Ponedjeljak, 22.04.2024 | 13:58
IZVOR: Nova.rs

Udala se za svog 24 godine mlađeg učenika i postala prva dama Francuske: O neobičnoj ljubavnoj priči Makrona snimaće se SERIJA

Naobična ljubavna priča predsednika Francuske Emanuela Makrona i njegove supruge Brižit ne prestaje da intrigira javnost, a sada će se snimiti serija o vezi koju su pratile brojne kontroverze.




Foto: Youtube screenshot, New York Post

Brižit Mari Klod Tronje rođena je 13. aprila 1953. godine u Amjenu u Francuskoj, već godinama važi za simbol elegancije i stila, ali i borbe za obrazovanje i kulturu.

Brižit je svoj život posvetila obrazovanju. Naime, ova dama je prvo završila studije književnosti i umjetnosti u Parizu, a onda je u sferi obrazovanja počela da gradi svoju karijeru. Predavala je francuski jezik i književnost, a pored toga bila je i supervizorka u odjeljenju za pozorište.

Posao u pozorištu umnogome joj je promijenio život i donio brojna iskustva, a jedno od njih već godinama intrigira cio svijet – brak sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Brižit se prethodno 1974. godine udala za Andrea Luisa Ozira, sa kojim je u braku dobila troje djece. Nakon više od trideset godina razvela se od prvog supruga, a potom je uslijedio pravi preokret u njenom životu.

Dok je radila u školi glume, Brižit je upoznala učenika koji joj je privukao pažnju – Emanuela Makrona. U tom trenutku Makron je imao 16 godina, dok je Brižit imala 40, bila je u braku, već je imala dvije ćerke i sina. Brižitina ćerka Lorens bila je Makronova drugarica iz razreda, a njen sin stariji je od njenog sadašnje supruga. Andre Luis Ozir, prvi Brižitin suprug, po profesiji bankar, saznao je za vezu svoje supruge sa učenikom, napustio zajednički dom i podnio zahtjev za razvod braka 2006. godine.

Kada je mladi Emanuel priznao roditeljima da voli nastavnicu, pokušali su da ih rastave, te su ga poslali u Pariz. Makron je obećao Brižit da će se vratiti u rodni grad da je oženi, što je i učinio.

Njihova veza opstala je uprkos preprekama, te im 24 godine razlike nije smetalo, već su svoju ljubav krunisali brakom 2007. godine.

Brižit se našla u centru pažnje svetske javnosti kada je njen suprug Emanuel postao predsjednik Francuske 2017. godine, a njihova veza i razlika u godinama posebno je bila predmet interesovanja medija.

Međutim, ubrzo je njihova neobična ljubavna priča postala simbol modernog društva u borbi protiv predrasuda.

Kada je Emanule Makron postao predsjednik Francuske, Brižit je postala prva dama.

Tokom svog mandata posebno se zalagala za pitanja obrazovanja i kulture, kao i za prava žena. Brižit Makron je aktivna u brojnim humanitarnim organizacijama i podržava inicijative koje se bave socijalnim pitanjima i obrazovanjem mladih, piše Ona.

Pored zalaganja za prava žena i obrazovanje, ono po čemu je prva dama Francuske prepoznatljiva, jeste prefinjen stil.

Svjetski mediji pisali su o njenoj eleganciji i otmenosti, te je zbog svojih brojnih krecija koje su privukle pažnju javnosti stekla titulu ikone stila u Francuskoj.

Iako se njihova privatnost čuvala daleko od očiju javnosi sve ove godine, koliko je Makron na vlasti, sada će njihova neobična ljubavna priča poslužiti kao inspiracija za film.

Holivudske zvijezde Rajan Gosling i Džulija Roberts trebalo bi da glume Emsnuela Makrona i njegovu suprugu u televizijskoj dramatizaciji njihove veze.

Najstarija francuska filmska producentska kuća, „Gaumont“, objavila je da radi šestodelnu dramu o odnosu predsjednika i njegove supruge Brižit. Iako glavne uloge još nisu odabrane, spekuliše se da bi ovo dvoje glumaca moglo da dočara nesvakidašnju ljubavnu priču, a njih je predložila bivša francuska ministarka kulture.

