Subota, 27.04.2024 | 08:38
IZVOR: Kolektiv.me

Garažna mjesta u Podgorici od 5.000 do 20.000 EURA: Potražnja sve veća, i to na OVIM LOKACIJAMA

Saobraćajne gužve, nedostatak parking mjesta,… samo su neki od pokazatelja velikog broja automobila na ulicama Podgorice.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/MediaBiro; Pixabay (kolaž)

Tako su nerijetko možemo vidjeti nepropisno parkirana vozila na najprometnijim saobraćajnicama, na trotoarima, zelenim površinama.

Sve se više gradi stambenih jedinica, pa samim tim parking postaje sve “traženiji”.

U prilog tome ide i činjenica da u Glavnom gradu ima sve više onih koji izdaju garažna mjesta.

To nam potvrđuje i Haris Osmanagić, ispred agencije Domus nekretnine.

“Tražnja za garažnim mjestima je sve veća i veća, zbog toga što je Podgorica postala prenaseljena i ima mnogo vozila”, kaže on za portal Kolektiv.me.

Foto: Ilustracija, Pixabay

A koje su cijene?

Na oglasima najčešće možemo vidjeti ponude za zakup i prodaju parking mjesta u garažama nekih od najfrekvetnijih lokacija u Podgorici.

Riječ je o Siti kvartu, kao i o dijelu oko Atlas Capitala.

“Cijene garažnih mjesta za prodaju su od 5.000€ do 20.000€, u zavisnosti od lokacije. Kada je riječ o zakupu na mjesečnom nivou, cijene se kreću od 50 do 100 eura”, ističe Osmanagić za naš portal.

Prema riječima našeg sagovornika, nedostatak parking mjesta je definitivno povećao potražnju za zakupom garažnih mjesta.

Kako naglašava, mnogo je zgrada koje su izgrađene bez podzemnih garaža, a većina njih nema ni dovoljno mjesta za parking.

Sve je to dovelo do situacije da su vozači prinuđeni da se snalaze, kako bi svoj automobil imali gdje da parkiraju na kraju radnog dana.

“Nažalost, mnogo ie napravljenih zgrada bez podzemnih garaža, samim tim investitori su zbog dodatnih troškova napravili veliki problem, a čak većina zgrada nema ni dovoljno parking mjesta”, zaključio je Osmanagić za portal Kolektiv.me.

Da je parking mjesto “na cijeni” i u regionu, potvrđuje i ovaj slučaj – nedavno je u Beogradu prodato najskuplje parking mjesta, koje je koštalo čak 63.000 eura.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Počela sa radom ginekološka ambulanta u zdravstvenom objektu Tuzi

Srijeda, 08.05.2024 | 11:15

Obavještavamo javnost da je od 07.05.1024.godine počela sa radom ginekološka ambulanta u zdravstvenom objektu Tuzi, koja će ubuduće raditi svakog ponedeljka u vremenu od 15h do 19h, saopšteno je iz Doma zdravlja Glavnog grada.

VDT: Prepiske sa SKY aplikacije su ZAKONIT dokaz

Srijeda, 08.05.2024 | 11:10

Povodom različitih tumačenja u javnosti presude Evropskog suda pravde od 30. aprila 2024.godine, Vrhovno državno tužilaštvo podsjeća da se navedenom presudom tumače odredbe Direktive 14/41 kojom se reguliše primjena Evropskog istražnog naloga, što znači da je presuda primjenjiva samo na države članice Evropske Unije, samim tim ne i na Crnu Goru. Crna Gora je u obavezi da primjenjuje Evropsku konvenciju o međunarodnoj pravnoj pomoći, na osnovu koje su i pribavljeni dokazi koji se odnose na SKY ECC komunikaciju, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT).

Viši sud odbio jemstvo za Miloša Medenicu

Srijeda, 08.05.2024 | 09:10

Viši sud u Podgorici odbio je prijedlog odbrane Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, vrijednosti 1.450.814 eura. Tu informaciju potvrdila je Portalu RTCG savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Mještani beranskog naselja zabrinuti: Ako se izgradi aerodrom, da li će nam rušiti kuće?

