Petak, 19.04.2024 | 09:02
IZVOR: Novosti

Vještači se svaki trag o Danki; Pod lupom stručnjaka svi predmeti pronađeni u automobilu osumnjičenih

Pune dvije nedelje prošlo je od hapšenja radnika JKP "Vodovod", D.D. i S.J, osumnjičenih da su usmrtili dvogodišnju Danku Ilić. Isto toliko traje potraga za djevojčicinim tijelom.




Foto: Mup.rs, arhiva

Pripadnici Žandarmerije i policije, od dana kada je prijavljen njen nestanak, danonoćno pretražuju sva sela u ovom kraju, a posebno područje oko Zlotske rijeke i Lazarevog kanjona, ali zasada bez rezultata.

I dok traje potraga na terenu, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru otpočelo je saslušanje svjedoka. Kako je saopšteno, naloženo je da se vještače svi tragovi i predmeti pronađeni u automobilu "fijat panda", u koji su, kako se sumnja, D.D. i S.J. unijeli Dankino tijelo, kada su je udarili.

D.D. je na saslušanju u Tužilaštvu priznao da je potom udavio djevojčicu, kao i da su mu u premještanju tijela sa divlje deponije, gdje su prvo ostavili tijelo, na još nepoznatu lokaciju, koju ne želi da otkrije, pomogli otac R.D. i sada pokojni brat D.D.

Šta otkriva vještačenje

Osim tragova i predmeta iz automobila, kako saznaju Novosti, vještačiće se i tragovi izuzeti sa odjeće i obuće osumnjičenih, kao i kapa jednog od njih dvojice, ali i sa predmeta koje je policija zaplijenila prilikom pretresanja njihovih kuća. Pored toga, u toku su i telekomunikaciona i biološka vještačenja, kao i prostorno-vremensko vještačenje.

Sva ova vještačenja trebalo bi da utvrde na koji način je malena Danka udarena automobilom i gdje je tačno njeno tijelo stavljeno, kada su ga unijeli u vozilo. Na osnovu vještačenja obuće osumnjičenih, ukoliko ima tragova blata, može da se utvrdi sa koje lokacije potiče, što bi moglo da pomogne u otkrivanju lokacije, gdje bi tijelo moglo da se nalazi. Vještačenje baznih stanica i telefona D.D. i S.J. potvrdiće njihovo kretanje koje je do sada urađeno uz pomoć GPS lokacije automobila "fijat panda", ali i u danima dok još nisu bili privedeni.

Saslušavanje svjedoka

U tužilaštvu su saslušani Dankini roditelji, dok je u ponedeljak majka D.D, S.D. odbila da svjedoči, na šta ima pravo kao privilegovani svjedok.

Prema najavama iz tužilaštva, u narednim danima biće saslušano još nekoliko svjedoka, među njima i žitelji Banjskog Polja, koji su tog 26. marta posljednji vidjeli Danku, ali i kolege dvojice osumnjičenih. Pošto su D.D. i S. J. tražili da prisustvuju svim tim saslušanjima, odloženo je njihovo psihijatrijsko vještačenje, koje treba da se obavi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Zvijezde kažu da će se oni ludo ZALJUBITI tokom ljeta

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:35

Brzo provjerite svoj horoskopski znak – možda ćete u ljeto 2024. doživeti svu čar i lepotu ljubavi!

Glumica iz serije „Baby Reindeer“ PROSLAVILA se nakon 17 godina karijere - A evo gdje se POJAVILA prvi put na televiziji

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:19

Netfliksova serija "Baby Reindeer" trenutno je najveći hit među ljubiteljima televizijske zabave, a iza ove mračne istinite priče krije se i jedna pozitivna - ona o uspjehu glumice Džesike Ganing, koja tumači Martu.  

Kotor DOBIO Službu traganja i spašavanja na moru

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:08

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama oformila je sekciju Službe traganja i spašavanja na moru u Kotoru.

Vučević poslaniku Jovanoviću: Vi ste PREDALI Crnu Goru, da danas imamo IZLAZ NA MORE lakše bi dobijali što nam treba

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:56

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj vladi da je prodala Kosovo još prošle godine.

TRAGEDIJA - Bivšeg fudbalera pregazio kamion

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:45

Bivši fudbaler Santos Olmo (44), koji je radio kao skaut i pomoćnik sportskog direktora Saragose, tragično je nastradao nakon što ga je pregazio kamion. 

Zategnite se do leta: ISPROBAJTE BRZI TRENING za lijepo oblikovane ruke

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:31

Dok se mnogo pažnje posvećuje fitnesu i oblikovanju tijela, često zanemarujemo važnost treninga za lijepe i snažne ruke.

Ona se ipak NEĆE POJAVITI na Met Galu, a ovo je RAZLOG

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:23

Njen album je skupio milijardu slušanja na Spotifyu u samo sedam dana.

Katnić: Zaposlenima u Čistoći za april PLATE BEZ UMANJENJA

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:47

Zaposleni u Čistoći platu za april primiće bez umanjenja, jer predstavnici ovog gradskog preduzeća od Ministarstva finansija na sastanku u Privrednoj komori nijesu dobili precizne instrukcije o primjeni člana 10 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Podgorički Vodovod u ozbiljnoj FINANSIJSKOJ SITUACIJI: Građani za vodu duguju 3,1 MILION EURA

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:34

Novi menadžment je započeo analizu poslovnih potreba Društva i identifikaciju funkcija koje treba optimizovati, te će u narednom periodu, shodno potrebama optimalnog i efikasnog obavljanja radnih obaveza broj radnih mjesta racionalizovati, kazali su Gradskom portalu iz podgoričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, navodeći da u ovom Društvu imaju “ozbiljnu finansijsku situaciju”.

USKRŠNJE PECIVO u obliku ŠARGAREPE - UKUSU nećete ODOLJETI, odmah će nestati sa trpeze

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:25

Mi vam predlažemo da za svečnu uskršnju trpezu poslužite pecivo u obliku šargarepe koje mogu da naprave i početnici u kuhinji.