Petak, 26.04.2024 | 16:45
IZVOR: Kolektiv.me

Injac: FOKUS na stvaranju podsticajnog poslovnog ambijenta, Podgorica da bude POKRETAČKI UZOR

Održana I sjednica novog saziva Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji Glavnog grada Podgorica, na kojoj se razgovaralo o značajnim temama za razvoj i poboljšanje biznis ambijenta na teritoriji grada.




Foto: podgorica.me

"Naš fokus mora biti na stvaranju podsticajnog poslovnog ambijenta koji privlači investitore, podstiče inovacije i podržava mala i srednja preduzeća. Živimo u vremenu izuzetnih prilika, a Podgorica kao privredni centar Crne Gore nudi šansu za sve one koji imaju jasnu viziju i čistu misiju”, kazala  Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice na prvoj sjednici novog saziva Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta.

Savjet za unapređenje poslovnog ambijenta, čiji su članovi predstavnici lokalne i državne uprave, poslovne, naučne i biznis zajednice i predstavnici međunarodnih partnerskih organizacija, koordinira aktivnosti u cilju sprovođenja prioritetnih reformskih mjera i unapređenja poslovnog ambijenta. Upravo te reformske mjere su u funkciji otklanjanja biznis barijera i nepotrebnih propisa i procedura koje sprovode organi lokalne uprave kako bi se stvorili uslovi za veću konkurentnost i brži privredni rast na području Glavnog grada Podgorice.

,,Zato me raduje što smo danas ovdje i što ćemo udruženim snagama jačati biznis zajednicu i graditi bolju budućnost za sve građane. Uvjerena sam da, zahvaljujući vašoj predanosti prema društveno – odgovornom poslovanju, podršci lokalnim inicijativama i osjećaju odgovornosti prema zajednici, možemo stvoriti okruženje gdje se rad i inovativnost cijene i nagrađuju i gdje se otvara tržište sa novim mogućnostima”, kazala je Injac koja tokom predsjedavanja sjednicom.

Injad je dodala:

"Neka predanost razvoju Podgorice bude među poslovnim prioritetima, neka naše odluke hrabre, a djela inspirativna, jer samo tako možemo izgraditi Podgoricu koja će biti uzor, kao sigurno i prosperitetno okruženje i pokretačka snaga ekonomskog razvoja našeg grada i države”, zaključila je Injac.

Na sjednici je govoreno o investicionim potencijalima Podgorice, ali i rezultatima koji su u prethodnih godinu dana ostvareni na polju digitalizacije i unapređenja procesa rada.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

URA sjutra u skupštinsku proceduru predaje Zakon o formiranju Fonda STAN ZA SVE

Utorak, 07.05.2024 | 17:32

Poslanički klub Građanskog pokreta URA će sjutra predati u skupštinsku proceduru Predlog zakona o formiranju Fonda STAN ZA SVE, a koji će, kako su ranije najavili, omogućiti građanima da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od onih koje trenutno diktira tržište nekretnina, odnosno, 900 eura po metru kvadratnom.

CGO: Spajićeva vlada imenovala 427, a razriješila 343 javna funkcionera

Utorak, 07.05.2024 | 16:34

Aktuelna Vlada Crne Gore intenzivno imenuje i smjenjuje javne funkcionere, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje CGO.

Krapović čestitao Gašiću: Stabilnost naš ZAJEDNIČKI CILJ

Utorak, 07.05.2024 | 14:00

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović čestitao je Bratislavu Gašiću povodom stupanja na dužnost ministra odbrane Srbije.

Traže odgovore o Popisu, spoljnoj politici, Do Kvonu… - Poslanici spremili pitanja za Spajića

Utorak, 07.05.2024 | 13:26

Predsjednik Vlade Milojko Spajić će u petak 9. maja, u okviru Premijerskog sata odgovarati na pitanja poslanika. Početak Premijerskog sata zakazan je za 12 časova u petak.