Srijeda, 08.05.2024 | 08:46

Crno Gorom je odjeknula vijest da će sa piste beranskog aerodroma ponovo poletjeti avion. U žiži javnosti bila je i priča da je njemački investitor spreman da uloži milione da se baš u beranskom naselju gradi Airpark Berane. Sada se postavlja pitanje šta će biti sa mještanima koji su pored same aerodromske piste napravili kuće.

"Od saznanja da imate rak jedino je teže da nema terapije"

Srijeda, 08.05.2024 | 08:39

Ljekovi za kancer dojke i ginekološke malignitete, Paklitaksel i Docetaksel, nerijetko fale u Crnoj Gori, iako ih, nažalost, koristi velika grupa pacijentkinja. To je izuzetno neprijatna situacija i za oboljele i za ljekare.

Ovaj aerodrom u 30 godina poslovanja nije izgubio ni jedan putnički kofer

Srijeda, 08.05.2024 | 13:03

Međunarodni aerodrom Kansai u Japanu osvojio je nagradu Skytrax za najbolji svjetski aerodrom za dostavu prtljaga u 2024. godini.

Novi filmovi na repertoaru bioskopa CINEPLEXX

Srijeda, 08.05.2024 | 12:59

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Vuković Kuč: Nedović i PES da se izvinu crnogorskim građanim

Srijeda, 08.05.2024 | 12:38

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč pozvala je danas Pokret Evropu sad i Jelenu Nedović (PES) da se izvini građanima zbog dezinformacije koju su iznijeli za vezano za amandmane o Rezoluciji o Srebrenici.

U kotorskoj luci dva kruzera sa blizu četiri hiljade putnika

Srijeda, 08.05.2024 | 12:32

U kotorskom zalivu danas su dva kruzera sa blizu četiri hiljade putnika, javlja Radio Kotor.

Planira da se PENZIONIŠE - Nekadašnji gren slem šampion ZAVRŠAVA KARIJERU

Srijeda, 08.05.2024 | 12:22

Austrijski teniser Dominik Tim planira da se penzioniše krajem oktobra na turniru u Beču.

Budite OPREZNI: Ako vam na mejlu stigne ova poruka, nikako je NE OTVARAJTE

Srijeda, 08.05.2024 | 12:04

Prevaranti su se vratili i ovog puta koriste popularni brend za online kupovinu Shein u pokušaju da prevare ljude kako bi dobili njihove lične podatke.

Eraković: Demanti Stejt Departmenta, još jedan diplomatski šamar Spajićevoj Vladi

Srijeda, 08.05.2024 | 11:47

Spoljna politika Crne Gore sve više liči na cirkus. Ta činjenica ne bi predstavljala toliki problem ukoliko bi se šteta odnosila samo na premijera Spajića i resorne ministre. Nažalost pogubne posljedice diletantskog vođenja politike trpe država Crna Gora i njeni građani, saopštio je potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković.

Psiholog otkriva - Četiri jasna znaka da treba PREKINUTI ljubavnu vezu

Srijeda, 08.05.2024 | 11:21

U ljubavnim odnosima ponekad se suočavamo sa izazovima koji zahtijevaju pažnju. Međutim, problemi nastaju kada partneri ne pokušavaju da riješe ove izazove. Dakle, prepoznavanje znakova da veza više nije zdrava je ključno za naše emocionalno i psihičko blagostanje. Tako je psiholog Džefri Bernštajn otkrio četiri znaka koji sugerišu da bi možda bilo najbolje prekinuti vezu.

Počela sa radom ginekološka ambulanta u zdravstvenom objektu Tuzi

Srijeda, 08.05.2024 | 11:15

Obavještavamo javnost da je od 07.05.1024.godine počela sa radom ginekološka ambulanta u zdravstvenom objektu Tuzi, koja će ubuduće raditi svakog ponedeljka u vremenu od 15h do 19h, saopšteno je iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Alkaras "podijelio" Francusku: "Izgleda kao čovjek od 78 godina"

Srijeda, 08.05.2024 | 11:01

Komentari Vensana Moskata, bivšeg ragbiste, danas glumca i radio voditelja, o Karlosu Alkarasu podigli su dosta prašine u Francuskoj.