Četvrtak, 21.03.2024 | 09:56
IZVOR: b92.net

NADAL o povratku na teren - Ne usuđujem se više da kažem bilo šta

Španski teniser Rafael Nadal više ne želi da daje prognoze u vezi sa svojim povratkom na teren.




Foto: YouTube screenshot/ATP Tour, arhiva

Kako se bliži period sezone na njegovoj najdražoj poziciji šljaci, prvi cilj nekadašnjeg najboljeg tenisera svijeta je da bude spreman za njega.

Nadal nije igrao još od početka godine i turnira u Brizbejnu, a nova povreda je umanjila njegov optimizam kada govori o povratku na teren.

Barem su tako zvučale njegove izjave tokom dodjela nagrada koje uručuje Rafina fondacija.

"Prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan. Daću sve od sebe da pokušam da počnem sezonu na šljaci, što je moj cilj, radim na tome i trudim se, ali od sada šta može da se desi... Ne usuđujem se više da kažem bilo šta jer je u poslednje vrijeme teško da ja dam prognoze. Nažalost, tako je", rekao je Nadal koji i ne smatra da mu je optimizan bitan u ovom trenutku:

"Nije bitno da li sam optimista ili ne, ja sam realan. Prošlo je godinu i po ili dvije otkako je nemoguće da se takmičim, zbog čega je prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan."

Nedavno je odustao od igranja u Indijan Velsu.

"Ni u jednom trenutku nisam prestao da treniram. Trudim se u svakom trenutku. Dobro se osjećam, jednostavno nisam uspio da ispoštujem raspored koji bih želio u ovom trenutku. Nadam se da stvari mogu da se promijene, ali ja ne mogu ništa reći jer ni ne znam", nastavio je Nadal i dodatno objasnio:

"Realnost je da se nisam osjećao spremnim da počnem da igram turnir ovog nivoa, sa malo iskustva koje sam imao, nisam trenirao na nivou koji mi je bio potreban. Nisam želio da započnem turnir iz moje početne tačke, bez ikakve garancije da ću moći da napredujem barem do nivoa koji moram da zahtijevam od sebe."

Nadal je u ovom trenutku 647. teniser svijeta.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pogledajte - RASPORED RADA Doma zdravlja Glavnog grada u periodu praznika

Utorak, 30.04.2024 | 12:45

U Domu zdravlja Glavnog grada, za vrijeme Međunarodnog praznika rada 1. maja i vjerskog praznika Vaskrsa građanima će se pružati zdravstvena zaštita u objektima: ZO "Blok V", ZO "Tuzi" i ZO "Zeta".

Lepa Brena IZNENADILA sve svojom izjavom - "Znam da bušim i šmirglam"

Utorak, 30.04.2024 | 12:44

Istakla je koliko je korisno znati tehničke poslove.

MINISTARSTVO PRAVDE: "Zadovoljni ekstradicijom Kneževića, POŠTOVAĆEMO ljudska prava"

Utorak, 30.04.2024 | 12:39

Ministarstvo pravde saopštilo je da izražava zadovoljstvo povodom ekstradicije optuženog predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, kojeg Crna Gora potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka.

Evroviziju 2024. vodiće poznata HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

Utorak, 30.04.2024 | 12:32

Eurosong samo što nije, a sve tri večeri voditeljka će biti poznata holivudska zvijezda Malin Akerman.

MAJ je njihov mjesec - Ovi horoskopski znakovi mogu pronaći svoju SRODNU DUŠU

Utorak, 30.04.2024 | 12:24

Maj nekim horoskopskim znakovima donosi uzbudljive mogućnosti za pronalazak ljubavi i početak nove veze. U nastavku otkrijte koji će horoskopski znakovi doživjeti ljubavni procvat u mjesecu koji nam dolazi.

Reper pjevao u gotovo PRAZNOJ ARENI, fanovi imaju teoriju zašto nije bilo ljudi (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 12:07

Američki reper Quavo (33) nastupao je pred gotovo praznom arenom u Hartfordu. Na internetu su objavljene snimci s koncerta, a prema podacima stranih medija, u areni je bilo svega oko 75 ljudi.

London: Muškarac išao ulicom i sjekao ljude MAČETOM

Utorak, 30.04.2024 | 11:59

Muškarac (36) jutros je oko 7 ujutro napadao ljude na sjeveroistoku Londona i sjekao ih je mačetom. Kako prenosi Index, prije toga se autom zabio u kuću.

Utolite glad BEZ JELA - Uzmite jabuku,ALI NEMOJTE da je zagrizete, već URADITE OVO

Utorak, 30.04.2024 | 11:51

Uz ovaj jednostavan trik možete da utolite glad, a da ne pojedete ništa.

Bar: Policija PRETRESA bezbjednosno interesantne osobe

Utorak, 30.04.2024 | 11:35

Pretresi...

U toku ekstradicija Kneževića iz Londona u Crnu Goru - "DOLAZIM sa plavom torbom, mnogima NEĆE biti prijatno"

Utorak, 30.04.2024 | 10:59

Optuženi biznismen Duško Knežević kazao je za Vijesti da u Crnu Goru stiže sa plavom torbom i da mnogima nije prijatno što dolazi.