Utorak, 30.04.2024 | 09:08
IZVOR: cdm.me

MUP: Za PROMJENU PREBIVALIŠTA u Budvi podnijeto 50 prijava, a evo koliko u Andrijevici

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je u periodu od dana donošenja Odluke Predsjednika Crne Gore o raspisivanju izbora u opštini Budva (26. mart-26. april) podnijeto 50 prijava promjene prebivališta u toj opštini.




Foto: arhiva, Kolektiv.me 

“Od ukupnog broja podnijetih prijava usvojena je 21 prijava promjene prebivališta, obustavljen je 1 postupak po podnijetoj prijavi promjene prebivališta, zbog odustajanja stranke, dok je u postupku 28 prijava promjene prebivališta za tu opštinu”, saopštio je MUP.

Dostavljena je jedna negativna terenska provjera od strane Uprave policije, shodno kojoj će, u skladu sa Zakonom o registrima prebivališta i boravišta, kao i Zakonu o upravnom postupku, biti donijeto rješenje o odbijanju prijave promjene prebivališta.

Od dana raspisivanja izbora u Andrijevici, u periodu od 30. marta do 26. aprila u toj opštini podnesene su četiri prijave za promjenu prebivališta.

“Od ukupnog broja podnijetih prijava, usvojene su 3 prijave promjene prebivališta i obustavljen 1 postupak po podnijetoj prijavi promjene prebivališta zbog odustajanja stranke. Shodno navedenom, u opštini Andrijevica na današnji dan nema podnijetih prijava promjene prebivališta koje su u postupku. Napominjemo da su za sve usvojene prijave promjene prebivališta dostavljene pozitivne terenske provjere od strane Uprave policije”, navodi  u saopštenju. 

Podsjećaju da su, shodno Zakonu o registrima prebivališta i boravišta, crnogorski državljani dužni da prijavu promjene prebivališta podnesu Ministarstvu u opštini u kojoj namjeravaju da žive, u roku od osam dana od dana nastanka promjene.

“Uz prijavu, crnogorski državljanin daje izjavu da se nastanio u mjestu i na adresi koju je naveo u prijavi”, navodi MUP.

Crnogorski državljanin može prijaviti promjenu prebivališta na osnovu priloženog dokaza o pravu svojine, ili susvojine na stanu, kući ili drugom objektu za stanovanje, ili drugom na zakonu zasnovanom pravnom osnovu.

“Ako je u prijavi navedena adresa stana koji je u vlasništvu drugog lica, uz prijavu se podnosi ovjeren ugovor o zakupu sa stanodavcem”, dodaje MUP.

Ukoliko crnogorski državljanin prijavu promjene prebivališta prijavi na adresi prebivališta njegovog supružnika ili vanbračnog partnera, ili na adresi prebivališta njegovih roditelja unos podataka o prebivalištu Ministarstvo vrši na osnovu podataka sadržanim u evidencijama čije je vođenje u nadležnosti Ministarstva.

“Ako postoji sumnja u istinitost date izjave o nastanjenju Ministarstvo će u roku od osam dana od policije zatražiti terensku kontrolu tačnosti adrese iz prijave promjene prebivališta iz opštine u opštinu koja je podnijeta u skladu sa zakonom”, ukazuje MUP.

O provjeri policija dostavlja izvještaj Ministarstvu u roku od 15 dana od dana prijema zahtjeva za provjeru podataka.

Ako se terenskom provjerom utvrdi da lice koje je podnijelo prijavu ne živi na prijavljenoj adresi, Ministarstvo će rješenjem odbiti prijavu promjene prebivališta.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

SDT dostavio Višem sudu PTUŽNICU protiv sedam osoba za stvaranje kriminalne organizacije

Petak, 17.05.2024 | 15:56

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je Višem sudu u Podgorici juče dostavilo optužnicu protiv I.K., U.D., A.K., L.V., A.S., B.D. i S.A.

Dječak PAO sa krova zgrade Crvenog krsta, teško POVRIJEĐEN

Petak, 17.05.2024 | 15:01

Učenik sedmog razreda osnovne škole iz Sutomora zadobio je teške povrede prilikom pada sa zgrade Crvenog krsta u tom gradu.

