Subota, 27.04.2024 | 08:21
IZVOR: Vijesti.me

Na konkurs za direktora Aerodroma stiglo SEDAM PRIJAVA - U trci OVA IMENA

Stiglo sedam prijava.




Foto: arhiva, Aerodromi Crne Gore

Na javni konkurs za izbor izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) stiglo je sedam prijava među kojima su kandidature aktuelnog vršioca dužnosti direktora Vladana Draškovića i pomoćnik direktora za komercijalne poslove Predraga Hajdukovića koji je zaposlen, saznaju “Vijesti”.

Kandidature su podnijeli i Rade Maric koji je pokrivao poziciji direktora tivatskog Aerodroma, kao i Ljube Stamenovski koji je bio u trci na jednom od ranijih konkusa za izvrsnog direktora.

Izvori “Vijesti” navode da je moguće da neka od prijava stigne poštom.

ACG raspisali su 10. aprila javni konkurs za izbor izvršnog direktora koji je zatvoren u četvrtak u pomoć. Iz državne kompanije nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” koliko je prijava stiglo i kada će biti izabran izvršni direktor.

Mandat izvršnog direktora je četiri godine, a na konkurs su mogli da se prijave i kandidati iz stranih država.

“Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidat mora da ispunjava i sledeće uslove: visoko obrazovanje (VII-1 stepen stručne spreme); da ima pet godina radnog iskustva na poslovima upravljanja; znanje engleskog jezika – srednji nivo”, Poželjno je, kako su kazali, da kandidat posjeduje iskustvo iz oblasti vazdušnog saobraćaja, ekonomije ili poslovnog upravljanja i da “posjeduje visoke etičke standarde i integritet”, precizirano je, između ostalog u konkursu.

Vladan Drašković imenovan je prvi put za v. d. izvršnog direktora ACG u avgustu 2022., da bi mjesec dana kasnije preuzeo funkciju u punom kapacitetu na kojoj je bio do 27. marta kada ga je Odbor direktora kojim je predsjedavao Eldin Dobardžić smijeni zbog “nestanka” pola miliona eura. Draškoviću je zamjereno što je potpisao i odobrio plaćanje u iznosu od oko 550.000 eura jednoj britanskoj firmi od koje su ACG prošle godine na tenderu kupile nove samohodne stepenice za ukrcaj putnika u avione za aerodrom Tivat i za aerodrom Podgorica. Ovaj novac su ACG uplatili na pogrešan račun, jer niko prethodno nije provjerio da li je to račun kompanije sa kojom su dogovorili isporuku opreme. Novac je, u međuvremenu, vraćen na račun kompanije što je zvanično saopštio ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Smjena Draškovića je uslijedila dan prije nego je Vlada odlučila da smijeni tadašnji Odbor direktora i imenuje novi. Radulović kazao je da je zatečen informacijom da je Drašković smijenjen i da je ova odluka da se “obezglave ACG dan prije nego što dođe novi bord stvarno sramotna stvar”.

Nakon što je Vlada izabrala novi Odbor direktora kojim predsjedava Jelena Maraš taj odbor je jednoglasno vratio Draškovića na poziciju vršioca dužnosti direktora.

“Petar Radulović, koji je do sada bio v. d. izvršnog direktora, ostaje na poziciji zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore. Odbor direktora smatra da je, u ovom trenutku, najvažnije da Aerodromi Crne Gore tokom ljetnje sezone funkcionišu efikasno i stabilno, između ostalog, i s obzirom na rast broja putnika u odnosu na 2019. godinu”, ističe se u saopštenju.

Iz Aerodroma Crne Gore su dodali da su od 1. januara do 7. aprila 2024. godine opslužili preko 360 hiljada putnika, što je kako su kazali 27 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

Hajduković je u Aerodrome došao u mandatu bivšeg direktora Danila Orlandića kao kadar DPS -a što je potvrđeno “Vijestima” iz više izvora i obavljao je funkciju pomoćnika direktora.

Nakon što je Odbor direktora predvođen Dobardžićem smijenio Draškovića postavio je Hajdukovića za direktora za komercijalne poslove. Tu poziciju obavljao je Drašković prije nego je izabran za izvršnog direktora.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Podaci ZZZ: Pala NEZAPOSLENOST u Crnoj Gori

Srijeda, 08.05.2024 | 15:17

U Crnoj Gori je na kraju aprila bilo 36,42 hiljade nezaposlenih, 1,9 odsto manje nego u martu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

U kotorskoj luci dva kruzera sa blizu četiri hiljade putnika

Srijeda, 08.05.2024 | 12:32

U kotorskom zalivu danas su dva kruzera sa blizu četiri hiljade putnika, javlja Radio Kotor.