„Odmah sam pomislila na Rajana Goslinga jer sam otkrila da postoji fizička sličnost između Emanuela Makrona i njega. A mislila sam i na Džliju Roberts“, rekla je Rozelin Bačelot.

„Gaumont“ nije objavio datum kada će serija biti prikazana, ali je rekao da radi na drami koja bi pratila vezu Emanuela i Brižit.

„Brigiže Makron je fascinantan lik, hteli smo da joj pristupimo na romantičan, gotovo melodramatičan način, zbog romantičnog duha njene sudbine“, rekla je Čarls u intervjuu za Le Figaro.

Privatni život aktualnog francuskog šefa države obično je zabranjen za francusku televiziju i kinematografiju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Da li subota donosi PRESTANAK PADAVINA? Pročitajte šta meteorolozi kažu

Petak, 03.05.2024 | 21:08

Pročitajte vremensku prognozu!

Uhapšena dva vozača: Auto-putem vozili 183 i 200 na sat

Petak, 03.05.2024 | 20:54

Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem Princeza Ksenija vozili brzinom od 183 i 210 kilometara na sat, saopšteno je iz Uprave policije.

Đurović studentima: Nadam se da ćete za sljedeću Medicinijadu pozvati nekoga muzičara dostojnog vašeg zvanja

Petak, 03.05.2024 | 20:35

Bivši ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović obratio se studentima putem društvene mreže X.

U Podgorici od početka godine zbog nepropisnog parkiranja izdato 4.806 prekršajnih naloga, naplaćeno 82 hiljade eura kazni

Petak, 03.05.2024 | 20:06

Od početka godine, pauk vozilom su premjestena 34 vozila koja su bila nepropisno parkirana na autobuskim stajalištima, a izdato je 4 806 prekršajnih naloga, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove Glavnog grada . Od ukupno 230 hiljada eura izrečenih kazni, naplatili su, kažu, gotovo 82 hiljade.

Saobraćajna nezgoda na putu Šavnik – Žabljak, automobil završio na krovu

Petak, 03.05.2024 | 19:24

Na putu magistralnom putu Šavnik – Žabljak danas poslije podne dogodila se saobraćajna nezgoda, objavio je portal Antena M.

Oslić sa povrćem, idealan za laganu i zdravu večeru

Petak, 03.05.2024 | 19:07

Isprobajte odmah!

Legendarni Sunđer Bob je konačno odrastao: Kockasto morsko biće slavi rođendan, a brojka pokazuje koliko vrijeme brzo leti

Petak, 03.05.2024 | 18:57

Sunđer Bob je napunio 25 godina.

URA: Spajićeva Vlada pokazuje netransparentan, skandalozan i ponižavajući odnos prema medijima

Petak, 03.05.2024 | 18:39

Sloboda medija jedan je od osnovnih postulata demokratije i njenog razvoja. Imajući to u vidu možemo konstatovati da je Spajićeva Vlada napravila veliki korak unazad kada je u pitanju transparentnost, istakli su iz Građanskog pokreta URA povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija.

Vuković Kuč: Država novinarima da obezbijediti povlašten status, ekonomski prosperitet i bezuslovnu bezbjednost.

Petak, 03.05.2024 | 17:56

60 je godina od pojave knjige “Razumijevanje medija” Marshalla McLuhana. Vjerovao je da su mediji “čovjekovi produžeci”. Jesu li mediji umnožili snagu čovjeka i čovječanstva, pitanje je za sve nas, saopšđtila je potpredsjednica i poslanica DPS-a, Aleksandra Vuković Kuč.   

Policija o prijetni Brnovićima: Dva maloljetnika lažno prijavila da je oteta ćerka trenera FK Budućnost

Petak, 03.05.2024 | 17:51

Podgorička policija postupila je po prijavi  koju je podnijela M.B., supruga trenera fudbalskog kluba „Budućnost“, I.B., a u kojoj navodi da joj je sa zaštićenog broja telefona upućen poziv od strane nepoznate osobe da je njena maloljetna ćerka oteta u zamjenu za koju je tražen novac u iznosu od 20.000 eura, uz prijetnju po život i tijelo iste.