Utorak, 06.02.2024 | 13:13
IZVOR: kolektiv.me

CNP: Koncert „Love Duets“ na Velikoj sceni

Koncert “Love Duets”, na kojem će nastupiti Irene Molinari, mecosopran, Mickael Spadaccini, tenor i M’Kristin Okerlund, pijanistkinja, biće održan u srijedu, 14. februara u Crnogorskom narodnom pozorištu s početkom u 20 sati.




Foto: Crnogorsko narodno pozorište

Umjetnici koji svoje karijere grade širom svijeta predstaviće crnogorskoj publici respektabilan program koji čine poznate arije i dueti iz opera “Carmen” (Žorž Bize), “Aida” (Đuzepe Verdi), “Samson et Dalila” (Šarl Kamij Sen-Sans), kao i popularna kamerna muzika iz Napulja.

Kristin Okerlund je pijanistkinja Bečke državne opere. U njenoj bogatoj karijeri izdvaja se nastup u njujorškom Karnegi holu te drugim značajnim inostranim centrima (SAD, Rusija, Kina, Japan, Koreja, Nigerija, Libija, Francuska, Španija, Njemačka, Švajcarska, Austrija). Sarađivala je s najvećim imenima klasične muzike poput Karerasa, Dominga, Pavarotija te drugim međunarodno poznatim umjetnicima.

Irene Molinari, mecosopran iz Italije, godinama gradi karijeru u svijetu. Nastupala je u teatrima i na festivalima širom Italije i svijeta. Ostvarila je brojne značajne uloge, među kojima su: Amneris (Aida, Verdi), Carmen (Carmen, Bize), Fenena (Nabucco, Verdi), Suzuki (Madama Butterfly, Pučini), Maddalena (Rigoletto, Verdi), Meg Page (Falstaff, Verdi), Flora (La Traviata, Verdi), Zita (Gianni Schicchi, Puccini), Lola (Cavalleria rusticana, Mascagni), kao i brojne druge.

Mickael Spadaccini, tenor iz Italije i Belgije, predstavlja se publici širom svijeta. Njegova zavidna biografija broji skoro pedeset uloga u operama i teatrima širom svijeta (Argentina, Austrija, Belgija, Italija, Rusija, Estonija, Bjelorusiji, Francuskoj, Južnoj Koreji), koji ga čine jednim od najznačajnijih umjetnika današnjice.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Koncert kamernog ansambla “Union” u petak u KIC-u

Srijeda, 22.05.2024 | 10:11

Kamerni ansambl „Union” u sastavu: Nadežda Artamonova (violina), Marija Đuranović (violina), Ilijana Blagojević Zvicer (viola), Olesija Anakovskaja (violončelo), Aleksej Kurbatov (klavir) i Damjan Begović (klarinet), nastupiće u okviru koncertnog ciklusa “Kamerna muzika” u petak, 24. maja, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati.

VIDEO: Povodom Dana nezavisnosti u Kotoru svečano prezentovana bronzana MAKETA GRADA

Utorak, 21.05.2024 | 16:22

) U okviru projekta "Volim Kotor" Turistička organizacija opštine Kotor, u saradnji sa Opštinom Kotor i Sekretarijatom za urbanizam, stanovanje i uređenje prstora, uz nezaobilaznu podršku Komunalnog doo, Službe zaštite i spašavanja Kotor, Vodovoda Kotor uredila je mali trg između nekadašnjeg "Uranka" i bastiona Valijer, te ga obogatila raznim sadržajem.

Vujović: Proaktivnijim pristupom iskoristiti EU fondove u cilju bržeg rasta kulturnog i kreativnog sektora

Utorak, 21.05.2024 | 09:56

Crna Gora bi trebalo da proaktivnije iskoristi fondove Evropske unije (EU) za kulturni i kreativni sektor, kako bi ubrzala rast i obezbijedila održivost sektora, zbog čega će Ministarstvo kulture i medija u narednom periodu još aktivnije raditi na promociji i komunikaciji svih potencijala ovog sektora", poručila je resorna ministarka dr Tamara Vujović.

