Petak, 29.03.2024 | 12:39
IZVOR: kolektiv.me

Predstava „Posjeta“ na Velikoj sceni CNP-a

Predstava “Posjeta” nastala po motivima drame “Posjeta stare dame” Fridriha Direnmata u režiji Aleksandra Morfova biće izvedena u ponedjeljak 1. aprila i utorak 2. aprila na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati.




Foto: Duško Miljanić

“Starica, jedna od najbogatijih žena na svijetu, vraća se u svoj rodni grad i nudi siromašnim građanima milijardu da ispune jedan zahtjev. Njihovo siromaštvo je previše gorko, a njihovo iskušenje preveliko. Zahtjev se odnosi na sudbinu njenog bivšeg ljubavnika. Zahtjev aktivira stado i dovodi u pitanje moć novca, njegovu kvarljivu vrijednost, lakoću posjedovanja i užas nestanka. Ljudska pohlepa i priroda se često izjednačavaju i obilježavaju pojedinca koji mora da trpi posljedice svojih postupaka iz daleke prošlosti. Koliko prošlost ima funkciju u sadašnjosti, samo je jedno od velikih pitanja u koje se upuštaju likovi ove briljantne predstave”, navodi se u obrazloženju dramaturga Stefana Boškovića.

Uloge tumače: Varja Đukić, Mirko Vlahović, Slobodan Marunović, Aleksandar Radulović, Slavko Kalezić, Stefan Vuković, Jadranka Mamić, Sejfo Seferović, Jelena Nenezić, Julija Milačić Petrović Njegoš, Jovan Dabović, Stevan Radusinović, Sanja Vujisić, Jelena Šestović, Radmila Božović. U predstavi igraju i studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje u klasi vanr. prof. Dubravke Drakić i to: Matija Memedović, Anđela Marunović, Jovana Brnović, Itana Dragojević, Mina Mićović, Miloš Kašćelan i Milo Perović.

Autorski tim predstave čine: Stefan Bošković, dramaturg, Nikola Toromonov, scenograf i kostimograf, Nina Perović, instruktorka pjevanja, Ivanka Vana Prelević, asistentkinja scenografa, Lina Leković i Gordana Bulatović, asistentkinje kostimografa, Jelena Šušanj, lektorka, Dušanka Belada, asistentkinja reditelja i saradnica na adaptaciji, Nada Vukčević i Slavko Kalezić, asistenti na scenskom pokretu i Nela Otašević, izvršna producentkinja.

Izvođačka prava: Diogenes Verlag AG Cirih.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

FOTO: VELIČANSTVENIM KONCERTOM obilježeno 78 godina folklornog ansambla "Budo Tomović"

Petak, 26.04.2024 | 11:46

Da je Folklorni ansambl “Budo Tomović” vjerni čuvar i reprezent tradicije i kulturne baštine, pokazao je još jednim sjajnim koncertom, ovog puta u čast 78 godina trajanja i postojanja.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SVEČANO OTVARANJE manifestacije “Dani Dragana Radulovića” u petak u KIC-u

Srijeda, 24.04.2024 | 16:40

Svečano otvaranje manifestacije "Dani Dragana Radulovića" održaće se u petak, 26. aprila, u 11 časova, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović". Manifestaciju će otvoriti gradonačelnica Podgorice  Olivera Injac, a u programu će nastupiti djeca iz Umjetničkog ateljea "Arlekin" i hor "Zvjezdice", saopštili su iz Glavnnog grada. 

Koncert Folklornog ansambla “Budo Tomović” u Velikoj sali KIC-a

Srijeda, 24.04.2024 | 09:16

Sedamdeset osam godina uspješnog postojanja, Folklorni ansambl „Budo Tomović” obilježiće koncertom koji će biti održan u četvrtak, 25. aprila, na velikoj sceni KIC-a, u 20 sati

Ministarka Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 13:33

Ministarka kulture i medija dr Tamara Vujović boraviće od danas do srijede u zvaničnoj posjeti Briselu.

Vujović - Poslati jasnu poruku da nije prihvatljiva atmosfera u kojoj je legitimno zastrašivati novinare

Subota, 27.04.2024 | 10:22

Najoštrije osuđujem ponašanje lokalnih funkcionera DPS-a iz Bijelog Polja koji su novinarku Alisu Hajdarpašić, dopisnicu TV „Vijesti" onemogućili da izvrši novinarski zadatak, saopštila je ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

SUDAR autobusa i automobila, jedna osoba teško povrijeđena

Subota, 27.04.2024 | 09:54

U udesu koji se dogodio na putu Budva - Cetinje, iznad mjesta Lapčići, jedna osoba zadobila je teške povrede.

Ova vrsta ribe je NAJZDRAVIJA, losos završio na drugom mjestu

Subota, 27.04.2024 | 09:48

Po preporukama, trebalo bi jesti dvije porcije ribe nedeljno, a osim što je ukusna i hranljiva, ona je izuzetno zdrava.

"ŽRTVOVALA sam dosta toga, bila sam lojalna..." Šakira progovorila o vezi sa Pikeom

Subota, 27.04.2024 | 09:25

Pop pjevačica Šakira je u nedavnom intervjuu za "Marie Claire" istakla da je uvijek bila lojalna svom partneru, te da je dosta toga žrtvovala u 11-godišnjoj vezi sa čuvenim fudbalerom Đerardom Pikeom.

SAVRŠENA KOMBINACIJA ukusa za dobro jutro - Pripremite neodoljivi PARFE

Subota, 27.04.2024 | 09:05

Niste ljubitelj komplikovanih doručaka?

Spajić pred poslanicima - PREMIJERSKI SAT zakazan za 9. maj

Subota, 27.04.2024 | 08:41

Premijer Milojko Spajić odgovaraće na pitanja predstavnika poslaničkih klubova na posebnoj sjednici Skupštine koja je zakazana za 9. maj, saopšteno je iz Skupštine. Sjednica Skupštine zakazana je za 12 sati.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.