Nedjelja, 28.04.2024 | 10:45
IZVOR: kolektiv.me

Rajković: U Jelovoci ZAPLIJENJENI trupci, biće van dometa šumokradica

Današnjom zaplijenom bespravno posječene građe u Jelovici u Beranama, uspješno je započela borba protiv bezakonja i anarhije koja je vladala na tom području, saopštili su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 




Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore

Kako navode, čuvar šuma je tokom vanredne provjere i obilaska terena, pronašao 20 čamovih trupaca bez šumskog žiga i plastičinih pločica za numerisanje i identifikaciju, te samim tim i bez uvjerenja o porijeklu drvnih sortimenata, o čemu je obavjestio nadređenog

“Utvrđeno je da trupci, u količini od 16,32 m³ neto drvne mase potiču iz državne šume. Odmah je obavješten Rajković, koji je dalje koordinisao akcijom. On je naložio da se prvi put obezbijedi specijalno vozilo i da se bespravno posječeni trupci zaplijene i trajno oduzmu, na način što će hitno biti uklonjeni iz šume, prevezeni i lagerovani na sigurno i da se slučaj proslijedi ODT Berane na dalje postupanje”, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Dodaje se da će zaplijenjeni trupci biti van dometa šumokradica, što ranije nikada nije bio slučaj, već bi ostali na lice mjesta i onda bi često bili ponovo otuđeni kada nema kontrole.

Tim povodom Rajković je rekao da započete intenzivne kontrole, kao i smjena rukovodilaca u Mojkovcu i Beranama već daju prve uspješne rezultate.

„Posebno će se uvesti iznenadne kontrole PILANA. Ko god od vlasnika bude kupio drvne sortimente bez dokumentacije, biće ozbiljno sankcionisan uz trajno zabranjivanje rada! Staćemo na put svima koji misle da su jači od države i znam da će pohara crnogorskih šuma biti prošlost. Današnjom zaplijenom bespravne građe u Beranama pokazali smo da mi to možemo i hoćemo, a u narednim danima nastavljamo još jačim intezitetom. Poručujem im da nema i neće biti nedodirljivih, a Uprava će nabaviti specijalno vozilo u svom vlasništvu i nastaviti ovakve akcije”, zaključio je Rajković.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Rajko
28.04.2024 14:16

O čemu ovaj kad svi znaju ko krade sumu .u policijski uniformama.se čeraju prikolice.sa severa put mora iz šume se sagone u noćnim satima.sumari žmurke na 10 kamiona za 1 osobu.bilo ranije sad više..

3 0

OSTALE VIJESTI

FOTO: Počelo postavljanje državnih zastava u susret 21. MAJU Danu nezavisnosti

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 12:22

U saradnji sa Glavnim gradom, a povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, ekipe Komunalnih usluga danas su započele sa aktivnostima vezanim za postavljanje državnih zastava na stubovima javne rasvjete, saopšteno je iz preduzeća Komunalne usluge.

Osnivač Fondacije „Budi human“, Goran Jovanović dobitnik nagrade „Hrabro srce“

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 10:25

Televizija „Vijesti“ tradicionalno dodjeljuje nagradu „Hrabro srce“ za humani podvig, a ove godine, prestižna nagrada pripala je Fondaciji „Budi human“.

Šimun: Cilj unapređenje ključnih aspekata zdravstvenog sistema

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 09:36

Ministar zdravlja dr Vojislav Šimun sa saradnicima, razgovarao je sa ekspertima Svetske zdravstvene organizacije dr Dorajnom Marušićem i Biserkom Simičić, koji će pružiti stručnu podršku u izradi nove Stategije za kontrolu kvaliteta i bezbjednost zdravstvene zaštite za period 2024-2028. godine sa Akcionim Planom za 2024-2025. godinu.

Bivši radnici Košute ponovo blokiraju saobraćaj od 11 do 15 sati

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 09:22

Bivši radnici cetinjske Košute i danas će zaustaviti saobraćaj između Podgorice i Cetinja od 11 do 15 sati.

NVO Dječiji edukativni centar "Pčelica" - Nastavljena edukacija učenika o saobraćajnoj kulturi

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 09:19

NVO Dječiji edukatini centar "Pčelica" već godinama unazad aktivno se bavi pitanjima problema saobraćajne kulture i ponašanja svih učesnika u saobraćaju, ključnim elementima koji dovode do saobraćajnih nezgoda i od strane vozača i od strane pješaka, a samim tim i načinima kako da pravilno postupaju i poštuju propise čime čuvaju svoj život i život dugih učesnika.

FOTO: Počelo postavljanje državnih zastava u susret 21. MAJU Danu nezavisnosti

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 12:22

U saradnji sa Glavnim gradom, a povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, ekipe Komunalnih usluga danas su započele sa aktivnostima vezanim za postavljanje državnih zastava na stubovima javne rasvjete, saopšteno je iz preduzeća Komunalne usluge.

Promocija Njegoševih djela u okviru 18. Međunarodnog podgoričkog Sajma knjiga

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 12:08

Promocija.

Konačno riješena misterija koji PREDJELI se vide iza Mona Lize

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 11:58

Geolog En Pizoruso tvrdi da je konačno otkrila predjele koje je Leonardo da Vinči naslikao u pozadini svoje najpoznatije slike na svijetu.

Mašković: Putevi za godinu dana ZAPOSLILI 190 ljudi

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 11:47

Gradsko preduzeće Putevi DOO je za prvih godinu dana rada nove gradske uprave zaposlilo 190 ljudi, kazao je odbornik SD-a u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

"Imao sam..." Nadal otkrio šta mu je ZAKOMPLIKOVALO cijelu karijeru

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 11:34

Španski teniser Rafael Nadal osvrnuo se na mnogobrojne probleme sa povredama koje je imao tokom karijere.

ANKETA: Da li ćete ovog ljeta odmor provesti u Crnoj Gori?

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 11:14

Glasajte u našoj novoj anketi!

Ukusna i zdrava poslastica: Pripremite MAFINE SA BOROVNICOM

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 11:00

Ako vam se jede nešto slatko, dobar mafin nikada nije pogrešan izbor, a naročito ako napravite ovu zdravu verziju sa borovnicama. Recept se lako prati i gotovo svi mogu da pripreme ove "čarobne" mafine.

Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Roko Tolić

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 10:56

Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore biće Roko Tolić iz Hrvatske, saznaje Portal RTCG.

Spoken word koncert Roberta Prosera i bubnjara Lana Štikera u sali DODEST

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 10:43

U saradnji sa Austrijskom ambasadom u Crnoj Gori u KIC-u „Budo Tomović“, u četvrtak, 16. maja, biće organizovan spoken word koncert poznatog austrijskog pisca Roberta Prosera i bubnjara Lana Štikera, dua poznatog kao Drumbadur. Program će se održati u sali DODEST sa početkom u 20h.

Marija Šerifović krstila sina: Ovo su detalji svečanosti

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 10:41

Marija Šerifović je svog nasljednika, malog Maria, krstila juče u Hramu Svetog Velikomučenika Dimitrija u Beogradu, na dan svoje slave Sveti Vasilije Ostroški, piše Blic.