Ponedjeljak, 01.01.2024 | 15:09
IZVOR: meridianbetsport.me

Matković - Ne idemo u Dubrovnik sa bijelom zastavicom, već imamo šansu za veliki uspjeh!

Najbolji crnogorski vaterpolisti od 4. januara nastupiće na Evropskom prvenstvu u Dubrovniku.




Foto: Instagram screenshot/vaterpolo_savez_crne_gore

Među njima se na spisku Vladimira Gojkovića sada već bez tradicionalno nalazi i Dušan Matković, koji je za Meridian Sport otkrio kakva su očekivanja “Ajkula”, ali i njegova, te kako teče njegova klupska karijera.

Matković, koji više nije dio “mladih” momaka koji predstavljaju Crnu Goru na velikim takmičenjima u vaterpolu, sa samo devet godina započeo je vaterpolo karijeru, dok je sa 14 prvi put debitovao sa Primorcem.

Član seniorske ekipe Crne Gore postao je sa 20 godina, nakon što je u mlađim selekcijama imao zapažene razultate, a sada se može pohvaliti i zavidnim brojem utakmica odigranih sa kapicom brojem 11 za “Ajkule“, a za naš portal podijelio je kakav je osjećaj kada u tim godinama, sa samokritičnošću koju ima u sebi, zaigra među idolima.

“Najveći pritisak sam imao od strane samog sebe. Kada prvi put krenete da igrate sa ljudima koje ste do juče gledali na televiziji, mislim da je donekle i normalno da hoćete da se pokažete u najboljem svijetlu. Mislim da mi je, dok nisam naučio da se nosim sa samokritičnošću, puno odmagalo. Često iz pretjerane samokritičnosti zna da proisteče manjak samopouzdanja i (ne)vjera u sebe, koje u sportu mnogo odmažu.”

Posljednji put je na velikom takmičenju učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, na kom je Crna Gora zauzela sedmo mjesto, a za Meridian Sport je otkrio kakav je osjećaj nakon tog prvenstva vladao u ekipi.

“Mislim da smo na kraju svi bili razočarani. Ono što je bilo pozitivno na tom svjetskom prvenstvu je činjenica da se ponovo stvorila atmosfera između igrača. Vjerovali smo, posebno nakon onakve utakmice u osmini finala protiv Hrvatske, da možemo da idemo na nešto više. Bili smo blizu u četvrtfinalu protiv Grčke, ali na kraju nismo uspjeli. Mislim da se u Fukoki stvorilo nešto što će nam puno pomoći u obavezama koje predstoje.” rekao je Matković.

Svjetsko prvenstvo poslužilo je kao lekcija, a sada ih čeka teži dio puta. Za početak, za samo tri dana počinje Evropsko prvenstvo koje će se nakon niza komplikacija održati u Hrvatskoj.

Pripreme su tekle kako su i očekivali, nakon treninga i mečeva u Holandiji odigrali su i pripremne mečeve na Sardinija kupu, a posljednji i u Kotoru pred domaćom publikom, tako da sada sa nestrpljenjem očekuju početak takmičenja u Dubrovniku.

“Drago mi je da je cijela priča oko EP dobila svoj epilog. Datum odigravanja je gotovo isti kao što je to bilo i prvobitno planirano, tako da je najveći dio plana priprema ostao nepromijenjen. Pripreme smo odradili i zadovoljni smo kako su protekle. Nadam se da ćemo svi do početka ostati zdravi, to je jedino važno.” poručio je Dušan.

Minulog ljeta promijenio je sredinu, pa je sada član francuskog Nojsi la Seka, kluba koji mnogo obećava.

“Vjerujem da sam se dobro snašao u novom klubu. Na početku sezone imali smo velike planove, ali na žalost nismo uspjeli da ih ostvarimo. Tu prije svega mislim na igranje utakmica u evropskim takmičenjima. Sada nam preostaje da se u potpunosti fokusiramo na domaće prventsvo i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat.” poručio je Matković.

Matković sada čeka povratak na velika vrata evropskog vaterpola, a uoči praznika sa ekipom Meridian Sporta podijelio je koje su mu tri želje.

“Prava ljubav, sreća i mir. Doduše, jedna od njih mi se već ispunila.” rekao je misteriozni Dušan Matković.

Evropsko prvenstvo za veterpoliste na repretoaru je od 4. do 16. januara, a naše “Ajkule” igraju u grupi sa Hrvatskom, Španijom i Francuskom, dok će u Zagrebu igrati Srbija, Njemačka, Malta i Dubrovnik.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Žakelj: Moramo da IGRAMO kao tim, želimo da seriju VRATIMO u Beograd

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:49

Košarkaši Budućnost Volija u utorak od 18 sasti dočekuju Partizan u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige.

Nekadašnji radnici "Košute" najavljuju BLOKADU puta u četvrtak

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:43

Radnici nekadašnje Košute najavili su da će i u četvrtak na Kruševom ždrijelu od 11 do 15 časova blokirati putni pravac Cetinje - Podgorica.

OBRATITE PAŽNJU - Konzumiranje KAFE tokom trudnoće može dovesti do ovog POREMEĆAJA

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:33

Žene koje ne žele da se odreknu kafe tokom trudnoće trebalo bi da ograniče konzumaciju jer bi to kod njihovog djeteta moglo da izazove autizam.

SLAVLJE u porodici Gudelj - Anastasija se OGLASILA najljepšim povodom (FOTO)

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:19

Anastasija Ražnatović danas sa porodicom Gudelj slavi krsnu slavu Đurđevdan.

Koliko su sjemenke lubenice ZDRAVE za konzumaciju?

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:10

Postoji mnogo mitova kada je riječ o konzumaciji sjemenki lubenice. Negdje se ističe da su bijele sjemenke sigurnije za konzumaciju od crnih sjemenki, ali zapravo ne postoji opravdani razlog zašto biste ih trebali izbjegavati.

Dobitnica Gonkurove nagrade gost Sajma knjiga u Podgorici

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:02

Dobitnica Gonkurove nagrade i jedna od najpoznatijih spisateljica Francuske Majlis Besri (Maylis Besserie) biće specijalni gost Sajma knjiga u Podgorici, navodi se u saopštenju organizatora podgoričkog Sajma knjiga.

Milivoje Katnić počeo i ŠTRAJK ŽEĐU

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:01

Na zahtjev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva vještaka psihijatrihske struke da procijene da li je Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svkjedoka, što je on tražio od prvog dana.

Obratite pažnju: Evo koliko dugo VASKRŠNJA JAJA smiju da stoje na stolu i da se jedu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:46

Za Veliki petak se svi maksimalno fokusiramo na ukrašavanje jaje, njihovo bojenje i uljepšavanje. Toliko se ponekad unesemo da se zabrojimo pa ofarbamo i veći broj jaja nego što smo planirali. I onda se zapitate: šta da radim sa tolikim jajima?

CNP: Predstava “671-LOV” na Sceni Studio

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:21

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, biće izvedena u utorak 7. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta s početkom u 20 sati.

Glumica Emili Blant iskreno - Htjela sam da POVRATIM poslije poljubaca sa nekim glumcima

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:05

Glumica Emili Blant iskreno je govorila o odnosima sa drugim kolegama i šta se dešava kada se ne poklopi hemija glumaca, posebno u romantičnim scenama, otkrivajući da joj je poslije nekih poljubaca bilo muka.