Četvrtak, 18.04.2024 | 17:21
IZVOR: krstarica

Beživotnoj kosi vratićete sjaj jednom namirnicom iz frižidera: Nećete vjerovati koliko je jednostavno

Zahvaljujući svojim korisnim osobinama, majonez je u stanju da izazove na kosi takav pozitivan efekat, koji ponekad ne mogu proizvesti mnoga industrijska sredstva za njegu kose. Prilično neobična komponenta za njegu kose.




Foto: Ilustracija, Unsplash

Međutim, korist koju donosi za suvu, oštećenu i oslabljenu kosu je neprocjenljiva. Majonez je u stanju da ojača kosu, stimuliše njen rast, hidrira je i kosi da zdrav prirodni sjaj.

Ako želite da vaša kosa ponovo postane zdrava, svilenkasta i sjajna, obratite pažnju na maske sa majonezom. One odlično ojačavaju kosu, čine je elastičnom, poboljšavaju njenu strukturu, a takođe je čine zdravom i prirodno sjajnom.

Oni, kojima sporo raste kosa, treba da obrate pažnju na ove maske, jer je majonez zaista u stanju da značajno ubrza rast kose.

Neophodno je znati da je za njegu kose najbolji domaći majonez. Naravno, možete koristiti majonez iz prodavnice, ali u njegovom sastavu nema baš prirodnih, svježih i korisnih sastojaka.

Kako koristiti majonez za njegu kose

Prije svega, potrebno je da znate da je najbolje masku sa majonezom nanositi na prljavu kosu, prije nego što planirate da je operete. Pripremljeni domaći majonez doveden do sobne temperature, nanosi se četkom na vlažnu prljavu kosu i raspoređuje se po cijeloj dužini, od korijena (ako je kosa suviše suva), pa do krajeva. Staviti najlon-kesu, a potom uviti glavu peškirom…

Maska se drži na kosi najmanje pola sata, a zatim se temeljno ispira toplom vodom, šamponom i balzamom za kosu (on će eliminisati miris). Pošto majonez posjeduje masnu konzistenciju, ispiranje će trajati malo duže. Masku sa majonezom koristiti najmanje jednom nedjeljno, a kod veoma suve i oštećene kose – 2-3 puta nedjeljno.

Najjednostavniji, a pri tome efikasan i djelotvoran recept je: obilno nanijeti majonez na kosu, umotati glavu i držati ga 1,5-2 sata..Nakon toga masku isprati šamponom i balzamom.

Već poslije par upotreba vaša kosa će vam biti zahvalna, a vi ćete na kosi primijetiti nevjerovatnu, pozitivnu promjenu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Kako da uskršnja JAJA NE PUCAJU tokom kuvanja? Pet savjeta koje treba imati u vidu prije farbanja

Utorak, 30.04.2024 | 15:09

Pratite ove savjete i neće morati da odbacite nijedno jaje prilikom kuvanja i farbanja za Uskrs.

Proljećni pazar od 7. MAJA na Trgu nezavisnosti - Evo kakav program očekuje posjetioce

Utorak, 30.04.2024 | 15:05

Podgorički pazar zauzima važno mjesto u kulturnom životu našeg grada, a proljećno izdanje ove manifestacije počeće 7.maja na Trgu nezavisnosti, gdje će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa gastronomskom ponudom, saopšteno je iz Glavnog grada.

Krivokapić i Abazović prijavili imovinu: Nešto uštedjeli, nešto naslijedili, a nešto dobili na poklon

Utorak, 30.04.2024 | 19:07

Bivši premijer u tehničkom mandatu, lider i poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ima 26.000 eura gotovine i vikendicu, pokazuju podaci o imovini koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

NVO Biciklo.me: Da li Glavni grad krši sopstvene propise?

Utorak, 30.04.2024 | 16:29

Odluka da javni linijski prevoz putnika u Podgorici bude u potpunosti obustavljen u nedjelju 5. maja 2024. godine na Vaskrs je svojevrsni presedan, kojim se urušava ionako krhko povjerenje građana u sistem javnog prevoza u Glavnom gradu i diskriminišu njegovi korisnici, saopšteno je iz NVO Biciklo.me.

Podgoričanin preminuo od posljedica nesreće

Utorak, 30.04.2024 | 19:25

Podgoričanin M.Š. preminuo je od posljedica saobraćajne nesreće koja se dogodila 24. februara. Njega je tada udario automobil za čijim volanom je bio odbornik u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Saša Zeković, prenosi Portal RTCG.

Alkaras: Razmišljam o tituli, imam šansu da postanem legenda Madrida kao Nadal

Srijeda, 01.05.2024 | 14:10

Nakon trijumfa nad Janom Lenardom Štrufom, Karlos Alkaras je istakao da je počeo da razmišlja o tituli u Madridu.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

MUP - Apel građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima

Srijeda, 01.05.2024 | 13:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima.

Uprava policije: Ciljanom potragom u Podgorici lišen slobode državljanin Republike Srbije

Srijeda, 01.05.2024 | 13:01

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za međunarodne ciljane potrage Odjeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE, juče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali ciljanu potragu i u Podgorici lišili slobode međunarodno traženo lice M.T. (41), državljanina Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

UP - Na jugu Crne Gore pojačane represivne aktivnosti prema operativno interesantnim licima

Srijeda, 01.05.2024 | 11:45

Službenici Uprave policije juče izvršili pretrese objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, kao i operativno interesantna i sa njima povezana lica, na nekoliko lokacija na teritoriji opština Bar, Ulcinj i Tivat, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Vučić najavio - Finale Lige Evrope 2028. u BEOGRADU

Srijeda, 01.05.2024 | 11:12

Beograd će za četiri godine biti domaćin velikog fudbalskog događaja, tako bar tvrdi predsjednik Srbije.

Kardiolozi otkrivaju: Na ovaj način možemo da IZRAČUNAMO rizik od bolesti srca

Srijeda, 01.05.2024 | 11:38

Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrti u svijetu, a svake godine odnose oko 17,9 miliona života, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)

Za ove horoskopske znakove u maju počinje ČAROBNO RADOBLJE

Srijeda, 01.05.2024 | 11:06

Čarobno razdoblje za ove znakove započeće 1. maja i trajaće do kraja mjeseca. Evo kome će se sreća osmjehivati češće nego ostalima.

VIDEO: Princa Vilijama pitali kako je KEJT, ovako je odgovorio

Srijeda, 01.05.2024 | 10:37

Princ William bio je na svečanom otvorenju James Place Newcastlea, centra za prevenciju suicida, a tamo su ga okupljeni upitali za suprugu Kate Middleton.