Air Montenegro OTKAZUJE LETOVE na liniji Podgorica - Minhen

Srijeda, 08.05.2024 | 11:40

Uslijed geopolitičkih prilika koje onemogućavaju obavljanje letova na liniji Podogorica - Tel Aviv, nacionalni avioprevoznik će tokom ljetnje sezone saobraćaj obavljati na četiri aviona. Uzimajući navedeno u obzir, Air Montenegro je pristupio optimizaciji reda letenja za ljetnju sezonu i donio odluku o otkazivanju letova na liniji Podgorica – Minhen, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije.

Turski investitori u Crnoj Gori: Birokratija, radna snaga i infrastruktura najveći problemi

Srijeda, 08.05.2024 | 08:26

U Crnoj Gori posluje 6.000 kompanija čiji su vlasnici z Turske, a najviše ih je u sektoru turizma, građevine i energetike. Oni koji su se odlučili da svoj biznis razvijaju u našoj zemlji, kažu da ih je privukao dobar geografski položaj, ali i povoljni ekonomski uslovi. Uprkos izazovima, poput birokratskih procedura i nedostataka infrastrukture, poslovanje se, kažu, isplati, navodi se u prilogu TVCG.

Od danas JEFTINIJE sve vrste goriva - Vozači, ovo su cijene za litar

Srijeda, 08.05.2024 | 07:02

Od danas, u Crnoj Gori su jefitnije sve vrste goriva, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Podaci ZZZ: Pala NEZAPOSLENOST u Crnoj Gori

Srijeda, 08.05.2024 | 15:17

U Crnoj Gori je na kraju aprila bilo 36,42 hiljade nezaposlenih, 1,9 odsto manje nego u martu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Šćekić – Neđeši: Demografija OZBILJAN IZAZOV sa kojim se suočava Crna Gora

Srijeda, 08.05.2024 | 15:10

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, NJ.E. Jožefom Neđešijem.

Sjutra protest ispred SDT-a: Milivoje Katnić – presuda bez optužnice i suda

Srijeda, 08.05.2024 | 15:05

Protest!

Uprava carina: ODUZETO srebro i bižuterija u vrijednosti oko 3.400 EURA

Srijeda, 08.05.2024 | 15:02

Službenici Uprave carina, u saradnji sa službenicima granične policije na graničnom prelazu (GP) Kula i Dračenovac oduzeli su robu (srebro i bižuterija) vrijednosti oko 3.400 eura, saopšteno je iz Uprave carina.

Gorčević: Ne sumnjam u Milovićev rad, Zenovićeva kampanja neće remetiti fokus sa IBAR-a

Srijeda, 08.05.2024 | 15:02

Ministar pravde Andrej Milović jeste isključen iz Pokret Evropa sad, nije više član partije i predsjedništva, ali nastavio je da odgovorno obavlja funkciju ministra pravde za sada, kazala je u emisiji Klub A na A plus televiziji ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Obijen tužbeni zahtjev, Abazović nije povrijedio prava ličnosti "Bemaxa"

Srijeda, 08.05.2024 | 14:51

Osnovni sud u Ulcinju odbio je tužbeni zahtjev kojim je kompanija "Bemax" od bivšeg premijera Dritana Abazovića tražio odštetu u iznosu od 21 hiljade eura, saopštivši da nije povrijedio prava ličnosti te kompanije

Biće bujne i cvjetaće dugo: Kada kupujete muškatle dobro obratite pažnju na ovih pet stvari

Srijeda, 08.05.2024 | 14:41

Stručnjaci iz inicijative Pelargonium for Europe (PfE) znaju na šta treba obratiti najviše pažnje pri kupovini muškatli.

Poslanički klub PES: Što više vladavina prava uzima zamaha, to je veća nervoza u DPS-u

Srijeda, 08.05.2024 | 14:30

Dizanje tenzija, eksploatacija osjetljivih tema i pokušaji destabilizacije jesu stari poznati maniri kojima DPS pokušava da skrene fokus sa ubrzanih EU integracija i rezultata nezavisnih institucija na polju vladavine prava, saopšteno je iz Poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad.

Žene lude za muškarcima koji imaju ovih pet karakteristika

Srijeda, 08.05.2024 | 14:24

Prije ulaska u vezu, postoje određene karakteristike koje tražimo u drugoj osobi.

Lako ćete prepoznati preljubnika: Muškarac koji vara uvijek izgovara ovih šest rečenica

Srijeda, 08.05.2024 | 14:07

Ako su vas prevarili u prošlosti, vjerovatno ste već čuli neke (ili sve) fraze u nastavku.