Ponedjeljak, 12.02.2024 | 13:03
IZVOR: cdm.me

Gojković pred duel sa Španijom: Da probamo da napravimo IZNENAĐENJE

Pobjedom nad Rumunijom u nedjelju, crnogorski vaterpolisti prebrinuli su brige u vezi sa plasmanom na Olimpijske igre u Parizu, ali još uvijek nisu rekli posljednju riječ na Svjetskom šampionatu u Dohi.




Foto: arhiva, Facebook screenshot/Vaterpolo i plivački savez Crne Gore

“Ajkule” u sjutrašnjem četvrtfinalu izazivaju Španiju, aktuelnog evropskog šampiona.

“Mislim da možemo samo da dobijemo mnogo od ove utakmice i želio bih da do kraja susreta izdržimo, budemo u egalu i da probamo da napravimo iznenađenje”, poručio je selektor Gojković.

Crna Gora je nedavno osjetila snagu Španije, na EP u Hrvatskoj. “Furija” je slavila 14:12, ali naši nisu bili daleko od iznenađenja.

“Izuzetna su selekcija – individualno i ekipno. Fenomenalno je organizivana i sugurno ti rezultati nisu slučajni”, istakao je Gojković.

Kako protiv takvog tima?

“Nije teško spremati se za njih – jednostvano morate da budete fokusirani 32 minuta i moramo da budemo blizu našeg maksimuma sa svih 13 igrača koji budu u protokolu”, kaže Gojković.

Crnogorski selektor prokomentarisao je i odlazak na Igre u Parizu.

“Po mom mišljenju veliki uspjeh – za crnogorski vaterpolo i crnogorski sport. Vaterpolo peti put zaredom ide na Olimpijske igre i mislim da je to iz sredine u kojoj smo zaista veliko ostvarenje”, rekao je selektor i dodao:

“Moram da im čestitam ponovo, ogroman je stres kad se dva mjeseca spremate za jedno tekmičenje, a mi smo to sada u manje od mjesec radili za dva. Srećni smo i sve to može da bude samo dodatni impuls u njihovim karijerama i motiv da budu još bolji”, zaključio je Gojković.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Knežević: Uslovi u pritvoru nehumani, tražim dolazak diplomatskog osoblja iz Ambasade UK, posjetu Mitropolita Joanikija

Srijeda, 08.05.2024 | 13:11

Predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran dr Duško Knežević, koga je Velika Britanija izručila Crnoj Gori 30. aprila i nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici određen mu jednomjesečni pritvor, obratio se pismom Vladimiru Šćepanoviću, načelniku Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Srpski mediji: Na autu osumnjičenih za ubistvo NIJE NAĐEN DNK Danke Ilić?

Srijeda, 08.05.2024 | 17:01

Kako tvrdi Nova.rs pozivajući se na izvore u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru nakon pristiglih novih vještačenja na automobilu kojeg su navodno vozili Dejan Dragojević i Srđan Janković nisu pronađeni tragovi DNK-a nestale dvogodišnje Danke Ilić.

Air Montenegro OTKAZUJE LETOVE na liniji Podgorica - Minhen

Srijeda, 08.05.2024 | 11:40

Uslijed geopolitičkih prilika koje onemogućavaju obavljanje letova na liniji Podogorica - Tel Aviv, nacionalni avioprevoznik će tokom ljetnje sezone saobraćaj obavljati na četiri aviona. Uzimajući navedeno u obzir, Air Montenegro je pristupio optimizaciji reda letenja za ljetnju sezonu i donio odluku o otkazivanju letova na liniji Podgorica – Minhen, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije.

Radunović: Ako treba davaćemo krv Katniću; Huter: Suditi ljudima, ali živim

Srijeda, 08.05.2024 | 12:51

Na dnevnom redu Skupštine Crne Gore je više tačaka, ali se rasprava otvorila oko pitanja Rezolucije o Srebrenici i o štrajku glađa bivšeg GST Milivoja Katnića.