Nikolić: Da je Đukanović SLAO GORIVO za tenkove, ne bi mu dali da se primakne kad se obilježava Dan sjećanja na žrtve

Utorak, 07.05.2024 | 13:22

Šef kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić rekao da je Crna Gora zemlja apsurda, jer o upućivanju vojnika u NATO misiju treba da odlučuju i glasaju oni koji se u stranačkom programu zalažu za iščlanjenje iz Alijanse.

U centru Bara gorjelo vozilo

Utorak, 07.05.2024 | 18:16

U požaru koji je danas popodne izbio na putničkom vozilu u Ulici Maršala Tita pričinjena je velika materijalna šteta. Srećom, nije bilo povrijeđenih.

Borovinić Bojović inicirala: Spomenik u čast bratske sloge pravoslavaca i muslimana

Utorak, 07.05.2024 | 17:55

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović inicirala je da se u znak bratske sloge i prijateljstva među pripadnicima pravoslavne i islamske vjerske zajednice u Podgorici podigne spomen-obilježje na mjestu gdje predstavnici porodice Đečević tradicionalno, svakog 8. maja, dočekuju Markovdansku litiju.

URA sjutra u skupštinsku proceduru predaje Zakon o formiranju Fonda STAN ZA SVE

Utorak, 07.05.2024 | 17:32

Poslanički klub Građanskog pokreta URA će sjutra predati u skupštinsku proceduru Predlog zakona o formiranju Fonda STAN ZA SVE, a koji će, kako su ranije najavili, omogućiti građanima da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od onih koje trenutno diktira tržište nekretnina, odnosno, 900 eura po metru kvadratnom.

VDT: Katnić prisustvovao saslušanjima svjedoka, SDT nije donio naredbu o njegovom psihijatrijskom vještačenju

Utorak, 07.05.2024 | 16:58

Vrhovno državno tužilaštvo VDT tvrdi da su tokom istrage u potpunosti poštovana prava bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji je uhapšen 14. aprila.

CGO: Spajićeva vlada imenovala 427, a razriješila 343 javna funkcionera

Utorak, 07.05.2024 | 16:34

Aktuelna Vlada Crne Gore intenzivno imenuje i smjenjuje javne funkcionere, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje CGO.

Trajekt „30. Avgust” odlazi na remont

Utorak, 07.05.2024 | 16:21

Neophodni remont trajekta „30. Avgust” biće obavljen u brodoremontu “Punat” na ostrvu Krk u Hrvatskoj, koje je izabrano na tenderu kao najpovoljniji ponuđač za ovaj posao, prenosi portal RRTHN.

MF: Glavni osnov za dodatno finansiranje budžeta biće ulaganje u projekte

Utorak, 07.05.2024 | 15:51

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je objavio Izvještaj o Crnoj Gori za 2024. godinu, pozdravio je snažnu posvećenost crnogorskih vlasti evropskim integracijama, ukazujući da treba iskoristiti zamah nakon formiranja nove Vlade za neophodne strukturne reforme i napredak u procesu pristupanja EU, saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

Spacijalna tužiteljka i rukovodilac ODT Bijelo Polje položili zakltevu

Utorak, 07.05.2024 | 15:34

Novoizabrani rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Vladan Đalović i specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu Ana Perović Vojinović položili su zakletvu, saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

UIP: Inspektori pojačanim kontrolama tokom praznika napravili uvertiru u sezonske aktivnosti

Utorak, 07.05.2024 | 15:16

Za vrijeme Praznika rada, tačnije 1. i 2. maja, tržišna inspekcija kontrolisala je poštovanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i tom prilikom zatvorila je 13 poslovnih objekata, pri čemu je izdato je 20 prekršajnih naloga u iznosu od 12.000 eura. Od navedenih 13 objekata pet je u Budvi,  četiri u Baru, tri u Kotoru i jedan u Ulcinju, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Poznata glumica o POROKU - "Nisam željela da umrem"

Utorak, 07.05.2024 | 15:01

Vupi Goldberg će uskoro objaviti novu knjigu, a spekuliše se da će upravo ova knjiga biti njena najiskrenija ispovijest.