Srijeda, 28.06.2023 | 20:37
IZVOR: n1zagreb.hr/punkofer.hr

Karta za prevoz TRI CENTA, ručak 22 CENTA - Ovo je NAJJEFTINIJA DRŽAVA za život

Pakistan je, prema podacima stranice „The World of Statistics“, proglašen najjeftinijom državom za život.




Foto: YouTube screenshot/ TheBurntChip

Da bi provjerio da li je to zaista tako, Džoš Larkin s kanala The Burnt Chip na YouTube-u otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i finansijski centar – Karači.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 eura zamijenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao da istraži šta sve s time može da kupi u jednom danu. Svoje doživljaje zabilježio je kamerom i video objavio na YouTube-u, gdje ga je dosad pregledalo više od 2,5 miliona ljudi, piše punkufer.hr.

Džoš Larkin na početku dana osvježio se tradicionalnim pakistanskim pićem doodthom – koje se pravi od mlijeka, šećera, leda i gaziranog napitka, na ulici za svega 30 rupija.

Za ručak je pojeo biryani – začinjeno jelo napravljeno od pirinča, krompira i piletine – i popio Pepsi za svega 30-ak centi, a za večeru uživao je u ražnjićima od morskih plodova za koju je potrošio otprilike sličan iznos.

U Karačiju je isprobao jahanje djeva, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula. Autobusku kartu platio je samo tri centa.

U šetnji Karačijem otkrio je da iznajmljivanje stana u tom gradu košta oko 50 britanskih funti ili 60-ak eura, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini evropskih gradova.

 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Zapaljen kamion korišćen za bespravne aktivnosti u Jelovici"

Srijeda, 22.05.2024 | 14:43

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore saopštila je da je zapaljen kamion (dizalica), Radomana Veljića iz Berana, koji je ovo vozilo ustupao Upravi za gazdovanje šumama i lovištima u akcijama posljednjih mjesec dana protiv bespravnih aktivnosti u Jelovici.

Najveća zlopamtila horoskopa: S njima uvijek oprezno

Srijeda, 22.05.2024 | 14:20

Za tri horoskopska znaka astrolozi kažu da su najveća zlopamtila u svijetu zodijaka.

Psihobiotička ishrana: Ove namirnice direktno snižavaju nivo stresa

Srijeda, 22.05.2024 | 14:06

Istraživači su odavno utvrdili da hrana utiče na naše mentalno stanje.

Sjutra stiže nevjerovatan preokret: Pun Mjesec u Strijelcu donosi promjene za četiri horoskopska znaka

Srijeda, 22.05.2024 | 13:45

Pun Mjesec u Strijelcu očekuje nas sjutra u 15.53 minuta i imaće snažan uticaj na sve znakove Zodijaka jer simbolizuje kraj jedne životne faze. Pun Mjesec najjače će osjetiti Strijelčevi, Ribe, Blizanci i Djevice.

UP: Uhapšene tri osobe sa Interpolove potjernice

Srijeda, 22.05.2024 | 13:36

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da su uhapšene tri međunarodno tražene osobe, za kojima su raspisane Interpolove potjernice.

SAŠA MATIĆ PODRŽAO NIKOLU ROKVIĆA: Donirao je novac i pohvalio ga

Srijeda, 22.05.2024 | 13:11

Saša Matić pokazao je svoju humanu stranu donirajući sredstva za trku u kojoj učestvuje pjevač Nikola Rokvić.

U požaru izgorio krov kuće na Marezi, nema povrijeđenih

Srijeda, 22.05.2024 | 13:05

Vatra je danas oko podne zahvatila stambeni objekat u podgoričkom naselju Mareza, a požar su podgorički vatrogasci brzom intervencijom lokalizovali.

Severina sa Cetinja poručila: Ovaj koncert je poseban, sve je urađeno od srca

Srijeda, 22.05.2024 | 12:54

Pjevačica Severina Vučković sinoć je nastupala na Cetinju povodom proslave Dana nezavisnosti Crne Gore.

Vujović: Crna Gora je neuništiva dok je emocije iskazane juče na Cetinju

Srijeda, 22.05.2024 | 12:44

Crna Gora je neuništiva dok je emocije iskazane juče na Cetinju, ocijenio je lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović povodom jučerašnje proslave Dana nezavisnosti u Prijestonici.

Đurašković: Mandić pokazuje kako njegovo “pomirenje” izgleda u praksi

Srijeda, 22.05.2024 | 12:12

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković komentarisao je to što predsjednik Skupštine nije čestitao Dan nezavisnosti, navodeći da Andrija Mandić pokazuje kako njegovo “pomirenje” u praksi izgleda.