Otvaranjem IZLOŽBE “Igra staklenih perli” Prirodnjački muzej Crne Gore OBILJEŽIO Evropsku noć muzeja

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:10

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava svakog 18. maja od 1977. godine i Evropska noć muzeja obilježeni su sinoć i u Prirodnjačkom muzeju Crne Gore. Tim povodom u galeriji Prirodnjačkog muzeja svečano je otvorena izložba „Igra staklenih perli“, autorki Vere Biberdžić i dr Ekatarine Romanove.

CNP: Predstava „Smrt i njeni hirovi“ na Sceni Studio

Petak, 17.05.2024 | 13:08

Predstava „Smrt i njeni hirovi“, prema Žozeu Saramagu, u adaptaciji Kate Đarmati i režiji Lidije Dedović, biće izvedena 18. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta. Sve ulaznice su rasprodate.

Završio veliku HUMANITARNU misiju - Nikola Rokvić stigao na Eginu, evo koliko je NOVCA sakupio

Srijeda, 22.05.2024 | 16:50

Nikola Rokvić došao je do krajnjeg odredišta. 

OMILJENO voće mnogih - Ovo su ZDRASTVENE PREDNOSTI TREŠANJA

Srijeda, 22.05.2024 | 16:42

Bogate antioksidantima i hranljivim sastojcima, trešnje mogu da vam pomognu da bolje spavate i da brže trčite. 

"On je uvijek NAJVEĆI" - Đoković OTKRIO ko mu je FAVORIT na RG

Srijeda, 22.05.2024 | 16:28

Rolan Garos je sve bliže, a o favoritima na velikom turniru govorio je i Novak Đoković koji ove nedjelje igra na turniru Serije 250 u Ženevi.

Nikolija Jovanović otvorila dušu o ocu - "Nije bio SREĆAN što sam PJEVAČICA“

Srijeda, 22.05.2024 | 16:19

Nikolija Jovanović nikada nije željela da gradi ime na slavu svoje majke Vesne Zmijanac, međutim jednom prilikom je iskoristila što je ćerka poznate pjevačice.

Pejović: FORMIRANJEM Sekretarijata za sport OLAKŠAĆEMO funkcionisanje svim sportskim subjektima u Budvi

Srijeda, 22.05.2024 | 16:13

Budva je jedna od rijetkih opština u Crnoj Gori koja može da se pohvali sa sportskom tradicijom dužom od jednog vijeka. Geografska pozicija i mediteranska klima naš grad čine idealnim za bavljenje sportom i rekreacijom tokom čitave godine, saopštio je kandidat za odbornika sa liste “URA – dr Dritan Abazović – DRUGAČIJE!” Vanja Pejović.

Evo ko je DOMAĆIN finala Lige šampiona

Srijeda, 22.05.2024 | 16:05

Fnale Lige šampiona igra se 1. juna na Vembliju, naredne godine domaćin će biti "Alijanc arena" u Minhenu, dok je danas na sastanku Izvršnog odbora UEFA u Dablinu odlučeno da 2026. godine "Puškaš arena" u Budimpešti bude domaćin najvažnije utakmice evropskog klupskog fudbala.

Jokić IGRA u Parizu?

Srijeda, 22.05.2024 | 15:56

Trostruki MVP NBA lige i košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić igraće za reprezentaciju Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, pišu mediji u Srbiji.

Ovaj AUTO-PUT je dug 240 kilometara i nazvan je NAJDOSADNIJIM na svijetu, a evo i ZAŠTO (VIDEO)

Srijeda, 22.05.2024 | 15:48

 Najduži  pravocrtni put  na svijetu nalazi se u Saudijskoj Arabiji i proglašena je najdosadnijim putem  za vozače, a jasno je i zašto.

Ministarstvo pravde: Milović informisan o ISTRAZI SEC protiv Do Kvona i toku sudskog procesa u SAD

Srijeda, 22.05.2024 | 15:39

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović, i generalni direktor Direktorata za kapitalne, međunarodne i projekte iz fondova EU Dragutin Đeković, susreli su se sa predstavnicima američke Komisije za hartije od vrijednosti (SEC).

Stomatolog OTKRIO da pretjerano jedenje OVOG VOĆA može nagrizati vaše zube

Srijeda, 22.05.2024 | 15:32

Stomatolog je otkrio koju bi uobičajenu hranu i piće ljudi trebali izbjegavati prečesto jesti jer mogu "nagrizati" caklinu na zubima i uzrokovati njihovo slabljenje.