sezonu i ubrzanje radova na našem novom domu, nezaobilazni su zadaci kojima ću se posvetiti. Naravno, uz saradnju sa kolektivom i Glavnim gradom – izjavila je Čović Jaćimović.

Ivona Čović Jaćimović diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Magistrirala je Medije i komunikacije na Singidunum univerzitetu u Beogradu.

Osnovala je NVU Arlekin na čijem je čelu, organizaciju koja je izrasla u relevantnu nezavisnu teatarsku kuću, sa brojnim produkcijama predstava za djecu, kao i večernju scenu, prepoznatu u domaćim i regionalnim okvirima i podržanu od strane institucija kulture u Crnoj gori, kao i fondova pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Producentkinja je više dokumentarnih filmova sa društveno angažovanim temama.

Koprivica je na čelu kuće bio od oktobra 2019. kao vršilac dužnosti, a od aprila 2020. je stupio na funkciju u punom mandatu.

- Drago mi je što će Ivona biti na čelu kuće jer ona bićem pripada pozorištu kao glumica, ali i producentkinja. Očekujem da će se dobro snaći, u ne baš povoljnim uslovima za pozorište, znam da umije i da može – izjavio je Koprivica.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

MKM: Objavljen Javni poziv za uključivanje u program obilježavanja 18. maja, Međunarodnog dana muzeja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:43

Ministarstvo kulture i medija poziva sve nacionalne i lokalne ustanove iz oblasti kulture i kulturne baštine da se 18. maja 2023. kroz organizovanje aktivnosti i programskih sadržaja uključe u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja.

Premijerno u CNP-u: „Ibzen mašina“ priča o našoj sadašnjosti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:41

Predstava „Ibzen mašina“ sinoć je premijerno izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu. Riječ je o šestoj premijeri CNP-a u jubilarnoj 70. sezoni. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskom pisca Henrika Ibzena.

Raznovrstan kulturni program i tokom maja mjeseca u KIC-u

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Kontinuitet promocije raznovrsnog umjetničkog stvaralaštva biće nastavljen i tokom maja u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”.

KONCERT džez ansambla Lorana Kulondra 30. aprila u KIC-u

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:31

Jedan od najboljih francuskih pijanista i kompozitora mlađe generacije Loran Kulondr, prirediće sa svojim džez ansamblom koncert u čast obilježavanja Međunarodnog dana džeza u Podgorici u utorak, 30. aprila, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

Stiže nam PROMJENA VREMENA - Evo kakvo nas vrijeme čeka tokom PRAZNIKA

Utorak, 30.04.2024 | 10:09

Meteorološkinja Tanja Mirković kazala je u Jutarnjem programu TVCG Dobro jutro Crno Goro da nas za praznike očekuje projenljivo i nestabilno vrijeeme. Sjutra u prvom dijelu dana suvo, pa ko planira prvomajsko roštiljanje, neka porani.

UP: Knežević IZRUČEN Crnoj Gori, biće SPROVEDEN u Viši sud

Utorak, 30.04.2024 | 11:13

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju optuženog predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U toku ekstradicija Kneževića iz Londona u Crnu Goru - "DOLAZIM sa plavom torbom, mnogima NEĆE biti prijatno"

Utorak, 30.04.2024 | 10:59

Optuženi biznismen Duško Knežević kazao je za Vijesti da u Crnu Goru stiže sa plavom torbom i da mnogima nije prijatno što dolazi.

Duška Kneževića danas IZRUČUJU Crnoj Gori?

Utorak, 30.04.2024 | 09:10

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević trebalo bi danas da bude izručen Crnoj Gori iz Velike Britanije, saznaje nezvanično Televizija Crne Gore.

Bjelopoljac OSUMNJIČEN za prijetnje majci, određeno mu zadržavanje

Utorak, 30.04.2024 | 08:38

Uprava policije – OB Bijelo Polje dostavila je juče Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju krivičnu prijavu protiv (S.K.) iz koje proizilazi osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Obradović: Najvažnija je pobjeda, ali brinu izgubljene lopte

Utorak, 30.04.2024 | 21:58

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan zbog pobjede protiv Budućnosti i igra u odbrani, ali je vidio i probleme u nastupu svoje ekipe.

Partizan imenovao novog trenera

Utorak, 30.04.2024 | 21:41

Fudbaleri Partizana i zvanično su dobili novog trenera.

Žakelj: Nismo iskoristili šanse u trećoj četvrtini, ali želimo da vratimo seriju u Beograd

Utorak, 30.04.2024 | 21:26

Trener Budućnosti Voli Andrej Žakelj smatra da je njegov tim poražen u Beogradu od Partizana zbog slabog šuta spolja.

CEP predala listu za lokalne izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 20:59

Crnogorska Evropska Partija danas je Opštinskoj Izbornoj Komisiji Budve predala listu za opštinske izbore koji će se održati 26. maja.

Brnović: Zgrožen sam gestom Pavličića, kaznili smo i Grbića

Utorak, 30.04.2024 | 20:23

Trener Budućnosti Ivan Brnović rekao je da je pored Đorđija Pavličića suspendovan i kapiten Petar Grbić.

Saobraćajna nezgoda u Bulevaru Džordža Vašingtona: Dvije osobe povrijeđene

Utorak, 30.04.2024 | 19:46

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila večeras oko 18.40 časova na Bulevaru Džordža Vašingtona u Podgorici dvije osobe zadobile su povrede, saopšteno je CDM-u iz OKC-a.

Podgoričanin preminuo od posljedica nesreće

Utorak, 30.04.2024 | 19:25

Podgoričanin M.Š. preminuo je od posljedica saobraćajne nesreće koja se dogodila 24. februara. Njega je tada udario automobil za čijim volanom je bio odbornik u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Saša Zeković, prenosi Portal RTCG.

Krivokapić i Abazović prijavili imovinu: Nešto uštedjeli, nešto naslijedili, a nešto dobili na poklon

Utorak, 30.04.2024 | 19:07

Bivši premijer u tehničkom mandatu, lider i poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ima 26.000 eura gotovine i vikendicu, pokazuju podaci o imovini koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Stari parket sijaće kao nov uz ova DVA sastojka: Lako se pravi, a efekat ostavlja bez daha

Utorak, 30.04.2024 | 19:04

Uz jeftino prirodno sredstvo vaš parket će uvek sijati! A pravi se vrlo lako, sastojke već sad sigurno imate u kući.

Eraković: Članovi Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore od ASK traže dokumenta upućena Tužilačkom savjetu i podatke o prihodima i imovini načelnika SPO

Utorak, 30.04.2024 | 18:36

“Danas sam sa svojim kolegama i članovima Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore Andrijom Nikolićem i Nikolom Janovićem, zatražio od Agencije za sprečavanje korupcije da nam u što kraćem roku dostavi obavještenje koje je Agencija, prema riječima direktorice Jelene Perović, uputila Tuzilačkom savjetu, a koje se odnosi na navodno nezakonito oduzimanje predmeta specijalnim tužiocima, odlukom glavnog specijalnog tužioca”, izjavio je dr Jevto Eraković predsjednik Odbora za antikorupciju.