Nedjelja, 14.01.2024 | 14:47
IZVOR: rtcg.me

Gojković: Treba naći motivaciju za ovu UTAKMICU, da je odigramo na pravi način

Uvijek kada je Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, crnogorski vaterpolisti igraju sa Rumunijom, večeras u prvom od dva meča za plasman od petog do osmog mjesta.




Foto: YouTube screenshot/ CG Sport

Prije 14 godina, takođe u Zagrebu, neočekivani remi sa tom selekcijom u grupi, odveo je na Srbiju i eliminaciju u četvrtfinalu. Pretprošle godine, u Splitu 13:8 za Crnu Goru, u osmini finala..

"Imali smo tada jedan meč koji je bio izuzetno važan, koji nas je vodio direktno u polufinale. Možda je jednostavno bio lakši žrijeb za ulazak u polufinale jer je Rumunija tada predstavljala problem. Poslije toga ih jedno vrijeme nije bilo na velikoj sceni, ali su se vratili sa jednom dobrim predstavom na Evropskom prvenstvu. Prošle godine su igrali Svjetski kup u Americi, dobro su se pokazali, tamo su pobijedili reprezentaciju Srbije i mislim da u ovom momentu zasluženo ulaze među osam. Tako da mislim da smo mi kvalitetnija ekipa, ali da moramo biti na maksimumu jer znamo da može doći do pada motivacije poslije tog poraza u četvrtfinalu. Važan meč za nas jer treba da rastemo kroz svaku utakmicu. Pripremali smo se ova dva dana i nadam se da ćemo naći način da uđemo u tu utakmicu, kazao je Gojković u izjavi za portal RTCG.

Prema riječima selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore, kazao da je teško, nakon poraza od Italije ponovo motivisati ekip. Ali vjeruje u da  će odigrati utakmicu na pravi način.

"Pa tačno tako, iako mi sa ovom novom ekipom nismo već u ovom ciklusu ni borili se za medalju. Tako da mali broj igrača je ovdje bio i peti na svijetu, tako da mislim da trebamo to da svate na taj način. Svi znamo da kad ti propadnu neki snovi koje imaš, koje si gajio prije četvrtfinala, da dođe do nekog pražnjenja, jer je naporan turnir i jaka grupa bila. Ali trebamo skupiti snagu i naći pravu motivaciju za ovu utakmicu da je odigramo na pravi način", kazao je Gojković. 

ČITAJTE I OVO!

Crna Gora ima MOTIV - “Ajkule” protiv Rumunije za lakšu grupu na Svjetskom prvenstvu

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"IZGUBIO sam PORODICU, ŽIVOT" - Sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića PROGOVORIO o teškom periodu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 17:32

Marko Bijelić, sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića nakon razvoda roditelja na društvenim mrežama, ne prati oca, a trenutno svojoj majci, pomože oko karijere.

Obratite pažnju: Evo koliko dugo VASKRŠNJA JAJA smiju da stoje na stolu i da se jedu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:46

Za Veliki petak se svi maksimalno fokusiramo na ukrašavanje jaje, njihovo bojenje i uljepšavanje. Toliko se ponekad unesemo da se zabrojimo pa ofarbamo i veći broj jaja nego što smo planirali. I onda se zapitate: šta da radim sa tolikim jajima?

Milivoje Katnić počeo i ŠTRAJK ŽEĐU

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:01

Na zahtjev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva vještaka psihijatrihske struke da procijene da li je Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svkjedoka, što je on tražio od prvog dana.

Vuković: Spram ovoga, i Zdravko Krivokapić djeluje kao IZVRSTAN DRŽAVNIK

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 17:53

Nakon posljednjih dešavanja vezanih za Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, odnosno za stavove Vlade o tom dokumentu, oglasio se i potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković.

DPS: Vlada odabrala da umjesto kosponzora Rezolucije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:59

Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, već pokušava da dozirano plasira informacije kako bi postigla nemoguće - da udovolji Vučiću i Dodiku, sa jedne strane, a sa druge poštuje evropski stav o Rezoluciji, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Epilog tragedije u Skadru: PRONAĐENO i tijelo majke u Bojani

Utorak, 07.05.2024 | 14:11

Policija je pronašla tijelo Alme Arazi (39) koja se u četvrtak utopila u Bojani sa dvije ćerke i sinom.

Krapović čestitao Gašiću: Stabilnost naš ZAJEDNIČKI CILJ

Utorak, 07.05.2024 | 14:00

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović čestitao je Bratislavu Gašiću povodom stupanja na dužnost ministra odbrane Srbije.

Instragram uvodi NOVE FUNKCIJE: Jedna će vam se posebno svidjeti

Utorak, 07.05.2024 | 13:56

Jedna od najkorišćenijih društvenih mreža.

Proljećni bazar od 9. maja u Danilovgradu: Najavljen bogat kulturno-zabavni program

Utorak, 07.05.2024 | 13:54

Nakon velikog uspjeha koji je ostvario Novogodišnji bazar u Danilovgradu, Opština Danilovgrad, Turistička organizacija Danilovgrad i Centar za kulturu Danilovgrad organizuju Proljećni bazar u ovom gradu.

Simić: Moramo da opravdamo ULOGU FAVORITA

Utorak, 07.05.2024 | 13:45

"Lavovi" su,zahvaljujući pobjedi nad Srbijom 30:29 na prethodnom Evropskom prvenstvu, žrijeb za baraž dočekali u 1. šeširu, i tako dobili "azure".

Traže odgovore o Popisu, spoljnoj politici, Do Kvonu… - Poslanici spremili pitanja za Spajića

Utorak, 07.05.2024 | 13:26

Predsjednik Vlade Milojko Spajić će u petak 9. maja, u okviru Premijerskog sata odgovarati na pitanja poslanika. Početak Premijerskog sata zakazan je za 12 časova u petak.

Nikolić odgovorio Dragašu: Natovareni ste, Tihomire, nemate kud’ više

Utorak, 07.05.2024 | 13:07

Odgovor Tihomira Dragaša opravdao je očekivanja. Plitko, jeftino i ofucano - baš onako kakvo je i bilo saopštenje PES-a u odnosu na temu Rezolucije u Srebrenici, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

NBA legenda o Jokiću: "On NIJE TAJ, ovo je gotovo"

Utorak, 07.05.2024 | 13:05

Čarls Barkli, legenda NBA, ne vjeruje da će Denver biti u stanju da preokrene u seriji protiv Minesote.

Rađenović: Odović da poništi svoje rješenje kojim se uzurpira dvorište vrtića u Budvi

Utorak, 07.05.2024 | 12:49

Nosilac liste "URA - Dr Dritan Abazović - Drugačije!" Blažo Rađenović podržao je današnji protest roditelja djece koja pohađaju glavni budvanski vrtić i pozvao ministra prostornog planiranja i državne imovine, Janka Odovića, da u skladu sa inspekcijskim nalazom, poništi svoje rješenje kojim se dozvoljava izgradnja kondo hotela na parceli pored vrtića.

Savjeti stručnjaka - Kako da se ZAŠTITITE od NAPADA agresivnog psa?

Utorak, 07.05.2024 | 12:49

Dešavaju se slučajevi kada psi nasrću na ljude, a nerijetko se dese i teže posljedice.