Burno u Skupštini: Nikolić Čarapiću: Obratite pažnju kako nam se obraćate da ne bismo razgovarali drugačije; Čarapić: Sram Vas bilo

Srijeda, 08.05.2024 | 13:10

U Skupštini Crne Gore danas je bilo burno. Došlo je do žučne polemike između šefova poslaničkih klubova DPS-a i PES-a Andrije Nikolića i Vasilija Čarapića zbog amandmana na Rezoluciju o Srebrenici. Stejt department je danas saopštio da oni nisu posrednici u tim amandmanima, pa je Nikolić pozvao Čarapića da saopšti “zašto je PES slagao javnost”. Čarapić tvrdi da PES nije prevario građane. Prije toga je i poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč pozvala danas Pokret Evropu sad i Jelenu Nedović (PES) da se izvini građanima zbog, kako je kazala, dezinformacije koju su iznijeli za vezano za amandmane o Rezoluciji o Srebrenici. Nedović je na to kazala: “Sačekajmo par dana pa ćemo da vidimo šta se dešava”.

Položen vijenac na Spomenik Partizanu borcu na Gorici; Rakčević: Danas slavimo hrabrost i odlučnost antifašističke borbe

Četvrtak, 09.05.2024 | 11:31

Povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević i potpredsjednik Skupštine Glavnog grada Branko Vuković, položili su danas vijenac na Spomenik Partizanu borcu na brdu Gorica, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vraća se legendarni model NOKIA 3210, ali u modernijem izdanju - POGLEDAJTE

Četvrtak, 09.05.2024 | 11:02

HMD objavljuje Nokia 3210 telefon u novom ruhu, a klasični telefon iz devedesetih stiže u modernoj varijanti.

Vujović: Herojstvo i žrtve naših predaka ne smiju biti zaboravljeni

Četvrtak, 09.05.2024 | 10:51

Evropska unija je naše stremljenje, jedini put i krajnje odredište. I pored brojnih izazova danas, više nego ikad, odlučno koračamo ka tom cilju, posvećeni suštinskim rezultatima, progresivnim idejama i vrijednostima, ponosni na naše građansko opredjeljenje i antifašističko nasljeđe. Uskoro će se otvoriti vrata za prvu sljedeću članicu evropske porodice - za Crnu Goru. Na nama je da učinimo da se to što prije dogodi, saopštila je ministarka kulture i medija Tamara Vujović povodom 9.maja - Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom.

Eraković: Svi koji su glasali za ovaj eksperiment nad zdravljem građana Crne Gore neka se spreme

Četvrtak, 09.05.2024 | 10:31

Upozoravali smo na vrijeme na pogubnu politiku ukidanja doprinosa za zdravstveno osiguranje, saopštio je potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković.

Anćeloti: Bajern se žalio na suđenje? Ok, onda ćemo se i mi žaliti

Četvrtak, 09.05.2024 | 10:01

Karlo Anćeloti će pokušati da dođe i do pete titule Lige šampiona, prethodno dvije osvojio je na klupi Reala (2014, 2022), a prije toga i sa Milanom (2003, 2007).

Ostali su vam ostaci hrane od Vaskrsa? Pripremite od toga PICU

Četvrtak, 09.05.2024 | 09:48

Vaskrs je došao i prošao, ali ostala vam je tona hrane! Već posle nekoliko dana pripremljene đakonije više nisu svježe, nasiječen sir i suhomesnato počinje da se suši i mijenja teksturu, dok se povrće sparušalo. A ukućani su već presiti svega i ne mogu više da jedu jedno te isto.

Milović - Smanjenje penzionih doprinosa TEKTONSKI potres ekonomije Crne Gore

Četvrtak, 09.05.2024 | 09:37

Smanjenje penzionih doprinosa tektonski potres ekonomije Crne Gore, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Milović.

Husić - Izmješta se sidrište iz Dobrote, sigurnost plovidbe na prvom mjestu

Četvrtak, 09.05.2024 | 09:15

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama inicirala je izmještanje sidrišta preko puta Fakulteta za pomorstvo u Kotoru, jer, kako se navodi u saopštenju, predstavlja smetnju za sigurnu plovidbu u tom dijelu Bokokotorskog zaliva. 

VIDEO: EMOTIVNA PORUKA Jokićeve žene i ćerke: "Ti si naš MVP"

Četvrtak, 09.05.2024 | 08:58

Denver Nagetsi su spremili emotivan video u čest Nikoli Jokiću, koji je po treći put proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP).

Bivši radnici Košute i danas blokiraju put Cetinje-Podgorica: Očekuju da ih Spajić pomene

Četvrtak, 09.05.2024 | 08:50

Bivši radnici cetinjske Košute danas će zaustavi saobraćaj između Cetinja i Podgorice od 11 do 15 sati kako bi još jednom podsjetili na zahtjeve o isplati zaostalih zarada i povezivanje radnog staža.