U Crnoj Gori dostupan NOVI LIJEK za karcinom dojke

Petak, 17.05.2024 | 13:58

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila revidiranu Listu ljekova. Revizijom je uključeno 11 generičkih ljekova za koje već postoji paralela na Listi ljekova, šest novih ljekova koji se do sada nijesu nalazili na Listi, a proširene su indikacije za dva lijeka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

BAR - Izmijenjen režim saobraćaja zbog koncerta povodom Dana nezavisnosti

Petak, 17.05.2024 | 13:54

U susret velikom koncertu povodom Dana nezavisnosti 21. maja, koji se održava na platou ispred Sportske dvorane Topolica u organizaciji Opštine Bar i Turističke organizacije Bar, u našem gradu će biti na snazi izmijenjen režim saobraćaja.

ŽPCG - Dodatni polazak iz Bara za Podgoricu povodom koncerta za proslavu DANA NEZAVISNOSTI

Petak, 17.05.2024 | 13:44

Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica obavještava korisnike svojih usluga da je povodom proslave Dana nezavisnosti i koncerta koji organizuju Turistička organizacija Bar i Opština Bar i 21. maja na platou Sportske dvorane Topolica sa početkom u 21:00h i na kojem će nastupiti Gibonni, Perper i DJ Jools, uveden dodatni polazak voza na relaciji Bar – Podgorica.

Žene PRESUDILE - On je NAJSEKSEPILNIJI muškarac (FOTO)

Petak, 17.05.2024 | 16:34

Britanski voditelj Džeremi Klarkson nosi titulu najseksepilnijeg muškarca u Velikoj Britaniji. Drugi put zaredom...

Kraljica Kamila o BOLESTI kralja Čarlsa: "Mora da SLUŠA"

Petak, 17.05.2024 | 16:25

Britanska kraljica Kamila izjavila je danas da je kralj Čarls Treći bolje i dodala da mora da ga natJera da "sluša". 

Nadal podigao GLAS: "Ne možete da se ŽALITE"

Petak, 17.05.2024 | 16:14

Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je činjenicu da je usljed promjene formata masters turnira došlo i do više povreda igrača.

Ovo povrće je prava RIZNICA ZDRAVLJA: Eliminiše upale i snižava holesterol

Petak, 17.05.2024 | 16:03

Preporuka je da ga što češće imamo na trpezi jer ova povrtarska biljka iz porodice kupusnjača (kupus, kelj, karfiol), predstavlja pravu riznicu zdravlja. 

SDT dostavio Višem sudu PTUŽNICU protiv sedam osoba za stvaranje kriminalne organizacije

Petak, 17.05.2024 | 15:56

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je Višem sudu u Podgorici juče dostavilo optužnicu protiv I.K., U.D., A.K., L.V., A.S., B.D. i S.A.

Nikola Rokvić OTKRIO koliko je NOVCA skupljeno za 26 dana

Petak, 17.05.2024 | 15:47

PJevač Nikola Rokvić se nalazi na humanoj misiji u koju se upustio pJeške od Beograda do Egine, dugu 1.060 kilometara, a danas, 17. maja je na 26. danu, te je sve bliži cilju.

Krapović: "Jadran" je LEGALNO i LEGITIMNO vlasništvo Crne Gore i oko toga nema pregovora

Petak, 17.05.2024 | 15:40

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović ponovio je da je školski bord Mornarice Vojske Crne Gore (MVCG), jedrenjak "Jadran", legalno i legitimno u posjedu države Crne Gore i da oko toga ne može biti nikakvih pregovora sa Hrvatskom, ni bilo kime drugim ko pretenduje na taj vrijedni brod-oldajmer.

Poznati pjevač po treći put POSTAO OTAC - Poznat i pol bebe

Petak, 17.05.2024 | 15:31

Milan Dinčić Dinča danas je dobio i treće dijete, nakon što je njegova supruga Jelena na svijet donijela zdravog dječaka.

KSCG - FINALE plej ofa kreće u ponedjeljak

Petak, 17.05.2024 | 15:25

Domaćin prvog meča serije koja se igra do tri pobjede biće Budućnost Voli u Sportskom centru "Morača" od 18 časova.

Poznata pjevačica snimala NOVI ALBUM - "Vraćam se djevojci kakva sam bila“

Petak, 17.05.2024 | 15:15

Dugoočekivani treći studijski album Bili Ajliš je stigao.