Srijeda, 21.02.2024 | 15:02
IZVOR: novosti.magazin.rs

TRI GREŠKE u stilizovanju kose nas čine starijim: Frizure koje ipak treba da izbjegavamo

Mnogo žena daje gomilu novca u nastojanju da izgledaju mlađe, bilo da je riječ o skupim kozmetičkim proizvodima ili tretmanima lica, pa čak i estetskim zahvatima. No, ponekad je sve što vam treba da biste izgledali mladoliko i bili najbolja verzija sebe - dobra frizura!




Foto: Ilustracija, Pixabay

Način šišanja, boja kose i/ili pramenova, te sama frizura koju imate i te kako mogu da vam pomognu da izgledate mlađe i svježije, ali istovremeno imaju moć da učine da izgledamo starije i do 10 godina.

Šminkerka i stilistkinja Dejna Tejt, inače vrlo popularna na TikToku zbog brojnih trikova i savjeta koje redovno dijeli, nedavno je otkrila tri velike greške u stilizovanju kose koje ženama dodaju godine. Ona je istakla da žene čak uporno prave te tri stvari misleći da će zbog toga izgledati mlađe, ali zapravo sve ima kontraefekat.

Prije svega, ova stilistkinja akcentuje da žene nikako ne bi trebalo da se opredijele za super kratke šiške. One jesu urbane, ali čak i ako njegujete alternativni stil, ne čine uslugu vašem licu i ne doprinose tome da izgledato mladoliko; zapravo najčešće imaju suprotan efekat.

Rob Rivs, još jedan stilista i frizer, se slaže sa Dejnom, ali pored super kratkih šiški navodi i klasične, guste šiške sa tupim ivicama kao loš izbor. "Možda djeluju kao primamljiv izbor jer će sakriti bore na čelu, ali teške šiške zatvaraju lice i čine da vam oči izgledaju manje. Mnogo bolji, laskaviji i svestraniji izbor su tanke, duže šiške poput zavjesa šiški", savjetuje Rivs za "Mirror".

Još jedna greška koja dodaje godine jeste prevelika količina laka za kosu. Puno žena koristi lak kako bi frizuru zadržala na mjestu, ali Dejna tvrdi da upotreba ovog proizvoda dovodi do toga da izgleda starije. Naime, kosa postaje dehidrirana, izgleda suvo i slijepljeno, a sve to zajedno ne ostavlja dobar utisak. 

Zato je važno da kada koristite lak za kosu, to radite umjereno, prskajući kosu sa udaljenosti od 15 centimetara i radeći to ravnomjerno, a ne fokusirajući se samo na jedno mjesto.

I na kraju, ova stilistkinja tvrdi da isuviše tamna boja kose ne čini nikakvu uslugu ženama. Čak i ako volite tamne nijanse i dobro vam stoje, isprobajte da stavite bar nekoliko pramenova kako biste osvijetlili lice - ova jednostavna promjena sigurno će učiniti da izgledate atraktivnije.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Skandal pod Goricom: Golman Budućnosti udario saigrača nakon derbija

Subota, 27.04.2024 | 20:28

Skandalozne scene su viđene po završetku derbija 1. CFL između Budućnosti i Sutjeske pod Goricom.

Ako žena želi da bude srećna, mora da IZBJEGAVA OVA TRI TIPA MUŠKARACA: Savjeti čuvenog mudraca zlata vrijedni!

Subota, 27.04.2024 | 20:05

Konfučije je bio kineski filozof i socijalni reformator. Njegova filozofija naglašava lični moral, ispravnost društvenih odnosa, pravdu i iskrenost. Njegove mudrosti su se vjekovima prenosile sa generacije na generaciju, a i danas u savremenom društvu njegove ideale prate oni kojima su njegova djela inspiracija.  

Lista ,,Budva može bolje!” – prof. dr Nikola Milović za jedan dan skupila više od 500 potpisa

Subota, 27.04.2024 | 19:41

Za samo jedan dan od predstavljanja odborničke liste „Budva može bolje”, prof. dr Nikola Milović, listu je podržalo više od 500 građana, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Protest zbog revizionističkog imenovanja ulice u Pljevljima

Subota, 27.04.2024 | 18:48

Nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA), Centar za građansko obrazovanje (CGO) i ANIMA Centar za žensko i mirovno obrazovanje izražavaju oštar protest zbog preimenovanja Tivatske ulice u Pljevljima u Ulicu Branka Krvavca, vojnika JNA koji je poginuo u agresiji na dubrovačko-hercegovačko područje u Hrvatskoj u oktobru 1991.godine.

Sjajna partija kralja šljake: Rafa zapalio magičnu kutiju

Subota, 27.04.2024 | 18:32

Rafael Nadal je nošen sjajnom podrškom sa tribina pobijedio Aleksa De Minora sa 2:0 i plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu

"Podnesene 22 prijave zbog sumnje falsifikovanja turskih i američkih diploma"

Subota, 27.04.2024 | 18:00

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u posljednjih pet mjeseci podnijelo je krivične prijave protiv 22 osobe zbog osnovane sumnje da su falsifikovala inostrane obrazovne isprave, što je daleko više nego u prethodnih nekoliko godina.

Ovo je spisak najzdravijeg povrća na svijetu: Iznenadiće vas šta je na posljednjem mjestu

Subota, 27.04.2024 | 17:52

Dijetetičari su za Parade.com otkrili spisak najzdravijeg povrća.

Spajić – Merc: Stabilnost Zapadnog Balkana vrlo važna za snažnu Evropu

Subota, 27.04.2024 | 17:15

Stabilnost Zapadnog Balkana je vrlo važna za snažnu Evropu, istakao je predsjednik Hrišćansko-demokratske unije Fridrih Merca tokom sastanka s premijerom Milojkom Spajićem u Berlinu. Dvojica zvaničnika razgovarala su i o evropskim integracijama i rezultatima crnogorske Vlade u posljednjih pet mjeseci.

Plaše vas KILOGRAMI NAKON PRAZNIKA? Ovi TRIKOVI će vam pomoći DA SE NE UGOJITE

Subota, 27.04.2024 | 16:56

Probajte

Pripazite: Ovi mirisi mogu da privuku zmije u vaše dvorište

Subota, 27.04.2024 | 16:19

Pažljivo!